به گزارش خبرگزاری شبستان، بنا بر گزارش اخیر خبرگزاری رویترز، میزان واردات نفت چین از ایران در فاصله ماه دسامبر سال گذشته میلادی به 593.390 بشکه در هر روز رسیده بود که 3.6 درصد بیش از میزان سال قبل از آن و 39 درصد بیش از واردات نفت در ماه نوامبر همان سال بوده است. در سال 2012 میلادی بیشترین میزان واردات نفت خام ایران از سوی چین 633.000 بشکه در هر روز بوده است.
همچنین مقامات صنعتی در چین نیز ابراز تمایل کردهاند که خواهان تقویت و گسترش واردات نفت از ایران بوسیله کشتیهای حمل و نقل و بهبود کیفیت آنها هستند اما در این میان کارشکنیهای ایجاد شده از سوی قدرتهای غربی با وضع تحریمهای ضد ایرانی باعث شده تا در برخی مواقع ارسال این کشتیها با تعویق مواجه شود. ایران اصلیترین صادر کننده نفت به چین است و سالانه 12 درصد از نفت مصرفی پکن را تامین میکند.
در فاصله سال 2012 میلادی، آمریکا و دولت های اروپائی تحریمهای تازه را علیه ایران وضع کردند که بخشهای مالی و نفتی ایران را در بر میگرفت و هدف از آن جلوگیری از معامله سایر کشورهای جهان با بانک مرکزی و بخش نفتی کشورمان بوده است. در 15 اکتبر سال گذشته میلادی نیز اتحادیه اروپا دور جدیدی از تحریمهای ضد ایرانی را وضع کرد. آمریکا و کشورهای اروپائی با بهانهای واهی ایران را متهم کردهاند که در پی دستیابی به سلاح هستهای است در حالیکه ایران همواره بر صلح آمیز بودن برنامههایش تاکید کرده است.
گزارشهای خبری رسیده از چین حاکی از آن است که پکن تصمیم دارد تا دور جدیدی از واردات پلی اتیلن از ایران را آغاز نماید. این اقدام چین بی اعتنایی آشکار دولت آن کشور به تحریم های وضع شده از سوی دولتهای غربی را نشان میدهد که سایر کشورهای جهان را از معاملات پتروشیمی با جمهوری اسلامی ایران برحذر داشته اند.
پیش تر منابع بازارهای نفتی چین اعلام کرده بودند که دولت چین قصد دارد تا در حدود 150.000-100.000 تن پلی اتیلن با غلظت بالا و پلی اتیلن با غلطت پایین را از ایران طی یک ماه خریداری نماید و از طریق 5 کشتی وارد چین نماید. منابعی دیگری نیز از تخلیه تانکرهای ایرانی دارای پلی اتیلن با غلطت بالا و پایین در بندر شانگهای خبر داده بودند.
در تاریخ 6 نوامبر سال 2012 میلادی، "عبدالحسین بیات" معاون وزیر نفت کشورمان اظهار داشته بود که ایران محدودیت های وضع شده بر صادرات هفت فرآورده پتروشیمی بنرن، مونومر استیرن، سود سوزآور، آلکیل بنزن خطی، کریستال ملامین و پلی اتیلن را لغو کرده است.
پایان پیام/
نظر شما