عباسیان: هیچ فیلمی به خاطر ممیزی از راهیابی به جشنواره بازنمانده است

در دومین نشست مطبوعاتی جشنواره فیلم فجر،ضمن رونمایی از پوستر و سیمرغ سی و یکمین دوره، خبرنگاران دغدغه های خود در مورد نمایش آثار جشنواره را مطرح کردند.

به گزارش خبرنگار شبستان، دومین نشست مطبوعاتی سی و یکمین جشنواره بین‌الملی فیلم فجر امروز در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد، در ابتدای این نشست یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره گفت: جشنواره امسال روند خوبی را با فرازهای زیادی پشت سرگذاشته و تمامی اضلاع برگزاری این رویداد آماده برگزاری مراسم تحویل سال سینمای ایران هستند، خوشبختانه امسال فرصت خوبی داشتیم که با بهره‌گیری از تجربیات رسانه ضمن تجدید انرژی ستاد جشنواره آسیب شناسی این رویداد را هم در برنامه داشته باشیم تا جشنواره امسال به شکلی خوب و در خور برگزارشود.
 

محمدرضا عباسیان دبیر این دوره از جشنواره فیلم فجر نیز در ابتدا سخنان خود با ارائه اطلاعاتی در مورد برگزاری جشنواره گفت: افتتاحیه ما 11 بهمن ماه در تالار وحدت برگزار می شود که این آغاز رسمی جشنواره نیز هست و از فردای آن در 12 سینمای مردمی در تهران، برج میلاد، 10 مرکز استانی و سایت‌های هسته ای نطنز و فردو نمایش فیلم های جشنواره آغاز می شود که جمعاً 132 فیلم در جشنواره امسال به نمایش درخواهند آمد.
 

وی افزود: امسال 193 مهمان خارجی از بیش از 40 کشور داریم که این به چهل مهمان ویژه کنفرانس هالیوودیسم و سینما است، همچنین سه هیئت عالی رتبه از کشورهای چین ، لهستان و روسیه در جشنواره ما حضور خواهند داشت.
 

معاون وزیر فرهنگ چین و چند سینماگر چینی به همراه رئیس اداره رادیو تلویزیون لهستان و انستیتو فیلم این کشور به همراه تعدادی از هنرمندان کشور روسیه ، اعضای این هیئت عالی رتبه هستند.
 

او در ادامه با اشاره به بازار فیلم فجر که هر سال در کنار جشنواره برگزار می شود و حاضران در بخش تجلی اراده ملی،گفت: در بازار امسال 110 کمپانی شرکت می کنند که 75 عدد از آنها غرفه اختصاصی دارند و بیش از 40 خریدار بین المللی امسال در این بازار حضور دارند همچنین در بخش تجلی اراده ملی امسال با استقبال بالایی روبه رو بودیم و حدود 44 نهاد دولتی و خصوصی با 180 داور آثار جشنواره را داوری خواهند کرد.
 

عباسیان در ادامه در مورد پیش فروش بلیطهای جشنواره، بحث فنی و همچنین نمایش فیلمهای مستند در جشنواره فیلم فجر امسال گفت: امسال پیش فروش بلیطها در اولین روز جشنواره به علت اتمام ظرفیت به پایان رسید و این استقبال باعث شد که سهمیه بیشتر و ویژه ای را برای علاقه مندان به جشنواره ایجاد کنیم تا بتواند با فراغ بال به تماشای فیلمهای محبوب خود بیایند، خوشبختانه جدول نمایش آثار در جشنواره هم زود منتشر شد و امیدوارم هیچ فیلمی در آن تغییر نکند، روند دیجیتال سازی سالنها هم به خوبی در حال انجام است ودر بحث تبدیل نسخه های نگاتیو به دیجیتال هم مشکلی نداشتیم، تلاش ما در بخش مستند امسال این بوده که نمایش آثار مستند با ساعات اکران فیلم های سینمایی تداخل نداشته باشد که خوشبختانه به این هدف رسیدیم و برای هر فیلم هم دو سانس نمایشی اختصاص دادیم که در صورت استقبال بالا از فیلمی کارگردان بتواند آن را دوباره اکران کند.
 

عشیری در ادامه با ارائه آماری از وضعیت ایاب وذهاب و شبکه های رادیو تلویزیونی حاضر در جشنواره فیلم فجر گفت: به روال سالهای گذشته ایاب و ذهاب اهالی رسانه به سالن مطبوعات از طریق میادین اصلی شهر صورت خواهد گرفت و کافی نت مجهز نیز برای ارسال خبر جهت خبرنگاران پیش بینی شده است، ضمن اینکه بیش از 30 شبکه رادیو تلویزیونی جشنواره را به صورت کامل پوشش می دهد و 110 خبرنگار رسانه های خارجی فعالی در ایران نیز به پوشش جشنواره مشغولند.
 

وی بااشاره به کتابهایی که قرار است در جشنواره فیلم فجر امسال منتشر شود گفت: مسعود نجفی دبیر بخش کتاب مشغول آماده سازی سه عنوان کتاب است، کتاب اول مرور 30 سال جشنواره فیلم فجر است که می تواند به عنوان یک کتاب مرجع مورد استفاده علاقه مندان قرار بگیرد همچنین کاتالوگ جشنواره توسط گروه ایشان در حال آماده سازی است و برای اولین بار امسال جشنواره فجر مینی کاتالوگ هم دارد که چاپ آن در راستای استانداردسازی جشنواره انجام می‌شود.همچنین بولتن جشنواره هم با عنوان سیمرغ توسط یک تیم زبده مطبوعاتی هر روز منتشر خواهد شد. امسال جلسات پرسش و پاسخ الگوی اجرایی جدیدی دارد و امیدوارم خروجی خوبی نیز از این جلسات به دست بیاید.همچنین دو سامانه خبری پیام کوتاه و صوتی ویژه جشنواره امسال برای اولین بار راه اندازی می شود که علاقه مندان از اقصی نقاط کشور می توانند با استفاده از این سامانه ها در جریان اخبار لحظه به لحظه جشنواره قرار بگیرند.
 

بیشترین انتقاداتی که پس از پایان سخنان دبیر و روابط عمومی جشنواره توسط خبرنگاران در بخش پرسش وپاسخ مطرح شد به فشرده بودن برنامه های نمایش فیلم در برج میلاد و مخصوصا در ساعات پایانی شب اختصاص داشت که عباسیان در مورد این نحوه چینش آثار گفت: یکی از دلایلی که این اتفاق افتاد این بود که فیلمسازان می‌خواستند خبرنگاران فرصت بیشتری برای ارسال اخبار داشته باشند و این فشردگی تنها در سه فیلم آخر است.
 

اعتراضات به ساعات نمایش به حدی بالا گرفت که سرانجام عباسیان گفت : باتوجه به این اعتراضات ساعات را بررسی مجدد کرده و سعی می کنیم برنامه جدیدی برای جشنواره در نظر بگیریم.
 

او همچنین در پاسخ به سوالی در مورد فیلم های حاضر در بخش خارج از مسابقه که قبلاً گفته بودند چنین بخشی در جشنواره فیلم فجر وجود ندارد گفت: چند ماه بعد و پس از انتشار آیین نامه جشنواره مشخص شده بود که بخش خارج از مسابقه در جشنواره خواهد بود اما این بخش به شکل مستقل برگزار نمی‌شود بلکه فیلمهایی که به دلایلی به بخش سودای سیمرغ راه نیافته اند به شکل خارج از مسابقه نمایش داده می شوند و بخش مستقلی برای آنها نداریم
 

وقتی از عباسیان درباره دلیل راه نیافتن بعضی از فیلمها به بخش مسابقه سینمای ایران به خاطر مسئله ممیزی پرسیدند او گفت :از نظر دبیرخانه هیچ فیلمی مشکل ممیزی نداشته و تنها دلیل حضور یا عدم حضور فیلمی در جشنواره،امتیازاتی است که از طرف هیات انتخاب به فیلمها داده شده است.بعضی از فیلمها به دلیل خواست تهیه کننده آنها از خارج از مسابقه بیرون رفت.فیلمهای حاضر در جشنواره هم برآیند نظر هیات انتخاب،اداره نظارت و ارزشیابی و تهیه کنندگان فیلم است.
 

وقتی سوالات در مورد زمان آغاز برنامه های جشنواره در برج میلاد،از عباسیان زیاد شد و عده ای بحث اقتصاد مقاومتی را در این میانه مطرح کردند،او درباره دلیل شروع برنامه از ساعت 14 گفت:تنها مساله صرفه جویی در منابع مالی جشنواره مطرح نیست بلکه این برنامه براساس آسیب شناسی اکران در سالهای قبل صورت گرفته است.طبق آماری که در دسترس داریم،سالهای گذشته و به خصوص سال قبل،استقبال از نمایش فیلمها در سانس های صبح بسیار کم بود.ما خواستیم برای راحتی خبرنگاران که بتوانند صبح به کارهای خود بپر دازند و از ظهر به جشنواره بیایند.
 

او در پاسخ به خبرنگاری که گفت سال قبل چند فیلم پر بازدید در صبح داشتیم،افزود:تنها یک یا دو فیلم ملاک برگزاری جشنواره نمی تواند باشد و مجموعه برآوردها نشان داده که سانسهای صبح اصولا با اسستقبال روبرو نمی شوند.
 

در ادامه عشیری در پاسخ سوالی درباره نحوه برگزاری جلسات پرسش و پاسخ جشنواره امسال گفت:متاسفانه خیلی ها فکر می کنند این جلسات به نقد و بررسی فیلمهای جشنواره اختصاص دارد در حالی که ترافیک کاری بالا و فشردگی برنامه های جشنواره،فرصت تمرکزی برای نگاه نقادانه باقی نمی گذارد و تنها می توان به همان پرسش و پاسخ در باره آثار قناعت کرد.
 

او افزود:امسال کمیته برنامه ریزی با زمان بندی خاصی تلاش داردزمان مناسبی برای برگزاری این جلسات در نظر بگیرد و نحوه طرح سوالات هم همزمان کتبی و شفاهی خواهد بودو مدیریت واحدی کل جلسات را اداره خواهد کرد.
 

عباسیان دبیر جشنواره فجر در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد حضور فیلم «تجریش ناتمام»در جشنواره فیلم فجر امسال گفت:کارگردان این فیلم پوریا آذربایجانی با توجه به پروانه ساخت ویدئویی که برای ساخت این فیلم دارد،در بخش فیلم اولی های جشنواره ثبت نام کرد و فیلمش هم انتخاب شد اما پس از اعلام فیلمها مشخص شد ایشان قببلا هم در این بخش از جشنواره فیلمی داشته است.حتی اگر دبیر خانه هم در مورد اعلام نام این فیلم اشتباهی مرتکب شده باشد،خود کارگردان می دانسته این اولین فیلمش نیست.در نهاییت چون فیلم با پروانه ویدئویی نمی توانست در بخش مسسابقه سینمای ایران حضور داشته باشد،بنابراین از جشنواره حذف شد.
 

عباسیان در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال نمایش ویژه بعضی از آثار در جشنواره فیلم فجر برای خبرنگاران،گفت:جشنواره ایین نانه و قواعد خاص خود را دارد و امسال هم گامهای بلندی در راستای استاندارد سازی جشنواره برداشته شده است.جشنواره تعدادی فیلم برای رقابت انتخاب می کند و نمایش ویژه فیلمها کار جشنواره نیست.البته این روزها باب شده که فیلمسازان قبل از آغاز جشنواره آثار خود را در محافل ریز و درشت به شکل خصوصصی نمایش می دهند.اما واقعیت این است که اگر همه فیلمها در جشنواره فجر اکران شود،برای بقیه سال چیزی نمی ماند که در سینمای ما جدیید باشد .حضور این تعداد فیلم در جشنواره به این معنی است که باقی آثار در طول سال جاری و در مناسبتهای دیگر اکران خواهند شد.
 

در ادامه با حضور ابراهیم حقیقی گرافیست با سابقه و طراح لوگوی سیمرغ،تندیس جدید سیمزغ بلورین رونمایی شد.
 

حقیقی با حضور در صحنه و در دست گرفتن این تندیس جدید گفت:سال 64 بود که طراحی اولیه سیمرغ انجام شد و سال 65 با امکانات آن زمان و اصراری که در بلورین بودن سیمرغ وجود داشت،تصمیم گرفتیم از موتدی استفاده کنیم که نور را از خود عبور دهد و ششکل نهایی این جایزه از سال 66 تثبیت شد.اما از همان زمان تلاش برای حجم دار کردن این سیمرغ را در جریان بود.
 

او افزود:چند سال است با برترین سازندگان کریستال در چک و اسلواکی برای ساخت نمونه در تماسینپم و سال قبل این نمونه دیر به دست ما رسید اما این سیمررغ هنوز نهایی نیست و با کمی کار،سال اینده شکل نهایی آن عرضه خواهد شد.البته متاسفانه امکان ساخت چنین تندیسی در ایران وجود ندارد.
 

پوستر های بزرگداشت جمشید مشایخی،جهانگیر الماسی،مهری شیرازی و نادر طالب زاده از ابتدا بر صحنه بود اما در ادامه از پوستر اصلی جششنواره هم رونمایی شد.
 

بیژن جناب طراح این پوستر درباره المانهای موجود در آن گفت:ورود به چهارمین دهه زندگی جشنواره فجر،یکی از مسائلی بود که خواستیم در این پوستر دیده شود.رنگها و فضای پوستر،تداعی کننده فضای داخل سینما است و آپارات هم در میان پوستر،مشخص ترین نماد سینمایی است.
 

رونمایی از تیزر جشنواره ساخته بهرام عظیمی هم در ادامه این نشست بود که پس از رونمایی،این هنرمند درباره این تیزر گفت:در واقع این یک آرم استیشن است که در زمان 37 ثانیه ساخته شده.چون تصمیم گرفتیم فیلمی که قرار است ده بار در روز یا بیشتر توسط مردم دیده شود،خسته کننده نباشد و ربطی هم به این سیمرغ بلورین جدید داشته باشد.
 

عظیمی افزود:ما با دیدن آرم استیشنهای جشنواره های بزرگ،به این طرح رسیدیم و فریدون شهبازیان هم موسیقی خوبی برای آن ساخت.امیدواررم همه از این سیمرغ لذت ببرند.
 

در پایان این جلسه،عباسیان در پاسخ به سوالی درباره ترکیب هیات داوران بخشهای مسابقه سینمای ایران و مسابقه فیلمهای اول و اتقاداتی که به این هیاتها وجود داشت،گفت:خیلی درباره ترکیب این هیات ها بحث شد و این سوال را پرسیدیم که چه کسانی در حوزه سینما،حداکثر اشراف را دارند.شاید مثلا یک آهنگساز تنها در حیطه کاری خود تخصص داشته باشد اما ما دیدیم که کارگردانان بیش از همه صنوف بر کلیت سینما اشراف دارند و اعضای هیات داروران نیز اشخاصی هستند که به جز کارگردانی،هر کدام در یک شاخه دیگر هم تخصص دارند
 

پایان پیام/
 

کد خبر 221717

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha