به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علی علیمحمدی، رئیس خانه مطبوعات استان قزوین، ظهر امروز (8 بهمن) در نشست خبری که در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین برگزار شد، بیان کرد: سرای روزنامه نگاران بسیار سریع در سراسر کشور از جمله در استان قزوین تشکیل شد و زمینه های فعالیت این سرا نیز به وجود آمده است.
وی ادامه داد: در سراسر جهان مطبوعات و به ویژه روزنامه نگاران پاتوق هایی به منظور با یکدیگر بودن دارند و این موضوع در ایران نیز به صورت تشکل های روزنامه نگاران مسلمان، خانه مطبوعات و غیره بود ولی به دلیل اینکه این تشکل ها به منظور امور صنفی ایجاد شده بود، کمتر محل تجمع روزنامه نگاران بود.
رئیس خانه مطبوعات استان قزوین افزود: سرای روزنامه نگاران مکانی است که اعضای آن برای تخصص یافتن دور یکدیگر جمع می شوند و این مکان بهترین جایگاهی است که رسانه ها می توانند با یکدیگر به تبادل افکار بپردازند.
وی عنوان کرد: هدف این مرکز ارتقا سطح توانمندی فعالان رسانه ها، برگزاری دوره های آموزشی، ایجاد کارگاه های تخصصی، برگزاری جشن ها و همایش ها، انتقال تجربیات، کوشش در راستای افزایش سطح آگاهی و دانش مخاطبان به عنوان سرمایه های اصلی، برگزاری نمایشگاه و جشنواره مطبوعات منطقه ای و استانی، تلاش در راستای ایجاد فضایی مناسب با امکانات لازم برای تعامل، گفتگو، مناظره، مصاحبه و تبادل آرا و روش های فنی و ابداعی اهالی مطبوعات است.
علیمحمدی اضافه کرد: در این سرا، تشکیل و راه اندازی باشگاه های مجازی برای حوزه های تخصصی مطبوعات، باشگاه روزنامه نگاران هنرمند، باشگاه روزنامه نگاران اقتصادی، ورزشی، کاریکاتوریست و طنزپردازان و همچنین برپایی نشست های تخصصی با مسئولان عرصه های مختلف مطبوعاتی در راستای ایجاد محیط کاری سالم مورد توجه قرار می گیرد.
وی تأکید کرد: سرای روزنامه نگاران به دنبال کارهای پژوهشی و انتشاراتی رسانه ای است و افرادی که علاقمند به تألیف و پژوهش در عرصه رسانه هستند و توان و امکانات لازم برای آنها در این زمینه فراهم نیست، در سرای روزنامه نگاران ایران این امر برای آنها فراهم می شود.
رئیس خانه مطبوعات استان قزوین توضیح داد: ظرفیت افزایی مطبوعات از دیگر اهداف تأسیس سرای روزنامه نگاران است و امیدواریم با تحقق این امر بتوانیم به هدف نهایی که توسعه کیفی مطبوعات، معنویت و تهذیب رسانه ها است، دست یابیم.
وی تصریح کرد: رسانه ها باید از غیبت، افترا و گمانه زنی ها به دور بوده و وارد حریم خصوصی افراد نشوند چراکه الگوی رسانه ای ما مسلمانان، قرآن و آموزه های دینی است.
علیمحمدی یادآور شد: مردم و مجریان از مطبوعات و رسانه ها، کلام صادقانه و نگاه منصفانه را انتظار دارند و مسئولان از نقد منصفانه استقبال می کنند و این امر باید ضرورت جدی مطبوعات و رسانه ها باشد.
وی تأکید کرد: البته مجریان دولت نیز در مقابل باید خواسته به حق مطبوعات و رسانه ها را جامه عمل بپوشانند و از زیربار مسئولیت رسانه ها که حق واقعی آنها است، خود را مبرا نکنند.
رئیس خانه مطبوعات استان قزوین یادآور شد: بحث هدفمندی یارانه ها یکی از بحث های مهم کشور است و رهبری، دولت و مردم نیز خواستار اجرای این طرح بودند، ولی بیشترین آسیب در این راستا به مطبوعات و رسانه ها وارد شده است بدون اینکه حمایتی از سوی دولت در خصوص رسانه ها شکل گیرد.
وی افزود: انتظار ما از مسئولان استان بیش از مسئولان کشوری است چراکه اینها با مطبوعات استان، خبرگزاری ها و روزنامه های سراسری مرتبط هستند و باید به نوعی این خلاها را پر کنند تا این شائبه به وجود نیاید که مطبوعات وظیفه یک طرفه دارند و در این میان هیچ وظیفه ای متوجه مسئولان نیست؛ مسئولان باید همکاری و همیاری با رسانه ها را در دستور کار خود قرار دهند.
علیمحمدی خاطرنشان کرد: قطع یقین سال جاری، سال مقاومت اقتصادی است و محدودیت هایی در خصوص مسائل اقتصادی وجود دارد ولی این محدودیت ها، محرومیت نیست و حداقل باید این محدودیت ها در بین تمام ارکان نظام که رسانه ها نیز به عنوان رکن چهارم آن هستند، تقسیم شود و این موضوع باید مورد توجه تمامی مسئولان و ارکان نظام قرار گیرد.
وی در ادامه با اشاره به دیگر اقدامات سرای روزنامه نگاران اظهار کرد: دوره های آموزش تیتر نویسی، تکنیک های مصاحبه، مقاله نویسی، یادداشت نویسی و ویراستاری در سرای روزنامه نگاران توسط اساتید مجرب انجام می شود که زمینه کمک بسیار مناسبی برای فرآیند تقویت رسانه ها است.
رئیس خانه مطبوعات استان قزوین اضافه کرد: فعالان عرصه رسانه از هشتم بهمن ماه جاری تا نوزدهم این ماه به مدت 10 روز کاری، با در دست داشتن دو قطعه عکس 4*3، کپی کارت ملی و خبرنگاری و معرفی رسانه ای که در آن فعالیت می کنند برای عضویت رایگان می توانند به این مکان مراجعه کنند.
وی توضیح داد: کارگاه ویراستاری نخستین دوره آموزشی است که توسط سرای روزنامه نگاران قزوین برگزار می شود اعضای این سرا می توانند از امکانات آن به صورت رایگان برخوردار شوند.
علیمحمدی اعلام کرد: در راستای کیفی تر شدن فعالیت های این سرا، چهار کمیته متشکل از رسانه های مکتوب، مجازی، دیجیتال و عکس و تصویر تشکیل خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص مشکل کاغذ در نشریات گفت: دولت برای رفع مشکل کاغذ در مهرماه سال جاری اقداماتی در زمینه توزیع کاغذ توسط کارخانه کاغذسازی مازندران انجام داد و تنشی که درخصوص کاغذ وجود داشت، ساماندهی شد و مرحله سوم این طرح نیز از نیمه دوم بهمن ماه برای روزنامه نگاران سراسری و محلی شکل گرفته و انجام خواهد شد.
رئیس خانه مطبوعات استان قزوین تصریح کرد: از زمانی که در کشور ما حدود 2 هزار نشریه وجود داشت، مبلغ 40 میلیارد تومان در سال یارانه به نشریات پرداخت می شد و در حال حاضر که حدود 5 هزار نشریه وجود دارد نیز همین مبلغ یارانه توزیع می شود و دولت و صاحبان نشریه ها باید زیرساخت هایی را ایجاد کرده و به یکدیگر کمک کنند تا یک جراحی اقتصادی در خصوص یارانه ها ایجاد شود.
وی افزود: اگر زیرساخت هایی برای موضوع مذکور تعریف شود، تعداد بیشتری نشریه خواهیم داشت به طوری که شاید در سال 1400 بیش از 10 هزار نشریه داشته باشیم.
علیمحمدی با تبریک ایام دهه فجر بیان کرد: دهه فجر منشأ به وجود آمدن انقلاب اسلامی است که با زحمات و تلاش های بنیان گذار مقدس جمهوری اسلامی ایران و معمار کبیر انقلاب صورت گرفت و امروز رسانه ها وظیفه سنگینی در راستای ترویج و گسترش این موضوع دارند چراکه اگر امکاناتی در حال حاضر موجود است، به برکت خون شهدا است.
پایان پیام/
نظر شما