به گزارش خبرنگار شبستان، محمدحسن طریقتمنفرد، سرپرست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم دومین جشنواره کشوری و اولین کنگره بینالمللی حاکمیت بالینی و ایمنی بیمار که صبح امروز در محل سالن همایشهای بینالمللی رازی صورت گرفت، گفت: در سال 89 نزدیک به 20 هزار میلیارد گردش مالی بهداشتی درمانی کشور بوده که از این مقدار 10 هزار و 500 میلیارد بودجه عمومی و اعتبارات بیمهای بوده و طبق قانون 30 درصد آن باید هزینه پرداختی از جیب مردم باشد که معادل 15 میلیارد تومان بود.
وی ادامه داد: آرزو میکنم در جهت خدمتگزاری و افزایش کارآیی سیستم عمومی در جهتی حرکت کنیم تا پرداخت از جیب مردم را در این موقعیت حساس به حداقل برسانیم.
وی گفت: 30 هزار میلیارد تومان گردش مالی تنها 2500 میلیارد تومان توسط سیستم دولتی جذب شده که اگر با پرداخت مستقیم جیب مردم حساب کنیم جمعا 3800 میلیارد تومان میشود که تنها 10 درصد هزینهها را شامل میشود.
طریقتمنفرد تصریح کرد: امکانات دولتی در جهت ارایه خدمات مردم باید اکثر اعتبارات را جذب میکرده در حالی که تنها 2560 میلیارد تومان را جذب کرده است و این یعنی نزدیک به 20 درصد امکانات در اختیار بخش خصوصی است که ما به هیچوجه مخالف وجود بخش خصوصی نیستیم اما به اندازه کافی در کشور افرادی هستند که بدون دغدغه از این بخش استفاده میکنند.
وی خاطرنشان کرد: دغدغه ما ارایه خدمت به 80 درصد دیگر مردم است که هدف ما تکریم آنها و استفاده از خدمات درمانی با کیفیت بالا برای آنها است.
وی یکی از دلایل عدم موفقیت برای ارایه خدمات به طور ایدهآل را کمبود امکانات مالی خواند و گفت: این کمبود میتواند با جذب حداکثری اعتبارات عمومی تأمین شود.
سرپرست وزارت بهداشت ادامه داد: علیرغم اینکه قانون اعتقاد زیادی به بیمه تکمیلی ندارد ولی عدهای از مردم اصرار دارند بیمه تکمیلی وجود داشته باشد که بتوانند از بخش خصوصی استفاده کنند، این افراد جمعیت زیادی نیستند و لذا باید توجه داشته باشیم کسانی که نمیتوانند بیمه تکمیلی داشته باشند در فضایی که ایجاد میشود بتوانند از امکانات درمانی خوب بهرهمند شوند.
سرانه درمان در کشور ناچیز است
طریقت با مقایسه سرانه بهداشت و درمان کشور نسبت به آمریکا و اروپا افزود: سرانه بهداشت و درمان آمریکا 4000 هزار دلار و در اروپا 2 تا 3 هزار دلار است که در مقایسه با کشور ما بسیار بیشتر است در حالی که از لحاظ علمی ما دوشادوش کشورها حرکت میکنیم.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی نهادینهشده و خوب است، گفت: بهداشت و درمان باید توسط مردم مدیریت شوند و بخش دولتی از لحاظ مدیریتی به نحوی مردمی شود تا مالکیت، سیاستگذاری و حاکمیت در دست دولت و اجرا با ایجاد انگیزه، اعتماد به همکاران در تفویض اختیار به دست مردم باشد.
وی خاطرنشان کرد: امروز فعالان و همکاران بخش دولتی با تفویض اختیار باید هرچه بیشتر از امکانات 80 درصدی وزارت بهداشت استفاده کنند.
وی همچنین در خصوص ممنوعیت دوشغلهبودن اظهار کرد: جزییات این طرح در حال تدوین نهایی است و ما تصمیم نداریم چنین تغییر روشی را دستوری کنیم بلکه هدف ما همکاری داوطلبانه است که اساس این روش این است که اختیارات را در مقدمترین خط ارایه خدمت ببریم و با امکانات ایجادشده بیمارستانها و بخشهایی که داوطلب هستند سعی کنیم حداکثر پشتیبانی و ایجاد امکانات را در ظرفیت محدود فعلی داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما