به گزارش خبرنگار شبستان، نشست رسانه ای پنجمین جشنواره داستان انقلاب امروز 7 بهمن ماه با حضور امیر حسین فردی دبیر هنری جشنواره و مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری و علی قربانی دبیر اجرایی و مدیر مرکز محافل و جشنواره های حوزه هنری در سالن شماره 2 تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
امیر حسین فردی دبیرهنری پنجمین جشنواره داستان انقلاب در این نشست با ابراز خرسندی از برگزاری پنجمین جشنواره داستان انقلاب، گفت: ما هر سال یک بار به بهانه برگزاری جشنواره داستان انقلاب با هم ملاقات می کنیم که امیدوارم ملاقات امسال پر سود و پربرکت باشد.
فردی ادامه داد: اگر موفقیتی در زمینه ادبیات داستانی ما رخ داد، بخش مهمی از آن به خاطر زحمات و تلاش های شما اصحاب رسانه بوده است و به این خاطر صمیمانه از شما تشکر و سپاسگذاری می کنم.
وی افزود: توفیق در ادبیات داستانی پس از انقلاب فقط به نویسندگان و برگزار کنندگان جشنواره ها بستگی نداشته برخی از این موفقیت مرهون رسانه هاست. مطمئنا در غیاب رسانه ها پیشرفتی در ادبیات داستانی نمی داشتیم.
وی با تاکید بر اینکه رسانه ها نقش اساسی در پیشرفت و تعالی ادبیات داستانی دارند، اظهار کرد: ادبیات داستانی در نسبت با دیگر رشته های هنری دشواری و پیچیدگی های ویژه ای دارد و از این نظر کار رسانه ای مرتبط با آن ها هم از دشواری های ویژه ای برخوردار است.
فردی خاطر نشان کرد: برای مطالعه یک داستان و اظهار نظر درباره آن ساعت ها و روزها وقت لازم است اما دیدن یک تابلو یا فیلم و تئاتر زمان محدودی صرف می کند؛ از این نظر دشواری و پیچیدگی ادبیات داستانی بسیار بیشتر از دیگر رشته هاست.
این نویسنده به ادبیات انقلاب اشاره کرد و گفت: ادبیات داستانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی جان تازه ای گرفته و شادابی خاصی را در آن شاهدیم؛ در ادبیات انقلاب حرکت جدید صورت گرفته که تاکنون در کشور ما سابقه نداشته است و الحمدلله این حرکت مورد قبول نویسندگان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: البته منظور من از نویسندگان همه نویسندگان کشور نیستند بلکه منظور من نویسندگانی هستند که به انقلاب اسلامی و سربلندی و استقلال ایران باور دارند که این نویسندگان عموما از هنرمندان جوان هستند و پنجمین جشنواره داستان انقلاب امروز می تواند این را اعلام کند که حرکت ادبی ادبیات داستان انقلاب مورد پذیرش نویسندگان متعهد و جوان کشور قرار گرفته و این ها می توانند دورنمای روشنی را برای ادبیات داستانی کشور رقم بزنند.
وی یاد آور شد: بخشی از تلاش ها در پیدایش این حرکت و تثبیت آن برعهده رسانه ها بوده و البته باید آگاه بود که هر چه پیشتر می رویم دشواری های این راه هم بیشتر می شود که نیازمند تلاش های بیشتر است.
وی گفت: من به همه کسانی که در این راه زحمت کشیده و قلم زده اند احترام می گذارم و سپاسگذار زحمات اصحاب رسانه در این زمینه هستم.
دبیر هنری پنجمین جشنواره داستان انقلاب در بخش دیگری از سخنانش درباره تشویق ها و جوایزی که در این جشنواره برای برگزیدگان در نظر گرفته شده، توضیح داد: ما در این جشنواره تشویق ها و جوایزی را در نظر گرفته ایم که جوایز برگزیدگان از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت می شود؛ همچنین کار تشویقی چاپ آثار برگزیده و قابل چاپ هم از طرف مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری و انتشارات سوره مهر صورت می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: برداشت من این است که همه این تشویق ها و جوایز که در جای خود بسیار هم خوب است، انگیزه اصلی نویسندگان محسوب نمی شوند؛ بلکه آنچه باعث رونق جشنواره داستان انقلاب شده، انگیزه درونی و دلبستگی نویسنگان به جریان انقلاب اسلامی است؛ نویسندگان به این نتیجه رسیده اند که باید با دغدغه رویداد بزرگ انقلاب اسلامی را بدون دروغ و به طور کاملا واقعی، مستند و البته در قالب هنر بیان کنند.
فردی در ادامه گفت: این انگیزه بالاتر از هر انگیزه مالی و مادی است که خوشبختانه در نویسندگان ما وجود دارد. البته انگیزه های مادی هم باید وجود داشته باشد و ارگان های فرهنگی و هنری کشور باید به این انگیزه ها بپردازند و آن ها را تامین کنند.
وی تصریح کرد:آثار برگزیده و برتر جشنواره داستان انقلاب طبق برنامه سال های گذشته به خودی خود چاپ می شوند اما برخی از آثار هم هستند که رتبه ای را در جشنواره کسب نکرده اند اما از قابلیت چاپ برخوردارند و جشنواره برای چاپ و نشر آنها کارهای ویژه حمایتی خود را انجام داده و آن ها را در نوبت چاپ قرار می دهد.
مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری اضافه کرد: ارگان های فرهنگی و هنری باید با پرداختن به هنر و ادبیات انقلاب نسل جوان را برای پرداخت به این هنر ارزشی در دوره های آینده تربیت کنند و از حرکتی که هم اکنون آغاز شده حمایت شود تا در آینده هم ادامه پیدا کند.
وی با اشاره به آمار آثار ارسالی به پنجمین جشنواره داستان انقلاب گفت: آثار زیاد و چشمگیری به این جشنواره ارسال شد که باید این نکته را در نظر داشت که نوشتن در موضوع محدود بسیار دشوار است؛ مثلا اگر در فراخوان اعلام کنیم موضوع آزاد است دست نویسندگان باز خواهد بود و از هر موضوعی می توانند بنویسند؛ اما وقتی می گوییم داستان انقلاب و موضوع را محدود می کنیم خلق داستان در این موضوع محدود مشکل و پیچیده است و تعداد آثار ارسالی با این ملاحظات و محدودیت ها بسیار خوشحال کننده و مایه امیدواری است.
قربانی : حضور 347 اثر به دبیرخانه داستان انقلاب
در ادامه این نشست خبری علی قربانی دبیر اجرایی جشنواره داستان انقلاب ضمن اشاره به دورههای گذشته این جشنواره اظهار داشت: در اولین دوره جشنواره داستان انقلاب 396 اثر در دومین گام 364 اثر و در گام سوم 320 اثر در راستای داستان کوتاه و رمان و 5 اثر در بخش کودک و نوجوان به دبیرخانه واصل شد.
دبیر اجرایی این جشنواره، ضمن اشاره به اینکه در این دوره از دهم مهرماه فراخوان را منتشر و آثار را دریافت میکنیم، بیان کرد: در مجموع 347 اثر به دبیرخانه رسیده که آثار تا پانزدهم آذر از سوی 228 هنرمند ارسال شدهاند.
وی ادامه داد: آیین اختتامیه این جشنواره قرار است روز 18 بهمن در تالار سوره حوزه هنری با حضور میهمانان ویژه و 60 نفر از نویسندگان که آثارشان به بخش پایانی راه یافته که از این میان 31 نفر شهرستانی هستند برگزار شود. داوری اولیه در دیماه برگزار شد و امروز تا پسفردا داوریهای نهایی انجام میشود.
قربانی خاطر نشان کرد: کل آثار رسیده به تفکیک موضوعی عبارتند از: 210 اثر در بخش داستان بزرگسال، 82 اثر داستان کودک و نوجوان، 31 اثر رمان بزرگسال و 20 رمان نوجوان به مرحله پایانی راه یافتند. در مجموع میتوان گفت 71 اثر به مرحله دوم داوریها صعود کردند.
وی به اعلام جوایز جشنواره پرداخت و خاطر نشان کرد: که در بخش رمان و داستان بلند (بزرگسال و کودک و نوجوان)، اثر برگزیده 100 میلیون ریال، اثر برتر 70 میلیون ریال و تقدیری 50 میلیون ریال دریافت خواهند کرد، اما در بخش داستان کوتاه اثر برگزیده 30 میلیون ریال، اثر برتر 20 میلیون ریال و تقدیری 10 میلیون ریال دریافت میکنند.
وی افزود: در بخش داستان بزرگسال 34 اثر، داستان کوتاه نوجوان 17 اثر، رمان بزرگسال 13 اثر و رمان و داستان بلند نوجوان 8 اثر به مرحله نهایی داوری راه یافتند.
گفتنی است در این مراسم اعلام شد، افراد حاضر در آیین نامه اختتامیه، صبح روز برگزاری مراسم در کارگاهی که از سوی مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری برگزار خواهد شد، شرکت میکنند.
جشنواره داستان انقلاب روز چهارشنبه 18 بهمن ساعت 16 در تالار سوره حوزه هنری برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما