به گزارش خبرگزاری شبستان، مدیر سینماهای جشنواره فجر گفت: امسال بیش از 12 هزار و پانصد صندلی در اختیار سینما دوستان و مردم است.
«محمدرضا فرجی» مدیر سینماهای جشنواره فجر درخصوص آمادهسازی سینماهای مردمی جشنواره گفت: در این دوره از جشنواره پردیس راگا، پردیس ملت، پردیس تماشا، سینما فرهنگ، تماشا، شکوفه، فلسطین، جوان، آفریقا، صحرا، ایوان شمس و آزادی فیلمهای جشنواره را به نمایش میگذارند.
وی در ادامه افزود: بازبینیهای مختلفی از سینماها انجام شده است. با مدیران سینماها جلساتی در راستای برگزاری هرچه موفقتر جشنواره داشتیم و سیاستهای کلی جشنواره فجر را به مدیران سینماها منتقل کردیم. امسال بیش از 12 هزار و پانصد صندلی در اختیار سینما دوستان و مردم است.
فرجی با اشاره به مجهز شدن سینماها به امکانات پخش دیجیتال افزود: هدف ما این است که برنامهها با نظم هر چه تمامتر اجرا شود. اگر تماشاگران از یک فیلم استقبال کردند، سانس فوقالعاده برای آن تعریف کنیم.
وی ادامه داد: سال گذشته ایوان شمس، فیلمهای سهبعدی را نمایش میداد. امسال علاوه بر این سینما، سینما آزادی و سینما فرهنگ هم نمایش سه بعدی خواهند داشت.
*متاسفانه نتوانستیم سینما را منطبق بر ارزشهای انقلاب ساماندهی کنیم
به گزارش خبرگزاری شبستان، یک بازیگر و کارگردان تلویزیون گفت: جشنواره فیلم فجرتوانسته حس رقابت را درمیان فیلمسازان ایجاد کند و آنها را به تولید فیلم های با کیفیت تر ترغیب سازد.
علیرضا اسحاقی بازیگرسینما و کارگردان تلویزیون گفت: همیشه وجود جشنوارهای که بتواند رقابتی بین آثار سینمایی ایجاد کند، در کشور احساس میشد و جشنواره فیلم فجر تقریبا توانست این خلاء را پر کند.
وی از جشنواره فیلم فجر به عنوان مهمترین و اساسیترین رویداد سینمایی کشور یاد کرد و گفت: جشنواره فیلم فجر با قدمت طولانی خود توانسته تا حدودی بر روی سینمای ایران تاثیرگذار باشد اما عمق تاثیرات آن چندان عمیق نبوده است؛ هرچند که نمیتوان نقش جشنواره در سالهای گذشته بر سینما را نادیده گرفت.
کارگردان تله فیلم «پدر کاغذی» تصریح کرد: متاسفانه جشنواره فیلم فجر خیلی نتوانسته ترسیم کننده افقهای تازه برای سینما ایران باشد و بیشتر نقش ویترین برای ارائه آثار را برعهده داشته است؛ هرچند که شاید جوایز این جشنواره سبب فروش برخی از فیلمها شده باشد؛ ولی به نظر من در حل مشکلات سینمای ایران، خیلی تعیین کننده نبوده است وهیچ گاه مشکلات سینمای ایران از طول انقلاب تا کنون با جشنواره حل نشده است.
وی درمورد پیشنهادهای خود برای ارتقاء جشنواره فیلم فجر اضافه کرد: جشنواره فیلم فجر بایستی به فیلمسازی در راستای ارزشهای انقلاب اسلامی کمک می کرد که تا کنون این وظیفه را انجام نداده است؛ این در حالی است که جشنواره فیلم فجر به دلیل اینکه در ایام پیروزی انقلاب اسلامی برگزارمیشود، باید از حال و هوای انقلاب برخوردار باشد و مخاطب شاهد فیلمهای زیادی پیرامون مفاهیم دینی و انقلابی باشد.
بازیگرفیلم سینمایی «انسان و اسلحه» گفت: انتظار این است که جشنواره فیلم فجر که نماد انقلاب اسلامی است بتواند به سینما جهت ببخشد تا بسیاری از کشورهای دنیا به ویژه با توجه به بیداری اسلامی از این جشنواره به عنوان یک جشنواره موضوعی قدرتمند در منطقه یاد کنند.
به گفته وی، جشنواره فیلم فجر باید بتواند همچون سایر جشنوارههای معتبر دنیا، فیلمساز تربیت کند.
اسحاقی گفت: متاسفانه ما نتوانستیم سینما را منطبق بر ارزشهای انقلاب ساماندهی کنیم اما امیدواریم از این پس جشنواره فیلم فجر بتواند کادرسازی کند و نه تنها به جشنوارهای قدرتمند تبدیل شود بلکه بتواند در میان جشنوارههای جهان از وزن قابل توجه ای نیز برخوردارشود. امیدوارم در دورههای آتی شاهد اعتلای جشنواره و سینمای ایران باشیم؛ چرا که زمانی ما از جشنوارهای معتبر برخوردار خواهیم شد که سینمای قدرتمندی داشته باشیم.
اسحاقی در مورد بازار فیلم فجر گفت: به عقیده من علی رغم همه تلاشهایی که در طی این سالها نسبت به بازار فیلم شده اما عملکرد بازار فیلم فجر، عملکرد ضعیفی داشته و نتوانسته حتی از برد منطقهای هم برخوردار باشد؛ البته به توسعه فناوریهای متعدد کمک کرده ولی واقعیت امراین است که شیوه کنونی بازار فیلم تا کنون نتوانسته است سینمای ما را به سایر کشورها معرفی کند، درحالی که ما میتوانستیم در کشورهای همسایه و آسیا کارهای اساسیتری انجام بدهیم و فروش های خوبی داشته باشیم.
بازیگر فیلم سینمایی «دکل» تصریح کرد: ما باید در مرحله اول، فروش فیلمهایمان را در داخل به نحو احسن مدیریت کنیم و آنگاه بتوانیم به فروش جهانی آن بیندیشیم. معتقدم فیلم خوب همیشه درهمه جا خواهان خواهد داشت البته به شرطی که مدیریت درستی پشت سرآن باشد.
وی درمورد اکران دیجیتالی گفت: دیجیتالی شدن امکانی میدهد که شما بسیاری از آثار را آسانتر بسازید اما این سهلتر کردن موجب این خطر خواهد شد که هر کسی بتواند با در اختیار داشتن یک دوربین اقدام به کارگردانی کند و در نیتجه فیلمهایی تولید شود که از نظر ساختاری و محتوایی کم ارزش و بی ارزش باشند؛ البته از سوی دیگر، دیجیتالی شدن فیلمها سبب قابلیتهایی نیز شده است ازجمله اینکه شما به راحتی میتوانید آن را با هزینه های کمتری تکثیر و اکران کنید یا اینکه به راحتی ویژوال افکت را روی تصویر ایجاد کنید.
این کارگردان تلویزیون و فیلمنامه نویس با بیان اینکه باید زیرساختهای سینما برای اکران دیجیتالی فراهم شود، اظهار داشت: هنوز نتوانستیم خودمان را با سیستم دیجیتال تطبیق دهیم اما امیدواریم جشنواره فیلم فجر این مسیر را هموارتر سازد.
پایان پیام/
نظر شما