به گزارش خبرنگار شبستان، سیداسدالله جولایی، مدیرعامل ستاد دیه کشور در نشست خبری صبح امروز گفت: این ستاد برای آزادی زندانیان جرایم غیرعمد و بدهیهای خارج از کلاهبرداری فعالیت میکند.
جولایی گفت : در هر روز از دهه فجر علاوه بر تعداد هر روزه زندانیان آزادشده 34 زندانی آزاد خواهند شد.
وی افزود: بر اساس فرآیند آزادسازی سعی ما این است که با شاکیان صحبت کرده و برای مجرمان رضایت بگیریم. همچنین بررسیهایی انجام میدهیم تا ببینیم که وضعیت خانواده محکوم به چه صورت است و همچنین با بررسی وضع مالی وی توانایی او را در پرداخت میزان بدهیاش بررسی میکنیم.
مدیرعامل ستاد دیه گفت: با تلاش ستاد دیه برنامه بیمه شخص ثالث به صورت اجبار درآمد و حالا مصدوم، خانواده مرحومان و خود بیمهکننده از این موضوع بهرهمند میشوند.
وی با اشاره به ارایه تسهیلات توسط چهار بانک ملت، رفاه، تجارت و ملی با مصوبه مجلس گفت: سال گذشته 200 میلیارد تومان برای کمک به زندانیان جرایم غیرعمد تصویب شد که توسط چهار بانک با کارمزد 4 درصد به افراد تعلق میگیرد و حتی تا یک دیه کامل نیز قابل پرداخت است.
جولایی درباره روشهای ارایه کمکهای مردمی به ستاد دیه کشور گفت: در طول سال جشنهای گلریزانی برگزار میشود و امسال 200 جشن گلریزان داشتیم. همچنین پرداخت کمکهای مالی از طریق خودپردازهای بانکهای ملی، تجارت، رفاه، صادرات امکانپذیر است.
وی افزود: 16 هزار و 700 نفر تاکنون با مراجعه به پایگاههای خودپرداز توانستهاند کمکهای خود را به حساب ستاد دیه واریز کنند. همچنین شماره حساب 74/74 بانک ملت و 015556004 بانک ملی شعبه طالقانی نیز برای واریز وجوه افراد خیر وجود دارد.
جولایی درباره میزان محکومان جرایم غیرعمد و زندانیان بدهکار غیرکلاهبردار گفت: طی 9 ماه جاری هفت هزار و 236 نفر از محکومان جرایم غیرعمد، دیه شبه عمد و غیرعمد و خطایی آزاد شدهاند و جمع بدهی آنها چیزی حدود 633 میلیارد تومان بود.
وی گفت: از این تعداد زندانی آزادشده 199 نفر خانم و مابقی آقا بودند و 1991 نفر بدهکار دیه در زندان و 5245 نفر نیز بدهکار در محکومیتهایی مانند مهریه، نفقه، چک و سایر عناوین مالی هستند.
وی افزود: در سال 90، 12 هزار و 783 نفر با مبلغ بدهی 509 میلیارد تومان و در سال 89 نیز هشت هزار و 805 نفر محکوم با بدهی 234 میلیارد تومان داشتیم. در سال جاری نیز 9 هزار و 220 زندانی منتظر کمک داریم که ستادهای دیه با بررسی شرایط آنها، آنها را به نوبت آزاد خواهد کرد.
جولایی گفت: از این تعداد محکومان امسال 970 نفر محکومان تصادفات فوتی و 950 نفر بدهکار تصادفات جرحی هستند. 12 زندانی دیه حوادث کار و 150 محکوم حوادث شبه عمد و غیرعمد هستند.
وی درباره محکومان مالی گفت: 1849 نفر محکوم مهریه، 497 نفر بدهکار نفقه و 4792 نفر محکومان چک و سفته هستند.
مدیرعامل ستاد دیه کشور گفت: طی سالهای 89 و 90 بیش از 16 هزار و 500 زوج شکایت مهریه داشتند و در سال 90 برای آزادی 2134 نفر مبلغ 680 میلیارد تومان بدهی منظور شده بود که با تلاش ستاد دیه این مبلغ به 10 میلیارد تومان کاهش یافت. در 9 ماهه امسال نیز 1956 پرونده مهریه به ارزش 381 میلیارد تومان داشتیم که با همکاری ستاد دیه با 25 میلیارد تومان مشکل این افراد حل شد که غالبا با رضایت شاکی این موضوعات فیصله پیدا کرد.
وی درباره اولویتهای رسیدگی ستاد دیه گفت: اولویت اول ما بدهکاران دیه هستند تا بتوانند حقوق متشاکی را پرداخت کنند، پس از آن زنان بدهکار در جرایم غیرعمد بخصوص خانمِهای بیسرپرست و در مرحله سوم نوجوانان تا 25 سال با اولویت نوجوانانی که در کانون اصلاح و تربیت هستند، قرار دارند. همچنین افراد مسن بالای 65 سال، بیماران صعبالعلاج، زندانیان معلول و از کار افتاده و زندانیانی که به دلیل ضمانت در حبس بسر میبرند و جانبازان بالای 25 درصد در اولویتهای بعدی قرار دارند.
جولایی در پایان از نشست مشترک با شورای فرهنگی عمومی کشور خبر داد و گفت: با تلاشی هفت ساله در نظر داریم فرهنگسازیهایی را در کودکان انجام دهیم و مطالبی مانند داشتن گواهینامه و بیمهنامه و همچنین رعایت قوانین رانندگی را در کتب درسی قرار دهیم و با تلاش مسئولان در سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزش و پرورش در راه رسیدن به این مطلوب هستیم.
پایان پیام/
نظر شما