به گزارش خبرگزاری شبستان، وضعیت نابسامان زندگی در عراق که ناشی از حضور نیروهای آمریکایی در این کشور است موجب شده است مهاجرانی که پس از سالها دوری به وطن بازگشته اند بار دیگر عزم خروجی از آن را کنند.
از زمان حمله نظامی آمریکا به عراق در سال 2003 میلادی مهاجران قربانی شرایط بی ثبات و ناپایدار این کشور بوده اند.
آنها در دوره های پر از خشونت از عراق گریختند و هنگامی که احساس کردند ثبات به عراق بازگشته است دور به وطن برگشتند اما این تصور باطلی بود!
مهاجرت جدید عراقی ها از کشورشان نشان می دهد که مردم این کشور تا چه حد از احساس امنیت و ثبات فاصله دارند.
ابومریم که پس از به شهادت رسیدن برادر همسرش در سال 2005 میلادی عراق را ترکه کرد در این باره می گوید: دیگر پولی برایمان باقی نمانده است ما تنها نام عراقی را یدک می کشیم اما بهره ای از آن نداریم.
براساس آمار ارایه شده از سوی دولت عراق و کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای مهاجران حدود 100 هزار مهاجر از دو میلیون نفری که از زمان حمله آمریکا عراق را ترک کردند از سال 2008 میلادی شروع به بازگشت به وطن کردند اما بسیاری از آنها معتقدند که کشور آنها هنوز برای بازگشت مهاجران آماده نیست.
مهاجران می گویند که خانه هایشان یا ویران و یا اشغال شده است و شرایط زندگی برای آنها در حداقل است.
بنابرگزارش نیویورک تایمز، تحقیقات اخیر کمیته مهاجران سازمان ملل حدود 61 درصد از افرادی که به بغداد بازگشته اند از بازگشت خود پشیمان هستند و اکثر آنها می گویند که احساس امنیت نمی کنند حدود 87 درصد از آنها می گویند که پول کافی برای حمایت از خانواده های خود ندارند.
براساس این گزارش تقاضای پناهنده شدن عراقی ها به سوریه از ماه می بیش از 50 درصد افزایش یافته است.
پایان پیام/
نظر شما