مخاطب با ویژگی سیال فضای برزخ همراه می‌شود

کارگردان نمایش «برزخ» گفت: به دلیل وجود ویژگی سیال بودن فضا در متن نمایشنامه، ما نیز سعی کردیم از عناصری استفاده کنیم تا این سیال بودن را به نمایش بگذاریم.<BR>

به گزارش خبرنگار شبستان، نمایش «برزخ»، نوشته محمد منعم و به کارگردانی بهنام علی بخشی، دوم بهمن ماه، با برخورداری از ویژگی هایی که به لحاظ بصری و معنایی برای تماشاگر نمایش جذاب است در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر در بخش تئاتر ایران و مسابقه تئاتر ایران به روی صحنه رفت. «بهنام علی بخشی»، فوق لیسانس کارگردانی تئاتر و 12 سال سابقه فعالیت در تئاتر دارد و نمایش «برزخ» اولین کار وی در جشنواره تئاتر فجر است.


«بهنام علی بخشی» کارگردان نمایش «برزخ» در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان درباره این نمایش بیان کرد: نمایشنامه برزخ به نویسندگی محمد منعم، داستان درگیری های آدم ها در شرایط مختلف اجتماعی، فلسفی، عشقی، فکری، روحی و روانی، و اینکه این آدم ها در این شرایط چه مشکلاتی دارند، را همزمان پیش می برد.


وی با اشاره به ویژگی سیال بودن نمایش و اینکه اتفاقات در دوران و فضاهای مختلفی می گذرد، گفت: بخشی از نمایش در دوره قاجار، بخشی در دوره حال می گذرد و بخشی از نمایش جنایی و بخشی عشقی است. با وجود ویژگی سیال بودن فضا در متن نمایشنامه، ما نیز سعی کردیم از عناصری استفاده کنیم تا این سیال بودن را به نمایش بگذاریم.


علی بخشی خاطرنشان کرد: خوانش های تماشاگران از دیگر نشانه های انتخابی این نمایش است که برای رساندن معنا و عمق بخشی به اجرا دریافت می شود. این نمایش، یکی از نمایش های جذاب این دوره از جشنواره تئاتر فجر است.


وی از تغییر نام این نمایش پس از جشنواره و در زمان اجرای عمومی خبر داد و افزود: عنوان «برزخ» برای این نمایش، کمی با عجله برای جشنواره تئاتر فجر انتخاب شد و به همین دلیل برای اجرای عمومی نمایش، نام آن را به «معلق» تغییر خواهیم داد. عنوان اصلی این نمایش «نا تمام» بود که زیاد مورد استقبال واقع نشد و ضمن اینکه کار آقای خلج نیز با این عنوان اجرا می رفت، عنوان نمایش را تغییر دادیم.


این کارگردان جوان که کارش در روز اول مسابقه ایران به روی صحنه رفت، پیش بینی های خوبی برای کاندید شدن در چند حوزه مسابقه تئاتر ایران دارد. وی در بخش دیگری از سخنانش درباره فراگیری تئاتر برای مخاطب گفت: هنر به صورت کلی باید فراگیری داشته باشد تا هم مخاطب عام و هم خاص، آن را درک کند. از این نظر این نوع نمایش می تواند طیف های مختلفی از مخاطبان را ارضا کند و آنها را با خود همراه کند.


وی در پایان درباره وضعیت تئاتر کشور و جشنواره فجر اظهار کرد: کارگردانان تئاتر سال ها آرزوی حضور در جشنواره فجر را دارند، اما متاسفانه وضعیت خوبی بر تئاتر حاکم نیست. البته تئاتر فجر امسال نسبت به سال های گذشته از ویژگی های اجرایی بالاتری برخوردار است ولی اگر جشنواره این وضعیت را دارد، باید به حال تئاتر افسوس خورد.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 220690

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha