به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، در نهمین گردهمایی سراسری معاونین و مدیران پژوهش و فناوری دانشگاه های آزاد اسلامی کشور در بندرعباس اظهار داشت: شکل گیری دانشگاه بر مبنای ترجمه از دلایل اصلی انحراف انگیزه افراد برای تحصیل در مراکز علمی و آموزشی از تحقیق، پژوهش و کارآفرینی به سمت کسب نمره و پشت میزنشینی است.
وی افزود: متاسفانه جامعه ای که امام باقر(ع) شکافنده علوم را دارد تاریخ دانشگاهی خود را محققانه شروع نکرد و در برهه ای از زمان، منابع علمی در بخش های مختلف به ویژه علوم انسانی را از جاهایی ترجمه و وارد کشور کردند که هیچ سنخیتی با فرهنگ ما نداشت و این موضوع به معضلی حاد به نام بیکاری در جامعه تبدیل شده است.
آیت الله نعیم آبادی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب در رابطه با تجدید نظر در مباحث علوم انسانی، افزود: منابعی که امروز در حوزه علوم انسانی در دانشگاه های ما تدریس می شود با فرهنگ دیگری به رشته تحریر درآمده و ما تنها به ترجمه آن اکتفا کرده ایم که این امر با فرهنگ و باورهای اعتقادی ما همخوانی ندارد.
وی گفت: امروز به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی و تاکبدات مکرر رهبری نظام به امر تحقیق و پژوهش در کشور اهمیت ویژه ای داده شده است و دانشگاه ها برای لبیک گویی باید فضای علمی کشور را دگرگون سازند.
امام جمعه بندرعباس تاکید کرد: برای نهادینه شدن فرهنگ تحقیق و پژوهش در جامعه هم دولت و هم مردم باید دست در دست همدیگر دهند تا جامعه ما پژوهش محور شود.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه به هرجایی که می رویم اولین تقاضای مردم ساخت زمین ورزشی می باشد و هیچ گاه کسی از کمبود مراکز پژوهشی گلایه نکرده است؛ البته من خودم طرفدار ورزش هستم و ساخت مجموعه ورزشی در حوزه علمیه خواهران گواه بر این مدعاست.
نعیم آبادی افزود: تربیت نیروی متخصص و کارآفرین رسالت اصلی محیط های آموزشی است و این موضوع باید از دوران دبستان تا دانشگاه برای تحصل کنندگان علم و دانش تبیین شود تا انگیزه افراد از کسب علم برای گرفتن نمره و پشت میز نشینی و کارمند دولت شدن به کارآفرینی و تلاش در جهت خودکفایی کشور تغییر کند.
وی در پایان تاکید کرد: با اهتمام ویژه به امر تحقیق و پژوهش باید کشور در علم و تکنولوژی به جایی برسد که از مصرف کننده به تولید کننده و صادر کننده اصلی علم در جهان تبدیل شود.
پایان پیام/
نظر شما