به گزارش خبرگزاری شبستان، هشتاد و سومین نشست از سلسله نشست های علمی پژوهشی گلشن ابرار(پژوهشگده باقرالعلوم) با هدف غنای محتوائی مقالات مربوط به شرح حال 6 نفر از علما و دانشمندان جهان تشیع برگزار شد.
در این نشست که با حضور حجج اسلام محمد جعفر طبسی استاد سطح عالی حوزه، عبدالصمد جودتی، مدیر گروه گلشن ابرار و اساتید ناظر برگزار شد، شرح حال مستند شش تن از دانشمندان بزرگ جهان تشیع ارائه و آثار پژوهشی از سوی اساتید ناظر مورد نقد و بررسی و از سوی نویسندگان مقالات مورد دفاع قرار گرفت.
حجت الاسلام محمد جعفر طبسی، ضمن توصیه به کاویدن زوایای مخفی زندگی علمای شیعه گفت: ما امروز بر سر سفره علم و دانش وسیع دانشمندان گذشته نشسته ایم. وظیفه ما در این زمان علاوه بر استفاده صحیح از تحقیقات گذشتگان و الگو پذیری از اخلاق آن ها، تلاش برای اسوه سازی شخصیت های علمی و اخلاقی تشیع در جامعه است.
حجت الاسلام جودتی نیز بااشاره به حملات همه جانبه غرب به فرهنگ و تمدن اسلامی تصریح کرد: یکی از نمونه های هجوم به فرهنگ اسلامی، ترویج اسوه ها و الگوهای دروغین و ساختگی در همه زمینه هاست که با نگارش متین و جذاب زندگی علمای تشیع و بزرگان علم و دانش در مذهب امامیه، می توان نه تنها برای عالم تشیع و جهان اسلام که برای همه گیتی اسوه های متنوعی را معرفی کرد.
بزرگان معرفی شده در این نشست عبارتند از : آیت الله ملا محمد آملی، وی از علمای جامع منقول و معقولی است که در انتهای عصر قاجار می زیست و در قضیه مشروطه از طرفداران مشروطه مشروعه و همگام با شهید شیخ فضل الله نوری بود. وفات وی در 1334 ق است و آیت الله شیخ محمد تقی آملی فرزند ایشان بوده است. 2- مرحوم سید محمد نیریزی ملقب به قطب الدین از علمای عصر صفوی و دوره نادری است که بدون داشتن برخی شطحیات صوفیه، دارای مذاقی عرفانی و اخلاقی بوده و کتاب «حکمت معصومیه» ایشان از آثار ماندگار شیعه در بحث حکمت و عرفان به شمار می آید. انتساب ایشان به فرقه ذهبیه نیز مطلبی مخدوش است. این عالم ربانی همچنین در عرصه نظریه پردازی سیاسی نیز آرای ارزشمندی از خود به جای نهاده است.
سومین شخصیت مطرح شده در این مجمع، عالم ربانی جامع حکمت و فقه و ادب، علامه محمد فاضل تنکابنی مشهور به فاضل سراب است. این دانشمند پرتالیف در انتهای عهد صفوی می زیسته و شاگرد بزرگانی چون علامه مجلسی بوده و سال وفات وی 1124ق است. 4-میرزا حسن زنوزی خویی از شاگردان ملا عبدالنبی طسوجی، علامه وحید بهبهانی و سید مهدی شهیدی خراسانی است که در سال 1172 ق متولد شده و آثار بسیار مفصل و ارزنده ای چون ریاض الجنه و بحر العلوم را از خود به جای نهاده است.
5- واعظ و دانشمند پرتلاش ملا عبدالرزاق همدانی قزوینی از علمی عهد پهلوی و از وعاظ شهیر که علاوه بر وعظ و ارشاد در زمینه آثار مکتوب نیز بیش از شصت تالیف از خود به جای نهاده است که اغلب آنها در رد فرقه ها و گروه های منحرف است. این عالم ربانی در سال 1384ق(1343ش) وفات یافت و آخرین عالم بزرگوار، آیت الله شیخ محمد مهدی آصفی بروجردی از علمای پرتلاش در زمینه فعالیت های اجتماعی است که در ایران و عراق منشا خدمات بسیار بوده است. این دانشمند فعال و خدوم دارای تالیفات بسیار و در حال حاضر در قید حیات می باشد.
پایان پیام/
نظر شما