انقلاب 25 ژانویه مصر دو ساله شد

ملت مصر این روزها در حالی آماده برپایی جشن دومین سالروز پیروزی انقلاب 25 ژانویه می شوند که چالش های زیادی را در این دوسال پشت سرگذاشته اند ولی در آستانه سالروز پیروزی انقلاب شان متحدانه به آینده می نگرند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در آستانه انقلاب 25 ژانویه مصر، مصریها دومین سالروز انقلاب 25 ژانویه یا انقلاب خشم یا انقلاب جوانان و یا هر نام دیگری را که بر این انقلاب گذاشته می شود، جشن می گیرد.
جوانان مصر به خاطر رسیدن به ارزش های ناب و والایی که به آن ایمان داشتند، خون و جانشان را دادند تا این انقلاب با شجاعت ها و رشادتهای آنها پیروز شود و امروز مصر آزاد باشد.
مصر از زمان انقلاب تاکنون فراز و نشیب های زیادی داشته است؛ اولین انتخابات رئیس جمهوری پس از سرنگونی «حسنی مبارک»، تصویب قانون اساسی باوجود اختلافات، محاکمه عاملان کشتار تظاهرکنندگان از جمله مهمترین مسایل مصر بوده است.
جوانان مصری معتقدند که انقلاب 25 ژانویه، روز جداگانه ای در تاریخ مصر می دانند، زیرا در حرکت به سمت دمکراسی تاثیر گذار بوده است، به همین دلیل در این روز یاد شهدایی را که شهید شدند،پاس می دارند.
درحالی مصری ها دو سال پیش برای سرنگونی رژیم 30 ساله مبارک به میدان ها و خیاباهای اصلی آمدند تا بر ظلم، فقر و فسادی که سالهای متمادی از آن رنج کشیدند، پایان دهند، که انقلاب تونس موفق به سرنگونی«زین العابدین بن علی» رئیس جمهوری تونس شد و این انقلاب در شعله ور شدن خشم ملت مصر برای ادامه مبارزات و تظاهرات شان تا سرنگونی نظام تاثیر گذار بود.
هیچ کس حتی جوانانی که این تظاهرات ها را برگزار کردند و به برپایی ان فرامی خواندند، گمان نمی کردند که این رژیم 30 ساله به این اندازه شکننده باشد و تنها در 18 روز به زیرکشیده شود.
انقلاب مصر که برای آزادی، کرامت و عدالت اجتماعی به ثمر رسیده، دو ساله شده است؛ این انقلاب جهان را حیرت زده کرد، انقلابی که ارکان و پایه های حکم ظالمانه را به آواری تبدیل کرد و انقلابی که عنان رویاهای بزرگ در زندگی عادلانه شهروندان را به دست گرفت.
از برجسته ترین ویژگی های انقلاب 25 ژانویه این بود که این انقلاب مردمی برای تحقق تحول سیاسی عمیق در جامعه تلاش کرد، این انقلاب جاذبه داشت زیرا جوانان با شفافیت خواست های مختلف مردم را مطرح کردند، همچنین از ویژگی های دیگر آن نبود گروه های اجتماعی و دینی بود که اتحاد ملی را با دیگر بین امت برگرداند.
هرچند اختلافاتی در رسیدن به اهداف انقلاب ژانویه وجود دارد، اما در روز 25 ژانویه برای همه مصری ها با همه طیف ها روزی باشکوه است و اتحاد اراده سیاسی آنها و وفاق ملی شان در این روز منعکس می شود.
درهمین حال، تعدادی از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی معتقدند که نیروهای مسلح مصر با بی طرفی و تایید خواسته های مشروع ملت و انقلابیون و حمایت آنها در میدان ها، نقش تاریخی در موفقیت انقلاب داشته اند.
کارشناسان دراین باره افزود: تاریخ نقش ملی نیروهای مسلح را بعد از انقلاب به یاد خواهد آورد.
ناظران معتقدند که بزرگترین و مهمترین نتیجه انقلاب 25 ژانویه پس از گذشت دو سال،جوانان بودند که سوخت انقلاب هستند؛ کسانی که انقلاب را آغاز کردند و ادامه خواهند داد. نسلی که توانستند امید و آرزو و اعتماد به نفس را برگردانند و نسلی که آماده است که هرچیزی را انجام بدهد تا دیدگاهش را بیان کند، اما امروز سرزنش جوانان انقلاب را نشان گرفته است زیرا بین آنها اختلاف افتاده و در تشکیل چارچوب ساختاری شکست خوردند.با این وجود نسل جوان همچنان برای تحقق اهداف انقلاب پراراده و مصمم است.
این انقلاب، ابعاد جدیدی از شخصیت مصری ها را نشان داد، برای نخستین بار در تاریخ انتخابات، مصریها ساعتها در صف های طولانی به منظور رای دادن ایستادند تا صحنه با شکوهی دیگر را برای کشورشان رقم بزند. آنها با حضور در این انتخابات به عنوان گامی موثر در ساخت تصمیم سیاسی و بازسازی نظام جدید خود تاثیر گذار بودند.
ناظران بر این باورند، از مهمترین نکات مثبت این انقلاب، انتخاب نخستین رئیس جمهوری این کشور در 30 ژوئن، قانون اساسی جدید در دسامبر گذشته ، پایان دادن به مرحله انتقالی و آغاز اجرای انتخابات پارلمان است.
ناظران افزودند:سقوط رژیم پیشین، محاکمه شخصیت های نظام که به محاکمه قرن نامیده شد، از حوادث دیگر این انقلاب بود و از نکات منفی آن ضربه خوردن اقتصاد، امنیت و گردشگری و بروز درگیری بین ارتش و تظاهرکنندگان و ظهور پدیده شورش، تخریب ، نبود توافق ملی است.
تحلیگران معتقدند که در میان مثبت ها و منفی ها، انقلاب نمی تواند همه اهدافش را محقق کند و چه بسا خودش را در پیچ و خم های دشوار گذار از مرحله انتقالی می یابد، ولی در مرحله ثبات باقی اهداف را با حفظ اجماع ملی و تمسک به اهداف و در راس آن قصاص از قاتلان انقلابیون و محاکمه دوباره آنها محقق می کند و تحقق همه دستاوردهای انقلاب 25 ژانویه 2011 که آروزی دمکراسی و عدالت اجتماعی و کرامت اسلامی بیشتر را آرزو دارد، در آغاز سومین سال انقلاب به دست می آید.
هرچند مصر در بحران سیاسی و اقتصادی شدید باشد، اما ملت مصر هرگز از راه انقلاب و اهدافش منحرف نمی شود و وحدت گروه های شرکت کنندگان در انقلاب قوی ترین سلاحها بود که بر نظام فساد چیره بود و مصر با همین وحدت چشم انداز آینده را می سازد.
پایان پیام/

 

کد خبر 220229

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha