به گزارش خبرنگار شبستان، راهیابی تئاتر های بی کیفیت از سوی کارگردانان جوان به سی و یکمین جشنواره تئاتر فجر که عنوان بین المللی را یدک می کشد با هدف جوان گرایی نمی تواند کمکی به اعتلای تئاتر کشور کند بلکه باعث افت مخاطبان تئاتر می شود و سالن های تئاتر را بیش از این خالی می کند. اینها مقدمه ای برای گزارش روز دوم جشنواره بود.
دومین روز سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در حالی سپری شد که در این روز در بخش صحنه ای 14 نمایش در تالار های وحدت، اصلی، چهارسو، قشقایی، سایه، کارگاه نمایش، سنگلج، هنر، خانه نمایش، ایرانشهر، انتظامی، مهر حوزه هنری، فردوسی و حافظ به اجرا رفتند.
اگرچه تاکنون جشنواره در حد و اندازه جشنواره بین المللی تئاتر فجر به نظر نمی رسد، اما در دومین روز استقبال بیشتری از آثار به اجرا در آمده در جشنواره دیده می شد.
اولین اجرای دومین روز جشنواره نمایش«نقد و بررسی فحش و کتک با نگاهی به اونجا تا اینجا» به نویسندگی و کارگردانی "کاوه مهدوی" بود که در ساعت 16 به مدت 50 دقیقه در کارگاه نمایش به صحنه رفت و یکبار دیگر نیز در ساعت 18 به اجرا درآمد.
دیگر نمایشی که در این روز در تالار سایه به نمایش درآمد «سایهها و باد» به نویسندگی و کارگردانی فریدون ولایی از مراغه بود که در دو سانس 30/16 و 30/18 به مدت 60 دقیقه به اجرا رفت.
در تالار قشقایی نیز نمایش «طوفان» به نویسندگی «حسین فداییحسین» و کارگردانی «آرش دادگر» با مدت زمان 55 دقیقه در دو سانس 17 و 19:30 به صحنه رفت.
ترک کردن تماشاگران سی وسه در بین اجرا
در تالار چهارسو نیز نمایش «سیوسه» به نویسندگی«عباس عبدالعلیزاده» و کارگردانی «تینو صالحی» ساعت 18 و 30/20 با مدت زمان 120 دقیقه به اجرا درآمد.اما آنچه در اجرای نخست نمایش سی و سه قابل توجه بود استقبال چشمگیر از این نایش بود به گونه ای که تماشاگرانی نیز بر زمین نشستند اما در میانه اجرا با تغییر نور و صحنه اجرا تماشاگران گروه گروه سالن را ترک می کردند شاید هیئت داوران نیز اگر مجبور نبودند صحنه را ترک می کردند.
در تالار اصلی نیز نمایش ترن به نویسندگی حمیدرضا آذرنگ و کارگردانی نیما دهقان آخرین اجرایش را نیز با استقبال تماشاگران به صحنه برد.
در تالار وحدت نیز حسین پارسایی برای نخستین بار نمایش «سردار مهر و ماه» به نویسندگی محمدرضا کوهستانی را در سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در ساعت 19 به صحنه برد.
اجرای اولین نمایش بخش بین الملل در سنگلج با حضور قادر آشنا
تماشاخانه سنگلج نیز میزبان نمایش «میمومانیا» در بخش بین الملل از کشور ارمنستان بود،این نمایش را «آرا هاروتونیان» نویسندگی و کارگردانی کرده است و در ساعت 18 و با مدت زمان 40 دقیقه به اجرا درآمد و با استقبال خوب تماشاگران مواجه شد، میمونا در اولین اجرای خود در فجر پذیرای قادر آشناف مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی و هنرمندانی چون بهزاد فراهانی و فهیمه رحیم نیا، محمدمهدی خاتمی، حسن عظیمی، حسن باستانی، منیژه داوری و تعدادی دیگر از هنرمندان تئاتر شد.
نمایش «بخش ماره 6» به نویسندگی و کارگردانی پیمان کریمی در دو سانس 17 و 19 در تالار هنر با مدت زمان 60 دقیقه به صحنه رفت.
خانه نمایش اداره تئاتر نیز میزبان نمایش «باد شیشه را میلرزاند» به نویسندگی «مهدی کوشکی» و کارگردانی«امیر دلفانی» در دو سانس 30/16 و 30/18بود.
تالار سمندریان تماشاخانه ایرانشهر نیز میزبان نمایش «شهسوار و شاهزاده» به نویسندگی زوایر خالاییان و کارگردانی «مریم معترف» در دو سانس 17 و 20 بود.
اما درتالار استاد انتظامی خانه هنرمندان ساعت 17 و 30/19 میزبان نمایش «تو هرگز نخواهی گشت» به نویسندگی مرتضی شاهکرم و کارگردانی سامان خلیلیان با مدت زمان 50 خواهدبود.
در تماشاخانه مهر حوزه هنری نیز نمایش «پشت بوم» به نویسندگی«وحید کیارسی» و کارگردانی «رهام مخدومی» از ساعت 18 با مدت زمان 70 به اجرا درآمد.
تالار فردوسی نیز همچنان از ساعت 19 هر روز تا پایان جشنواره میزبان «اپرای عروسکی حافظ» به نویسندگی و کارگردانی بهروز غریبپور خواهد بود.
حضور نماینده سفارت آلمان در نمایش ویتسک
نمایش «ویتسک » به کارگردانی رضا ثروتی در دومین روز جشنواره آخرین اجرایش در جشنواره سی و یکم را در ساعت 19:30 در تالار حافظ به صحنه برد و با استقبال خوبی مواجه شد. در این اجرا نماینده سفارت آلمان، مهمانانی از استرالیا و ارمنستان به تماشای «ویتسک» نوشته گئورگ بوشنر نشستند.گلاب آدینه، نورا هاشمی، خسرو پسیانی و شیرین یزدان بخش مهمانان ویژه نمایش «ویتسک» بودند. همچنین در شب گذشته نیز به دلیل آسیب دیدگی پای بابک حمیدیان رضا ثروتی (کارگردان نمایش) به روی صحنه رفت.
استقبال قابل توجه از آثار خیابانی
در دومین روز از روز سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر بخش خیابانی نیز با اجرای سه نمایش در محوطه تئاتر شهر و بوستان باغ هنر با جشنواره همراه بود. استقبال از نمایش های بخش خیابانی در محوطه از مجموعه ئاتر شهر علی رغم سرمای هوا چشمگیر بود.
در این بخش نمایش «آفساید» به نویسندگی و کارگردانی آذر کمال بروجردی به اجرا درآمد این نمایش به یک بازی فوتبال می پرداخت که گزارشگر زنده آنرا اجرا می کرد و آنچه در این نمایش توجه افرادی در محوطه تئاتر شهر را به خود جلب کرد صدای کارتون جیمبو بود.
نمایش آئینی «مترسک» به کارگردانی حسین عباس زاده از بیرجند نیز برای بار در محوطه تئاتر شهر به صحنه آمد.
در بوستان باغ هنر نیز نمایش «در آروزهای یک مرد نقاش» به نویسندگی و کارگردانی ژاله کاظمی از تهران ساعت 16 به اجرا در آمد.
حضور کودکان فال فروش و قرار گرفتن صندوق کمک به ایتام و دفتر ثبت نام سرپرستی آنها در ورودی سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر از حاشیه های جالب دومین روز سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر بود.
جشنواره تئاتر فجر به عنوان بزرگترین رویداد هنری کشور در عرصه بین المللی نیز شناخته شده است، امسال نیز میزبان گروه های بین المللی است، گفته می شود شرایط مالی حاکم بر جشنواره و نیز مسائل فرهنگی باعث شدند به نسبت هر سال گروه های بین المللی کمتری به جشنواره بیایند، هر سال این جشنواره میهمانان زیادی در بخش بین اللمل داشت که امسال این مسئله قابل رویت است.
اگرچه تا پایان سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر هنوز 9 روز باقی مانده است و نمایش های اجرایی تاکنون به دل مخاطبان ننشسته است با این حال باید به نمایش های به اجرا درنیامده فجر امیدوار بود.
پایان پیام/
نظر شما