به گزارش خبرگزاری شبستان از تهران، غلامرضا تقوی، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، در جمع خبرنگاران اظهارداشت: استان تهران با 833 هکتار گلخانه گل و گیاه و 435 هکتار فضای باز، سالانه 1/1میلیارد شاخه گل بریده، 7/8 میلیون گلدان و 6/5 میلیون اصله درخت و درختچه زینتی، در مجموع حدود 50 درصد کل تولید انواع گل و گیاهان زینتی کشور را دارد.
وی با بیان اینکه میزان اشتغال مولد در این بخش نیز بیش از 9 هزار نفر است، گفت: استان تهران از نظر سطح زیر کشت و تولید گل های شاخه بریده و تولید گیاهان فصلی و فضای سبز همچون بنفشه و همیشه بهار مقام نخست را در کشور دارد.
وی با بیان اینکه تولید گل و گیاهان زینتی در استان تهران بسیار متنوع است، خاطرنشان کرد: بیش از100 نوع گل شاخه بریده، گیاهان آپارتمانی و فصلی در این استان تولید می شود.
تقوی اضافه کرد: گل آنتوریوم با سطح زیر کشت270 هزارمترمربع و تولید 13 میلیون شاخه، گل ژربرا با سطح زیر کشت 45 هزار مترمربع و تولید 100 میلیون شاخه، گل رز با سطح زیرکشت یک میلیون و 270 هزار مترمربع و تولید بیش از 100 میلیون شاخه و گل آلسترومریا با سطح زیر کشت60 هزارمترمربع و تولید بیش از 10 میلیون شاخه در استان تهران تولید می شود.
وی خاطرنشان کرد: بیش از 50 هکتار از گلخانه های موجود استان به صورت مدرن و کشت هیدروپونیک در حال فعالیت هستند.
مدیر امور باغبانی استان تهران، درباره علت استقبال متقاضیان از توسعه گل و گیاه در استان گفت: با وجود برخی موانع درتوسعه کشت گل وگیاه، در سال 90 و 10 ماه سال 91 نسبت به سال 89، توسعه گل و گیاه در استان تهران با رشد2 درصدی مواجه شده است.
تقوی افزود: این رشد نشان دهنده توجیه اقتصادی است و از جمله دلایل اقتصادی بودن این صنعت در استان تهران را می توان مواردی چون نزدیکی به بازار مصرف، آب و هوای مناسب، دسترسی به نیروی کار متخصص و ماهر و استقرار بیش از 14 درصد از جمعیت کشور دراستان تهران و حضور مراکز علمی و پژوهشی اشاره کرد.
وی ادامه داد: گرچه رونق اقتصادی گل وگیاه در بیش از 150 روز از سال دچار رکود بود، اما در سال های اخیر با برگزاری نمایشگاه های فصلی و دایمی و راه اندازی بازارچه های محلی ومرزی به وسیله تشکل های صنفی، ظرفیت صادراتی افزایش و وضعیت گردش مالی این صنف بهبود یافته است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان، یکی از مشکلات جدی تولیدکنندگان گل و گیاه را فقدان زیرساخت های توسعه صادرات ذکر کرد.
وی خاطرنشان کرد: در زمان حاضر پرداخت تسهیلات بانکی کم بهره در قالب طرح توسعه کشاورزی همچنان در حال پرداخت است و سازمان جهاد کشاورزی برای پرداخت تسهیلات به متقاضیانی که قصد ارتقای فناوری یا اصلاح گلخانه ها و تبدیل واحدهای سنتی به صنعتی را دارند، آمادگی خود را اعلام می کند.
پایان پیام/
نظر شما