معاون پژوهشی وزارت علوم به گزارش خبرنگار شبستان، محمد مهدینژاد نوری، در مراسم صبح امروز شانزدهمین کنگره سراسری ارتباط میان دولت، دانشگاه و صنعت از فعالشدن کارگروهی در مجلس برای پیگیری معافیت بیمه و مالیات در فعالیتهای پژوهشی خبر داد و گفت: در حال حاضر 16 درصد قراردادها در بخش بیمه و 25 درصد در بخش مالیات هزینه میشود که بر این اساس برای آنها معافیت در نظر گرفته می شود.
وی گفت: در دولت دهم وزارت علوم تبدیل علم به ثروت را در کنار پژوهشهای هدفمند و کاربردی مدنظر دارد و پژوهشها باید هدفمند بوده با نگاه به منابع و نیازها انجام شود.
مهدی نژاد افزود: باید چرخه ایده تا بازار را به صورت کامل در نظر بگیریم و تنها با رسیدن به محصول موضوع را رها نکنیم زیرا بازار محصولات تولیدی است که افزایش ارزش افزوده را به دنبال دارد و ما برای رسیدن به فراز بالاتر هم نیازمند تولید و فناوری هستیم و هم باید بازار مصرف را در نظر بگیریم.
وی تصریح کرد: رقابتیکردن محیط بازار در این مقوله نقش مهمی دارد و صنعت نیز نیازمند تغییر و تحول است.
معاون پژوهشی وزارت علوم با نگاه به ارتباط دانشگاه و دولت و صنعت در تمامی دنیا گفت: ما باید ببینیم در چه قسمتی از این طرح و مدل فعال هستیم و باید وضعیت موجود بررسی کرده و متناسب با آن حرکت کنیم.
وی درباره مشکلات کشور در این رابطه گفت: مشکل ما نداشتن راهبرد یا سازمان نیست بلکه محققکردن یافتههای فکری و بررسیهای گذشته است.
وی افزود: اگر سال گذشته صندوق شکوفایی و همچنین قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان شکل می گرفت، الان بسیاری از مشکلاتمان حل شده بود.
مهدینژاد در رابطه با اقدامات وزارت علوم در زمینه ایجاد ارتباط میان دانشگاه و صنعت گفت: از سال 83 که وزارت فرهنگ و آموزش عالی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تبدیل شد پیاماش این بود که دانشگاه باید در پژوهش و فناوری و ایجاد کسب و کار دانشبنیان حضور مستمر داشته باشد.
مهدینژاد با اشاره به ایجاد دکترای پژوهشمحور گفت: هدف از ایجاد این رشته دانشگاهی تقویت ارتباط تحصیلات تکمیلی با نیاز جامعه و تقویت ارتباط دانش و صنعت بود، به همین منظور پژوهشگاههای دانشگاهی در هشت دانشگاه برای فراهمآوردن زمینه ارتباطی شکل گرفت و در شورای عتف نیز 38 برنامه کلان ملی با این رویکردها مصوب شد.
وی افزود: در همین راستا 250 میلیارد تومان از منابع وزارت علوم برای پروژهها و طرحهای کلان ملی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان هزینه شده است.
معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به فعالشدن فنبازار دایمی جمهوری اسلامی ایران گفت: این فنبازارها برای تبادل اطلاعات و ارایه مشاوره برای استحکام ارتباط دانش و صنعت برپا شده و همچنین فعالیتهای پژوهشی و ترویجی در حوزه تأثیر علم در صنعت و در کنار آن توسعه فعالیتها در بخش بینالمللی نیز در این راستا قرار دارد.
وی در پایان گفت: این کنگره شأن و جایگاه ارتباط میان دولت، دانشگاه و صنعت را برجسته کرده، کاربرد آموزش دوطرفه ارایه راهکارهای خلاقانه و تبادل اطلاعات و تجربیات را ایجاد خواهد کرد اما در شیوه برگزاری آن باید تجدیدنظر صورت بگیرد زیرا حیف است با این همه سرمایهگذاری در وقت و پول بهره اندکی نصیبمان شود.
پایان پیام/
نظر شما