حجتالاسلام احمد مبلغی، مدیر مرکز تحقیقات علمی مرکز تقریب مذاهب اسلامی درباره وحدت اسلامی به خبرنگار شبستان گفت: جمهوری اسلامی در رابطه با وحدت بین ملل اسلامی تلاشهای بسیار ارزندهای داشته و توانسته است با این حرکت تفرقه بین مذاهب را بهبود ببخشد.
مدیر مرکز تحقیقات علمی مرکز تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: بعضی افراد متاسفانه از وحدت، تنها شیعه و سنی بودن را فهمیدهاند این همان تفرقه است که هماکنون جوامع اسلامی گرفتار آن هستند و از عوامل بسیار خطرناکی به شمار میآید. وحدت در واقع شفافسازی، همراهی همه مذاهب در کنار یکدیگر و فعالیت آنها برای تحقق بخشیدن مبانی اسلام است و این عوامل لازم وحدت به شمار میرود.
وی تبیین مرزهای هر مذهب را امری مقدماتی برای وحدت اسلامی دانست و گفت: بر این اساس اندیشه وحدت اسلامی باید بین جوامع اسلامی پررنگ شود. جوامع اسلامی باید رفتار، کردار و عملشان طوری باشد که سر از وحدت بیرون بیاید و اختلافات سلیقهای، طایفهای نباید مذاهب را از یکدیگر دور کند. جوامع اسلامی باید کوچکترین فرصت را به بزرگترین غنیمت تبدیل کنند، تا بتوانند اندیشه وحدت را در جامعه حفظ کنند؛ زیرا حفظ وحدت در جوامع اسلامی، شکست دشمن را به همراه دارد.
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه وحدت یک وظیفه دینی و بهترین استراتژی امت اسلامی است، اظهار کرد: بهسازی روابط اخلاقی میان اتباع مذاهب و تقریب علمی و عملی با ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی راهکارهای اصلی ایجاد وحدت اسلامی است.
وی اذعان کرد: وظیفه بودن وحدت به این معناست که فارغ از مصلحت کنونی بودن مطرح است و باید جامه عمل بپوشد و اگر کسی با منطق قرآنی و تاریخ سلوک پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) آشنا باشد، به خوبی میتواند تشخیص دهد که تشکیل امت اسلامی یک دستور قرآنی و خواسته دینی است.
مسئول مرکز تحقیقات علمی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی وحدت را بهترین استراتژی امروز جهان اسلام برای دستیابی به یک جایگاه برتر دانست و اظهار کرد: اگر امت اسلامی به عنوان یک مجموعه دارای امکانات مادی، معنوی و جغرافیایی بخواهد در شرایط حساس کنونی که همه چیز در حال باز تعریف شدن، شکلگیری و هویتیابی است به جایگاه والا دست پیدا کند، بهترین استراتژی وحدت و همگرایی است.
حجت الاسلام مبلغی ادامه داد: تقریب اخلاقی یا بهسازی روابط اخلاقی میان اتباع مذاهب، تقریب علمی و تقریب عملی با ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی سه راهکار اصلی ایجاد وحدت میان جوامع اسلامی است.
مسئول مرکز تحقیقات علمی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی وحدت اخلاقی را مقدمه شکل گیری وحدت واقعی بین جوامع اسلامی دانست و یادآور شد: منظور از وحدت اخلاقی این است که اخلاق تعامل اتباع مذاهب نسبت به همدیگر را باز تعریف کنیم و اخلاق اسلامی میان مذاهب در قبال هم ایجاد نماییم.
وی اذعان کرد: نبود تعصب و اهانت نسبت به هم، به کار نگرفتن ادبیات خشن در قبال یکدیگر و بکارگیری ادبیاتی همچون اخوت اسلامی و دینی، احترام گذاشتن به هم و حساس بودن نسبت به سرنوشت یکدیگر بسیار موثر و بسترساز است، چراکه تا اخلاق تعامل مذهبی را تصحیح و تنظیم نکنیم بسیاری از فعالیتهای دیگر امکان تحقق پیدا نمیکند.
پایان پیام/
نظر شما