صادق صالحی مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار شبستان در اردبیل اظهار داشت: استان اردبیل موفقترین استان شمالغرب کشور در مهار و پیشگیری از بیماریهای دامی و مشترک دام و انسان است.
وی با یادآوری اینکه اکثر بیماریهای دامی در شهرهای مختلف استان تحت کنترل واقع شده و حتی دامهای زنده وارد شده به استان نیز به شدت از این جهت تحت مراقبت قرار گرفتند، افزود: در مناطق مختلف استان توانستهایم با تلاشهای فراگیر وضعیت مطلوبی را در حوزه کنترل بیماریهای دامی و به صفر رساندن آن شاهد و ناظر باشیم.
صالحی یکی از مشکلات این اداره کل را کمبود منابع اعتباری در خرید و ذخیرهسازی واکسنهای دامی اعلام کرد و بیان داشت: پروژههای پیشگیری از بیماریهای دامی در قالب طرحهای مختلف مبارزه مانند دیگر پروژههای عمرانی تعطیلبردار نیست و اگر فرایند واکسیناسیون دامها امسال به دلایلی انجام نشود تبعات آن در سالهای آینده گریبانگیر است.
مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل از جمعآوری کشتارگاههای سنتی استان و تأمین گوشت مورد نیاز آنها از طریق کشتارگاههای صنعتی خبر داد و تصریح کرد: در آینده نزدیک با هماهنگی بین بخشی و حمایتهای ارگانهای ذیربط با تعطیلی کشتارگاههای سنتی گوشت مصرفی شهروندان از کشتارگاههای صنعتی استان تأمین میشود.
وی به آغاز طرح ضربتی مقابله با تب برفکی در اردبیل اشاره کرد و بیان داشت: طرح ضربتی واکسیناسیون مقابله با بیماری تب برفکی تا آخر بهمن ماه به مدت 40 روز کاری اجرا شده و ما با مراجعه به مناطق مختلف روستایی و دامداریهای اطراف شهرها سعی میکنیم از بروز و گسترش بیماریهای خطرناکی چون تب برفکی جلوگیری کنیم.
این مسئول بیماری تب برفکی را از بیماریهای مشترک انسان و دام اعلام کرد و ادامه داد: این بیماری شایعترین و پرخطرترین بیماری دامی است که اگر نسبت به اصول مراقبتی دقت لازم نشود قطعاً گسترش آن میتواند تبعات اقتصادی بسیاری را به همراه داشته باشد.
صالحی اضافه کرد: در این طرح تمام دامهای سبک و سنگین اعم از گاو، گوساله، گوسفند، بره و بز در دامداریهای سنتی و صنعتی به صورت رایگان در مقابل بیماریهایی همچون تب برفکی واکسینه میشوند.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل در پایان سخنان خود با بیان اینکه در حال حاضر در سطح استان اردبیل هفت باب کشتارگاه صنعتی دام و طیور فعالیت میکنند، خاطرنشان کرد: در سطح استان پنج باب کشتارگاه صنعتی طیور و دو باب کشتارگاه صنعتی دام داریم که این دو کشتارگاه در اردبیل و پارسآباد متمرکز شده و گوشت مورد نیاز سایر مناطق از این طریق تأمین میشود.
پایان پیام/
نظر شما