تناسب مجازات با جرم در قوانین جدید مبارزه با قاچاق

فرمانده مرزبانی کشور با اشاره به اینکه یکی از محاسن قوانین جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز، متناسب سازی مجازات های درنظر گرفته شده است گفت: این امر، عمده خلاءهای قبلی را ترمیم می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سردار حسین ذوالفقاری، فرمانده مرزبانی ناجا در خصوص ریشه های قاچاق کالا در منطقه مرزی گفت: عوامل زیادی در شکل گیری قاچاق کالا تاثیر گذارند ، بعضی از این عوامل داخلی هستند مانند فرهنگ مردم، اقتصاد توسعه نیافته و جغرافیای مرز و برخی دیگر هم به فضای بیرون از مرزها برمی گردد.


ذوالفقاری افزود: بنابراین می توان ضعف در تولیدات داخلی ( کمی و کیفی )، توسعه نیافتگی متوازن مناطق مرزی، ورود کالاهای قاچاق به کشور از طریق مرزهای آبی و خاکی، ترانزیت و معافیت قانونی در مناطق آزاد و وضعیت نامناسب اقتصادی و امنیتی کشورهای همسایه را از جمله عوامل بروز پدیده قاچاق کالا در کشور برشمرد.


فرمانده مرزبانی ناجا با اشاره به اینکه بخشی از قاچاق کالا از طریق ترانزیت کالا در مناطق آزاد و با در دست داشتن برگه های قانونی صورت می گیرد تصریح کرد: روزانه بیش از 3 الی 4 هزار کانتینر وارد اسکله شهید رجایی می شود که همه آنها پلمپ و دارای برگه می باشند، بنابراین هیچکدام از آنها کنترل نمی شوند.


وی ادامه داد: این درحالی است که قاچاقی که از طریق کوله و راه های صعب العبور، تنها دو کارتن چای وارد کشور می کند، قابل مقایسه با کانتینرهای دارای بار قاچاق نمی باشند با این وجود، تنها به دنبال مبارزه با قاچاق کوله ای هستیم.


ذوالفقاری در خصوص نحوه و شرایط بازرسی کالای ترانزیتی وارد شده به کشور گفت: ماموران ما تنها زمانی که به یک محموله مشکوک شده و یا گزارشی مبنی بر تخلف وارد کننده دریافت می کنند اجازه بازرسی و توقیف کالا را دارند و از آنجا که اینگونه اطلاعات موردی بوده بنابراین نمی توان تمام محموله های پلمپ شده را بازرسی کرد.


وی با تاکید بر اینکه وقتی کالای قاچاق به کشور وارد می شود تمامی نگاه ها به ضعف مرزبانی بر می گردد تصریح کرد: با همکاری بعضی از نهادهای درگیر در مسئله قاچاق کالا، قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز طی طرحی به مجلس و در اواخر سال 90 به شورای نگهبان ارسال شد که به دنبال حذف برخی موارد و بازگشت دوباره آن به صحن، به تصویب رسید.


فرمانده مرزبانی کشور ادامه داد: البته درصددیم که با اصلاح موارد حذفی و بازگشت دوباره آن به مجلس و شورای نگهبان به صورت کامل این طرح را تصویب کنیم. به هر حال این قانون جدید نیز دارای محاسنی است که از جمله می توان به متناسب سازی مجازات های در نظر گرفته شده از جمله طبقه بندی مجازات ها بر اساس نوع و قیمت کالا اشاره کرد.


ذوالفقاری، پیش بینی مقررات تعدد و تکرار جرم، پیش بینی جرم و مجازات سازمان یافته و حرفه ای، پیش بینی جرایم مرتبط با قاچاق در قانون جدید که در گذشته وجود نداشته است، جرم شناختن فروش کالاهای قاچاقی که کشف شده است را از دیگر محاسن قوانین جدید مبارزه با قاچاق سوخت برشمرد و تصریح کرد: قبلا کالاهای که توسط ماموران کشف می شد، پس از مدتی دوباره از طریق سیستم و گذراندن مراحل اداری خاص خود وارد بازار می شد اما این مسئله در قانون جدید جرم شناخته شده است.


به گفته وی، با اعلام ماموران کاشف، شکایت قابل پیگیری است و دیگر لازم نیست که دادگاه منتظر شکایت نهاد مربوط با قاچاق کالای خاص، بماند.


فرمانده مرزبانی کشور خاطرنشان کرد: با توجه به تجربیات شخصی و دیدارهای متناوبی که از مناطق مرزی داشته است، می توان گفت به لحاظ توجه به شاخص های ابزاری توسعه، شاهد رشد چشمگیری در مناطق مرزی بوده ایم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 219520

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha