به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، فرزین، مدیرکل بررسی های اقتصادی وزارت اطلاعات عصر روز گذشته (اول بهمن) در همایش اقتصاد مقاومتی و بررسی ابعاد تحریم که در سالن اجتماعات سازمان صنعت، معدن و تجارت استان برگزار شد، بیان کرد: در ادبیات اقتصادی یا نظامی دو نوع جنگ سخت و نرم وجود دارد که در جنگ سخت به زودی می توان آرایش جنگی گرفت زیرا احساسات بسیار سریع تحریک می شود.
وی ادامه داد: در جنگ نرم احساسات آن چنان که باید تحریک نمی شود اگرچه ممکن است خطر بیشتر باشد، جنگ نرم اقتصادی جنگ بدون خونریزی است از این رو باید یکسری مطالب به صورت چهره به چهره بازگو شود تا به وحدت برسیم.
مدیرکل بررسی های اقتصادی وزارت اطلاعات اضافه کرد: جنگ نرم اقتصادی، مجموعه اقداماتی است که باعث تغییر در اعتقادات و باورها، الگوها و رفتارها و ساختارهای یک نظام اقتصادی می شود.
وی عنوان کرد: جنگ نرم در چهار لایه اثرگذار است که اندیشه ها و نظریه ها، ارزش ها و الگوی تولید، ارزش ها و الگوی توزیع و ارزش ها و الگوی مصرف چهار لایه ای است که در جنگ نرم اقتصادی تأثیرپذیر هستند.
* جنگ نرم جنگی سخت تر از جنگ تحمیلی است
فرزین افزود: جنگ نرم اقتصادی موجب ناکارآمدی سیاست ها می شود زیرا ما می خواهیم برای اقتصاد خود با الگوهای غربی نسخه بپیچیم و ریشه جنگ نرم نیز ارزش های بنیادی است و تا زمانی که این ارزش ها وجود دارد، این جنگ نیز وجود دارد.
وی اعلام کرد: در واقع جنگ نرم، جنگ باورها و اراده ها است و دشمن سعی می کند باورهای ما را تغییر دهد و اراده ها را متزلزل کند؛ دشمن جنگ نرم اقتصادی را با هدف براندازی آغاز کرده است، زیرا ایران اسلامی دارای ابهت و هیمنه است و قدرت نرمی دارد که موجب شده تا الگوی بیداری اسلامی، ملت های منطقه و کشورهای ضد نظام سلطه باشد.
مدیرکل بررسی های اقتصادی وزارت اطلاعات تصریح کرد: در جنگ نرم باید به این باور برسیم جنگی سخت تر از جنگ تحمیلی بر علیه ما آغاز شده و تا خانه های ما پیش آمده است و باید به پشتوانه همین مردم به نبرد با دشمن در جنگ نرم اقتصادی رفت.
وی با اشاره به اقدامات دشمنان در حوزه جنگ نرم از گذشته تاکنون اظهار کرد: تا سال 1362 دشمن فکر می کرد با جنگ سخت می تواند، نظام را دچار فروپاشی کند ولی در سال 62 به این نتیجه رسید که نظام مستحکم تر از آن است که بتواند آن را براندازی کند بنابراین بیان کردند که باید با جنگ بدون خونریزی ایران را فتح کنیم و از این رو پروژه استحاله از درون را آغاز کردند.
* آمریکایی ها و غربی ها نگران به کار بردن واژه "جنگ نرم اقتصادی" هستند
فرزین توضیح داد: دشمنان گفتند تا زمانی که ارزش ها وجود داشته باشد، نمی توانیم کاری کنیم بنابراین آمدند تا روحانیت را که ارزش ها را از نسلی به نسل دیگر منتقل می سازد، بدنام کنند و استحاله از درون رخ دهد و این پروژه تا سال 70 ادامه داشت.
وی یادآور شد: بعد از این موضوع آنها از ترس اینکه مبادا ایران، ژاپن و یا آلمان شود، گفتند باید جلوی ورود مواد استراتژیک را به ایران بگیریم و این کار از سال 70 آغاز شد و یکسری محدودیت هایی را وضع کردند که امروز به گندم و دارو نیز رسیده است.
مدیرکل بررسی های اقتصادی وزارت اطلاعات ادامه داد: سپس در سال 1375 پروژه مهار و استحاله قدرت ایران را آغاز کردند و در سال 1378 نیز نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی اعلام کرد از طریق تهدید بیرونی نمی شود نظام ایران را براندازی کرد و باید از داخل مجموعه نظام را دچار فروپاشی کنیم.
وی تصریح کرد: در سال 75 گفتند نقطه ضعف ایران، اقتصاد آن است و برای از پای درآوردن ایران باید پروژه ها را به سمت این حوزه سوق داد و از این تاریخ پروژه جنگ نرم در حوزه اقتصاد آغاز شد و ادامه یافت و تا زمان بوش پسر 60 نوع تحریم و قطعنامه علیه ایران وضع شد و بعد از آن نیز تحریم های بانکی، مالی و بیمه ای را اجرا کردند و در دی ماه سال گذشته نیز آغاز جنگ ارزی بر علیه ایران را اعلام کردند.
فرزین افزود: آمریکایی ها و غربی ها به شدت نگران به کار بردن واژه "جنگ نرم اقتصادی" هستند زیرا اگر واژه جنگ اقتصادی به کار برده شود، ایرانی ها متحد شده و اختلافات را کنار گذاشته و نتیجه مورد نظر دشمنان حاصل نمی شود.
* استفاده دشمن از عملیات روانی برای تحقق استراتژی ها
وی اضافه کرد: آخرین دسیسه آنها تصویب طرحی در مجلس سنا مبنی بر حبس درآمدهای ایران در کشورهایی بود که به آنها نفت و کالا صادر می کنیم و هیچ دسیسه ای در حوزه اقتصادی وجود ندارد که دشمنان بر علیه ایران وضع نکرده باشند.
مدیرکل بررسی های اقتصادی وزارت اطلاعات در خصوص راهبردها و استراتژی نظام سلطه در جنگ نرم گفت: استراتژی و راهبرد دشمن راهبرد مهار، بی ثبات سازی و نفوذ و استحاله از درون است و روش های اجرایی نظام سلطه برای پیاده کردن استراتژی ها شامل ایجاد اختلاف در ارکان نظام، کاهش مقبولیت مردمی نظام، ایجاد گسست در پیوند مردم با نظام و حاکمیت، تهی سازی کشور از ذخایر ارزی و طلا و تهی سازی ذخایر غذایی و کالاهای اساسی کشور است.
وی یادآور شد: محورهای عملیات روانی نظام سلطه سیاه نمایی مسائل معیشتی، بزرگ نمایی تحریم ها با هدف ناامید ساخت مردم، القای کاهش شدید درآمدهای کشور به واسطه عدم فروش نفت، آمارسازی و زیرسوال بردن آمارهای رسمی و غیره است.
* اقتصاد مقاومتی تنها راهکار برون رفت از شرایط فعلی است
فرزین با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی در مقابله با دشمن بیان کرد: اقتصاد مقاومتی تنها راهکار برون رفت از شرایط فعلی است و رهبری این بحث را برای نخستین بار در سال 86 مطرح کردند.
وی توضیح داد: منظور از اقتصاد مقاومتی، ریاضت اقتصادی و نداری و گرانی نیست، اقتصاد مقاومتی یک استراتژی و راهبرد است؛ اقتصاد مقاومتی یک نظام و مدل اقتصادی مجزا نیست بلکه یک جریان مهندسی شده از تولید، درآمد و مصرف داخلی است و به پشتوانه تولید، مصرف و در آمد داخلی باید روی پای خود بایستیم.
وی گفت: اقتصاد مقاومتی جستجوی راه برون رفت از فشارهای نظام سلطه با اتکا به ظرفیت داخلی است و اقتصاد مقاومتی حرکتی در برابر جنگ نرم اقتصادی است و در جنگ نرم اقتصادی تولیدکنندگان افسران و رزمندگان هستند و تدارک این رزمندگان، ریال و ارز است.
فرزین اعلام کرد: از مصادیق شکل گیری اقتصاد مقاومتی تولید کالاهایی است که با تولید آن دیگر نیاز به کشورهای دیگر نداریم که تولید پره های رگلاتور توربین بخار تولید برق، تولید ماده استراتژیک و بسیار مهم کاتالیست R-62، تولید شیر کنترلی والو شش اینچی که در دقیقه 50 بار باز و بسته می شود و غیره از جمله این موارد است.
* مصرف کالای آمریکایی و غربی کمک به اقتصاد دشمن است
وی اعلام کرد: اقتصاد مقاومتی به معنای استفاده از امکانات و توان داخلی و اعتماد به بخش خصوصی است و در اقتصاد مقاومتی نقش اصلی با مردم (فعالان اقتصادی) است و دولت یک نقش مکمل دارد.
مدیرکل بررسی های اقتصادی وزارت اطلاعات تأکید کرد: جهت گیری سیاست تجاری در اقتصاد مقاومتی باید به سمت کشورهای همسایه باشد و رسیدن به این باور که مصرف کالاهای آمریکایی و انگلیسی به ویژه کالاهای لوکس مساوی با کمک به اقتصاد دشمن است و باید به سمتی رویم که کالاهای داخلی را به خارجی ترجیح دهیم.
وی خاطرنشان کرد: پرهیز از اسراف و تجمل گرایی و توجه به مزیت ها، مقابله جدی با فساد مالی و رانت خواری، کم کردن نیاز کشور به واردات با تولید کالاهای با کیفیت، تقویت ارزش پول ملی با اتکا به تولید داخلی از مولفه های اقتصاد مقاومتی است.
فرزین اضافه کرد: اقتصاد مقاومتی تنش زدایی و ایجاد آرامش برای فعالان اقتصادی و تحقق شعار ما "می توانیم" است.
وی گفت: از ویژگی های اقتصاد مقاومتی ایجاد اشتغال و فرصت های شغلی مولد، افزایش بودجه، مردمی کردن اقتصاد، حفظ قدرت خرید مردم و ثبات اقتصادی است، ولی ویژگی اقتصاد ریاضتی حذف فرصت های شغلی، کاهش بودجه، دولتی سازی شرکت های ورشکسته، کاهش حقوق و دستمزدها، بی ثباتی و ناامنی اجتماعی است و فشار معیشتی نیز روی مردم است.
پایان پیام/
نظر شما