محمد علی خداجو، محقق برتر آموزش و پرورش گیلان با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار کرد: نامگذاری سال ها از سوی مقام معظم رهبری نشان دهنده یک سیاست عمیق و استراتژی هوشمند در طول سالیان اخیر است که ارائه دهنده الگوی پیشرفت ایران اسلامی است.
وی با بیان اینکه توسعه اقتصادی و اجتماعی یک جامعه ارتباط تنگاتنگی با آموزش و پرورش دارد، گفت: فعالیت ها و اموری که مسئولان و دست اندرکاران موسسات تربیتی با آن سر و کار دارند باید به طور دقیق بررسی شود تا موجبات موفقیت این افراد و تسهیل پیشرفت تعلیم و تربیت فراهم شود.
خداجو، پیشرفت در عرصه تعلیم و تربیت را نیازمند ورود و مشارکت شوراهای آموزش و پرورش دانست و افزود: یکی از ابعاد مهم این مشارکت از لحاظ بعد اقتصادی و امکانات مالی و سرمایه ایی است.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش و اقتصاد دو مقوله متفاوت فرهنگ و مادیات هستند که در ظاهر بی ارتباط با هم اما در باطن دارای ارتباط عمیق هستند.
خداجو تاکید کرد: آموزش و پرورش متعهد به تربیت نیروی انسانی متدین و متخصص برای آینده کشور است تا از این طریق بتواند به رشد و تعالی اقتصاد کشور کمک کند.
وی ایجاد حس خودباوری دینی و هویت و اعتماد ملی را عاملی مهم در تحقق تولید ملی دانست و بیان کرد: باید از این طریق به فرهنگ سازی تولید ملی و مصرف کالاهای داخلی بین افراد جامعه پرداخت.
این پژوهشگر برتر آموزش و پرورش کاربردی کردن پژوهش ها را دارای نقشی تاثیرگذار و مثبت دانست و اذعان داشت: باید اعضای شورای آموزش و پرورش بستر مناسب برای فرهنگ سازی را فراهم کرده و بر مصرف کالاهای داخلی تاکید کنند.
وی ادامه داد: باید نظارت ها به گونه ایی باشد تا در ابتدای سال های تحصیلی ملزومات دانش آموزان با برند داخلی به وفور و با قیمت مناسب در بازار تولید شود.
خداجو به روز نبودن آموزش های برخی از ادارات و پائین بودن کیفیت آموزش ها را از موانع و چالش های موجود دانست و بیان کرد: پرداختن به برنامه های کلیشه ایی و نمادین و عدم توفیق در بومی کردن دانش هم از دیگر موانع است.
پایان پیام/
نظر شما