«آناتومی اعتراض» در سرزمین تزار ها

روسیه در حال تغییر و ارتقا جایگاه خود در جهان مدرن است به طوری که روند جهانی شدن در روسیه از ریل غربی آن خارج شده و اکنون پوتین اگر مرد نخست جهان نباشد دومین رهبر قدرتمند پهنه گیتی محسوب می شود .

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مسکو تایمز،افزایش احساسات ضد آمریکایی را می توان یکی از برجسته ترین ویژگی های سیاست خارجی کرملین در سال 2012 میلادی دانست.
از آنجا که کمپین تبلیغاتی در این زمینه تاثیر بسیار زیادی بر روی تعداد زیادی از روس ها داشته است انتظار می رود که در سال 2013 میلادی شاهد گسترش بیشتر روند ضد آمریکایی در روسیه باشیم.
اولین موج حملات ضد آمریکایی پس از ورود مایکل مک فول به مسکو به عنوان سفیر جدید آمریکا در روسیه در اواسط ژانویه سال گذشته میلادی به وجود آمد.
تحلیلگران سیاسی مدافع کرملین و مستندهای تلویزیونی مانند «آناتومی اعتراض» در شش ماه اول سال 2012 به مردم روسیه هشدار دادند که مک فول،کارشناس آکادمیک مشهور در انقلاب های دموکراتیک از سوی واشنگتن برای خلق یک انقلاب نارنجی در روسیه به مسکو فرستاده شده است.
دومین موج بزرگ ضد آمریکایی در ماه جولای به وجود آمد،زمانی که ولادیمیر پوتین،رئیس جمهوری روسیه قانونی را به امضا رساند که به موجب آن قرار شد نام همه نهادهای غیر دولتی فعال در زمینه سیاسی که پول خارجی دریافت می کردند به عنوان «عاملان خارجی» ثبت شود.
این قانون موجب شد که در ماه اکتبر، USAID یعنی بزرگ ترین تامین کننده بودجه سازمان های غیر دولتی روسیه دفتر خود در مسکو را ببندد.
کمپین ضد آمریکایی 2012 در دسامبر این سال به اوج خود رسید.در این زمان پوتین «لایحه ضد مگنیتسکی» را به امضا رساند که به موجب آن تقبل کودکان روس به فرزندخواندگی از سوی خانواده های آمریکایی به طور کلی ممنوع شد.
پیش از آن دومای روسیه با اکثریت آرا به لایحه ممنوعیت تقبل فرزندخواندگی کودکان یتیم روس توسط آمریکایی‌ها رای داده بود.
این لایحه در واقع به تلافی تصویب «قانون مگنیتسکی» از سوی آمریکا به تصوبی رسید.
قانون مگنیتسکی آمریکا خواستار تحریم گروهی از مقامات روس به عنوان ناقضان حقوق بشر بود.
پس از امضای قانون ضد مگنیتسکی از سوی پوتین،پاول آستاخوف،مدافع حقوق کودکان در روسیه اظهار داشت که این قانون به خاطر آزار کودکان روس از سوی خانواده های آمریکایی به تصویب رسیده است.
همچنین «اسوتلانا گوریاچوا» یکی از اعضای بلندپایه دوما اعلام کرد که 10 درصد یا حدود شش هزار نفر از کودکان روس که تحت سرپرستی خانواده های آمریکایی هستند مور شکنجه و یا سوء استفاده جنسی قرار گرفته اند.
پیامی کرملین و دیگر دولتمردان روس در این زمینه کاملا روشن بود:بیشتر والدین خوانده ها در آمریکا «پیسکوپات» یا جامعه ستیز و یا دچار سادیسم هستند و این در حالی است که دادگاه های «روسیه هراس» آمریکا بر این جنایات سرپوش می گذارند.
بند 3 قانون ضد مگنتیسکی این اجازه را به دولت روسیه می دهد تا فعالیت سازمان های غیر دولتی را که از شهروندان آمریکایی پول دریافت می کنند و منافع روسیه را به خطر می اندازند،به حالت تعلیق درآورند.
بدین ترتیب به نظر می رسد که تلاش بی وقفه کرملین در جبهه ضد آمریکایی به ثمر رسیده است.
نتیجه تحقیقات انجام شده از سوی موسسه عقاید عمومی در ماه دسامبر 2012 نشان می داد که 56 در صد از روس ها حامی قانون ممنوعیت فرزندخواندگی کودکان روس هستند.
پاسخ دهندگان در این نظرسنجی معتقد بودند که کودکان روس در خانه های آمریکایی بیشتر از یتیم خانه های روسیه در معرض خطر قرار دارند.
همچنین نظرسنجی های اخیر VTsIOM حاکی از آن است که 64 درصد از مردم روسیه مخالف نهاد های غیردولتی هستند که از سوی منابع خارجی تامین بودجه می شوند.
مرکز نظرسنجی «لوادا» هم پیش از پایان سال 2012 گزارشی را منتشر کرد که نشان می داد درصد روس هایی که دارای نگرش مثبت نسبت به آمریکا هستند از 67 در صد در سال 2011 به 46 درصد در سال 2012 کاهش یافته است.
این نتایج نشان می دهد که دستور کار ضد آمریکایی شیوه ای آزمایش شده و درست برای ولادیمیر پوتین به منظور افزایش محبوبیت خود بوده است.
به همین دلایل کمپین ضد آمریکایی به طور قطع در سال 2013 حتی با شدت بیشتر نسبت به سال گذشته میلادی ادامه پیدا خواهد کرد.
این کمپین احتمالا بر سه محور تمرکز خواهد کرد:
1- زهر چشم گرفتن از روزنامه نگاران آمریکایی : آندره لوگوونی ،معاون یکی از احزاب لبیرال دموکرات روسیه یکی از افرادی است که در نگارش لایحه ای در این خصوص نقش دارد.
براساس این لایحه روزنامه نگارانی که دارای حق شهروندی در کشورهای دیگر هستند درصورت انتقاد از روسیه از کار کردن در تلویزیون دولتی این کشور منع می شوند.
این ایده از آنجا نشات گرفت که یک روزنامه نگار مشهور به نام ولادیمیر پوزنر به جای استفاده از «دوما» از «دورا» استفاده کرد که در زبان روسی به معنای احمق است.
قدم بعدی هدف قرار دادن روزنامه نگاران مقیم روسیه که با انتقاد از دوما یا دیگر نهادهای دولتی روسیه و شخص ولادیمیر پوتین و یا دیگر مقامات دولتی اعتبار روسیه را زیر سوال می برند.
یکی از ساده ترین راه های زهر چشم گرفتن از روزنامه نگاران آمریکایی عدم صدور ویزای روسی برای آنهاست.

2- ممنوعیت ازدواج های آمریکایی-روسی : فیودوروف،معاون حزب روسیه متحد لایحه دیگری را اراده داده که از ازدواج کارمندان دولتی با خارجی ها جلوگیری می کند.
به اعتقاد او داشتن یک همسر خارجی وفاداری به سرزمین مادری را زیر سوال می برد بنابراین باید قانونی در ممانعت از آن وجود داشته باشد.
البته این یک ایده تازه نیست. در سال 2005 میلادی هم حزب لیبرال دموکرات لایحه گسترده تری را پیشنهاد داد که شامل ممنوعیت ازدواج زنان روسی با مردان خارجی بود.
این لایحه انعکاس دهنده قانون «ژوزف استالین» در سال 1947 میلادی بود.

3- ممنوعیت بورسیه آمریکایی برای دانشجویان روس :یکی از نگرانی های کرملین این است که آمریکا مستعدترین دانشجویان روس را با دادن بورسیه کامل به آنها برای درس خواندن در دانشگاه های آمریکایی از آن خود کند.
این نگرانی به این دلیل است که بسیاری از این دانشجویان پس از فارغ التحصیلی در آمریکا می مانند و به جای مشارکت در اقتصاد روسیه به اقتصاد آمریکا کمک می کنند.
همچنین کرملین نگران آن است که همان تعداد اندک دانشجویان که به روسیه برمی گردند بروژوایی گرایی را در این کشور توسعه دهند.
آنچه مسلم است این است که پوتین به همراه دیگر وفاداران خود در دوما و شبکه های تلویزیونی در حال ساخت یک «دیوار برلین» تبلیغاتی در اطراف روسیه در جنگ سرد جدید این کشور علیه آمریکا است.
 

کد خبر 219002

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha