قاسم قربانی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: این میزان اعتبار طی سال جاری برای مرمت و ساماندهی اثرباستانی پل شکسته خرم اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه این میزان اعتبار مصوب شده است، افزود: به محض تخصیص و پرداخت این اعتبار عملیات مرمت وساماندهی پل شکسته خرم آباد اجرایی می شود.
قربانی اظهار داشت: طی سال 90 نیز محل اعتبارات ملی 400 میلیون ریال از اعتبارات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به حفاظت، استحکام بخشی و مرمت چشمه طاق های موجود و بدنه پل اختصاص یافت.
وی در ادامه با اشاره به پخش اخباری در سطح ملی در خصوص بی پناهی پل شکسته، افزود: در خصوص ساماندهی اطراف پل شکسته و تملک املاک حریم آن تاکنون جلساتی با حضور شهردارخرم آباد، رئیس شورای شهر و نمایندگان و مالکان املاک واقع در حریم برگزار شده است.
قربانی اظهار داشت: باتوجه به محدودیت اعتبار جهت تملک املاک اطراف این اثر تاریخی مقرر شد بحث تملک از طریق ماده 5 صورت پذیرد و شهرداری نسبت به ساماندهی ضلع شمالی تا محدوده پارک بهشت اقدام نماید.
گفتنی است، پل شکسته یا پل شاپوری یا به گویش لری طاقِ پیل اِشکِسَه یکی از شاهکارهای معماری دوره ساسانیان محسوب میشود.
این اثر تاریخی در ضلع جنوبی قلعه فلک افلاک در جنوب شهر خرمآباد در استان لرستان واقع شدهاست.
پل شاپوری عامل ارتباط غرب استان لرستان(طرهان) با شرق و از آنجا به خوزستان و تیسفون (پایتخت ساسانیان) بودهاست.
این پل حدود 230 متر طول و بیش از 19 چشمه طاق داشته که در حال حضار فقط 5 چشمه طاق از آنها بر جای ماندهاست. چشمه طاقهای پل بصورت جناقی ساخته شده و سبک سازی پل در قسمت طولی پل در زیر روگذر پل صورت گرفتهاست و پایههای پل و موج شکن های آن به صورت لوزی شش ضلعی از سنگ ساخته شدهاست مصالح این پل از سنگ، ملات گچ و ساروج است.
مصالح پل را سنگهای قلوه رودخانهای و لاشه سنگ در چشمه طاق ها و از سنگهای پاکتراش در قسمت پایهها استفاده گردیدهاست.کف پل سنگ فرش است، نوع سنگ فرش، سنگ بلوک قرمز است که در اثر فرسایش آب از صورت کادر بودن خارج شدهاست.این پل با شماره 1051/2 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
پایان پیام/
نظر شما