به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 1 بهمن دو فوریت طرح الحاق دو تبصره به ماده 11 قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری مطرح شد که نمایندگان با دو فوریت آن با 130 رای موافق، 60 رای مخالف، 24 رای ممتنع از مجموع 227 رای مخالفت کردند و به یک فوریت آن با 144 رای موافق، 46 رای مخالف، 14 رای ممتنع موافقت کردند.
در صورت تصویب نهایی این طرح هرگونه تغییر یا تبدیل در محدوده و حریم شهر تهران که مستند به طرح جامع مصوب سال 1386 تعیین شده و شامل نقاط جغرافیایی ری، شمیرانات نیز است بدون تصویب مجلس شورای اسلامی ممنوع است و تغییرات ضروری اعم از انتزاع یا ادغام محدوده و حریم کلان شهرها از جمله تهران با سایر نقاط جمعیتی به پیشنهاد شورای اسلامی کلان شهر مربوطه و تایید شورای عالی شهرسازی و معماری در قالب طرح از سوی شورای عالی استانها یا لایحه دولت به تصویب مجلس شورای اسلامی می رسد.
سیدمهدی هاشمی به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: با توجه به صحبت هایی که در مورد جدایی ری از تهران مطرح است این طرح می تواند جلوی بسیاری از این مشکلات را که در کشور به وجود می آید می گیرد.
وی اظهار کرد: براساس بی تدبیری در سال 82 بخش 4 دانگه از شهر تهران جدا شد که امروز هم تهران متاثر از مشکلات جدایی این بخش و هم این بخش نتوانسته است مشکلات خود را حل کند.
هاشمی تصریح کرد: در طرح جامع شهر تهران که در سال 86 به تصویب رسید و مورد تایید رییس جمهور و 9 وزیر دیگر قرار گرفت تاکید شده است که این طرح باید ظرف 25 سال اجرایی شود و قطعاً می توانستند در این طرح جدایی ری از تهران را بگنجاند.
وی تصریح کرد: ما برای جلوگیری از برخوردهای عجولانه دو فوریت این طرح را پیشنهاد داده ایم و به همین دلیل نیز دنبال این هستیم که تهران و ری به عنوان یک مجموعه به هم پیوسته با هم باشند زیرا نمی توانیم این دو را از هم جدا کنیم.
وی با اشاره به سخن مقام معظم رهبری در مورد اینکه ری را قبله تهران می نامند گفت: این جدایی ری از تهران مغایر با طرح جامع شهری شهر تهران است علی رغم اینکه ارادت خاصی به دوستان در وزارت کشور دارم و اما این انتزاع را مغایر با پیشرفت شهر تهران می دانم.
وی تاکید کرد: این انتزاع باعث مشکلات اقتصادی، اجتماعی و مدیریتی در ری می شود.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به معرفی شهردار برای شهرری گفت: این کار با توجه به اینکه این شهر دارای شورای شهر است مغایر قانون اساسی است.
حسین طلا، نماینده تهران نیز در مخالفت با دو فوریت این طرح گفت: در حریم شهر تهران در طرح جامع شهری سال 88 تهران شامل شمیرانات، رباط کریم، بخش هایی از قدس و بخش هایی مرکزی از شهریار و همچنین دو بخش افزوده شده به نام بهارستان و پردیس است پس بنابراین اگر این موضوع ملاک قرار دهیم تهران شامل 7 شهرستان است.
وی تصریح کرد: تغییر مرکزیت تبعاتی برای تهران دارد و اگر مرکزیت را منحل کنیم چیزی به نام شهرری با قدمت سه هزارساله نداریم و فقط شهری به نام شهر تهران باقی می ماند.
وی با انتقاد از شتاب زدگی در بررسی این طرح گفت: آیا اینقدر بر این موضوع اشرافیت داریم که بخواهیم این کار را دو ساعته حل کنیم.
وی بیان کرد: من سه سال فرماندار تهران بوده ام و باید بیشتر از همه نسبت به این جداشدن حساس باشم.
جواد جهانگیرزاده نماینده ارومیه نیز در موافقت با دو فوریت این طرح گفت: 25 درصد از مجموعه گردش سرمایه در کشور فقط در شهر تهران است و بحث دو فوریت به بحث انی دولت برمی گردد و چون مجلس باید در برابر تصمیمات خلع الساعع کند لذا ما این طرح را در قالب دو فوریت مطرح کردیم و معتقدیم بحث یکپارچه مدیریت تهران باید اعمال شود و این به معنی مستقل شدن فرماندار تهران و ری و شمیرانات نیست.
جهانگیرزاده تصریح کرد: اگر قرار بود دولت تغییری دهد و انتزاعی به وجود بیاورد چرا در طرح جامع شهری شهر تهران در سال 86 این کار را انجام نداد و اگر بنا بود کار کارشناسی و تخصصی ویژه شود چرا این کار را انجام ندادند و چرا فقط با تعیین یک شهردار که بازتاب های اقتصادی و سیاسی و توسعه ای داشته است این انتزاع را انجام داده است.
وی ادامه داد: تصمیمی که الان گرفته می شود تصمیم جدیدی نیست بلکه جلوگیری از تصمیمات انی دولت است و در واقع این دو فوریت جلوگیری از یک تصمیم شتابزده است.
سیداحمدرضا دستغیب نماینده شیراز نیز در مخالفت با دو فوریت این طرح گفت: این عادت بدی است که برای هر موضوعی طرح دو فوریتی ارایه دهیم زیرا طرح های دو فوریتی برای جلوگیری از خسارت احتمالی است. اما در مورد این طرح به نظر می رسد هیچ فوت فرصت یا خسارت احتمالی مطرح نیست.
وی بیان کرد: شهر تهران فرماندار و ادارات مستقل دارد حالا شاید در عزل و نصبی خلافی صورت گرفته باشد اما راه حل موضوع این نیست که طرح دو فوریتی ارایه دهیم و ان را به شهرهای دیگر نیز تسری دهیم.
کمال علیپور نماینده قائم شهر نیز در موافقت با این طرح گفت: ما در حال حاضر در شهرداری درآمد منفی 150 میلیارد تومانی داریم و اگر ری امروز ری شده است از درآمدهای شهر تهران استفاده کرده است زیرا ری و شمیرانات جزء تهران و یکپارچه دیده شده اند.
وی با اشاره به ترمیم آثار باستانی و فرهنگی شهرری از سوی شهرداری تهران گفت: طرح جامع شهر تهران با 7 سال تلاش بررسی شد در آن زمان دولت کجا بود که چنین طرح انتزاعی را مطرح کند.
وی جدایی ری از تهران به این صورت را ظلم به ری دانست و ادامه داد: متاسفانه 50 درصد آلودگی های تهران حاصل ایجاد ساخت و سازهایی است که در شهرهای اقماری که در اطراف تهران است چرا می خواهیم با جدایی ری این شهرکهای اقماری را نیز افزایش دهیم.
پایان پیام/
نظر شما