به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، داوود محمدی، نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی عصر روز گذشته (30 دی) در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات دفتر نمایندگی وی در قزوین برگزار شد، بیان کرد: هدفمندی یارانه ها موضوعی است که هیچ یک از اقتصاددانان با اجرای این قانون مخالف نیستند بلکه مخالفت آنها درخصوص نحوه اجرای این قانون است.
وی ادامه داد: قانون هدفمندی یارانه ها از 15 ماده واحده تشکیل شده است که تنها دو مورد آن اجرا شده است.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در حال حاضر وضعیت کشور برای اجرای فاز دوم یارانه ها آماده نیست و لازم است فاز دوم این قانون با شیب ملایم تری صورت گیرد.
وی با اشاره به لزوم ارتباط نمایندگان مجلس و مردم افزود: یکی از خلأهایی که از گذشته وجود داشته است، گله مندی مردم از عدم رسیدگی و پیگیری نمایندگان آنها به مشکلات آنها بود که خوشبختانه توانسته ایم در نخستین قدم، تعامل مناسبی با مردم برقرار کنیم.
محمدی توضیح داد: در راستای تعامل هرچه بیشتر با مردم اقداماتی در هشت ماهه گذشته صورت گرفته است که افتتاح دفاتر نمایندگی در سه حوزه انتخابیه، بازدید از 60 درصد روستاهای حوزه انتخابیه، تشکیل جلسات متعدد با شوراهای شهری و روستایی، بازدید از واحدهای صنعتی استان، برقراری ارتباط و تعامل با علما، قشر فرهنگی، تشکل ها و غیره، از جمله اقدامات است.
وی عنوان کرد: در راستای پیگیری و حل معضلات مردم استان، 137 ملاقات با مقامات مختلف کشوری از جمله ریاست جمهوری، معاونان و وزرای ایشان و مسئولان استانی داشته ایم و تعداد بالغ بر 7 هزار و 200 مورد نامه در خصوص مشکلات مالی، مساعدت های موردی، جهیزیه، اشتغال، معضلات حقوقی، مشکلات کارگری، انتقال دانشجویان و غیره نیز دریافت شده است.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت استان تصریح کرد: یکی از مهمترین اولویت های استان در خصوص انتقال آب شاهرود و الموت رود به دشت قزوین است، استان قزوین دارای دشت های وسیع، حاصل خیز و پهناور است ولی به دلیل کمبود آب، نمی توان آن گونه که باید و شاید از ظرفیت های آن استفاده کرد چراکه توسعه بخش کشاورزی بدون آب میسر نیست.
وی تصریح کرد: زمزمه های حذف بودجه مربوط به انتقال آب شاهرود و الموت رود به دشت قزوین از ردیف بودجه سال 92 مطرح بود که با برگزاری جلسات متعدد با وزیر نیرو و معاونان ایشان به طور مجدد بودجه ای به این بخش اختصاص داده شد.
محمدی خاطر نشان کرد: با پیگیری های مکرر درصدد هستیم تا 400 میلیون متر مکعب آب را به دشت قزوین انتقال دهیم چراکه در این صورت علاوه بر ایجاد اشتغال در حوزه کشاورزی، در حوزه های مختلف نیز اشتغال را خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: از دیگر اولویت های استان، بودجه و میزان آن است؛ استان قزوین به لحاظ بودجه در انتهای جدول و در ردیف 29 تا 30 استان کشور قرار دارد ولی به لحاظ تعهداتی که برای تأمین خزانه کشوری دارد، در جایگاه 10 استان نخست کشور قرار دارد.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: استان قزوین در سال جاری موظف است 440 میلیارد تومان به خزانه کشوری واریز کرده و از این مقدار، 129 میلیارد تومان دریافت کند که خوشبختانه با پیگیری های مکرر، ریاست جمهوری دستوری مبنی بر تقویت بودجه تملک دارایی و عمرانی استان قزوین در سال 92 صادر کردند.
وی افزود: در حوزه تقسیمات کشوری نیز استان قزوین در مقایسه با دیگر استان هایی که جمعیتی برابر با قزوین دارند، شهرستان های کمتری دارد از این رو پیگیری هایی برای تقویت تقسیمات کشوری صورت گرفت.
محمدی عنوان کرد: شهر محمدیه به لحاظ دارا بودن فاکتورهای گوناگون از جمله جمعیت که با دایر شدن شهرک مهرگان، جمعیتی بالغ بر 150 هزار نفر خواهد داشت، مستعدترین مکان برای تبدیل شدن به شهرستان است که خوشبختانه دستورات لازم برای بررسی این مورد به وزیر مربوطه داده شده است.
وی توضیح داد: شهر اقبالیه با داشتن 70 هزار نفر جمعیت نیز دارای ظرفیت های بالقوه برای تبدیل شدن به شهرستان است، علاوه بر آن الموت شرقی و غربی به دلیل پراکندگی روستاها مستعد تبدیل شدن به شهرستانی واحد را دارد که پیگیری های لازم صورت گرفته و امیدواریم به زودی شاهد تقویت تقسیمات کشوری در این مکان ها باشیم.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین برخی از نقاط استان از جمله آقابابا، قشلاق و محمودآباد نمونه، استعداد تبدیل شدن به بخش را دارا هستند و 15 مورد از روستاهای استان نظیر حصار قروان، شیراصفهان، ناصر آباد، نصرت آباد، ضیاران، نظام آباد، مشعل دار، پیریوسفیان، چوبیندر نیز ظرفیت تبدیل شدن به بخش را دارند.
وی یادآور شد: خوشبختانه با پیگیری های صورت گرفته مقرر شده است یک تیم کارشناسی از وزارت کشور اقدامات مذکور در رابطه با تقسیمات کشوری استان را انجام دهند که در صورت ارتقا و تقویت تقسیمات کشوری در قزوین، زمینه های رشد و ارتقا استان در زمینه های مختلف فراهم خواهد شد.
محمدی تأکید کرد: در ملاقات با وزیر امور خارجه، پیشنهاد افتتاح دفتر امور خارجه در قزوین را عنوان کردیم چراکه این استان به لحاظ صنعتی، کشاورزی، محور گردشگری و غیره، ظرفیت استقرار این وزارتخانه را دارد.
وی توضیح داد: این امر با موافقت وزیر امور خارجه مواجه شد مشروط بر اینکع محل استقرار این وزارتخانه در قزوین توسط خود استان تأمین شود که امیدواریم بتوانیم در این راستا دفتر امور خارجه و
کنسولگری برخی از کشورها را در قزوین مستقر کنیم.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: این پیشنهاد با رویکرد تقویت روابط بین المللی استان، جذب سرمایه گذاری های خارجه، انجام مبادلات دوجانبه با کشورهای مختلف، ایجاد اشتغال و غیره عنوان شده است.
وی اظهار کرد: استان قزوین با توجه به اینکه استانی تاریخی و مذهبی است ولی فاقد شعبه ای از کتابخانه و اسناد ملی است و ضرورت دارد که اقداماتی در این راستا صورت گیرد که در دیدار با ریاست کتابخانه و اسناد ملی کشور قول مساعدی مبنی بر استقرار شعبه ای در این استان داده شد.
محمدی ادامه داد: استان قزوین نیازمند اجرای پروژه احداث خط راه آهن قزوین- ساوه- قم است به طوری که این استان در کریدور شمال به جنوب، دارای موقعیت مناسبی است و 70 درصد از این پروژه اجرا شده است ولی در خصوص ارتباط با شرق و غرب این استان مشکل دارد.
وی اعلام کرد: پروژه ایجاد راه آهن قزوین- ساوه- قم، پروژه ای ملی است چراکه در این صورت بخشی از انتقال مسافر و بار، از این کانال صورت می گیرد و علاوه بر آن از بار حمل و نقل تهران نیز کاسته می شود.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: دستور احداث سد بورمانک در طارم، ایجاد شهرک های صنعتی در طارم، کوهین و غیره، انتقال لشگر 16 زرهی به روستای ولامدر در شهرستان بوئین زهرا، از دیگر موارد پیگیری شده بود که دستورات مساعد در راستای تحقق این اهداف از جانب ریاست جمهوری صادر شده است.
وی با اشاره به مشکلات استان در حوزه صنعت اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 70 واحد صنعتی در قزوین با مشکل مواجه هستند که مشکلات آنها از قبیل عدم توانایی در پرداخت دستمزد کارگران و غیره است و کمتر از 10 شرکت نیز وضعت بحرانی دارند.
محمدی توضیح داد: درخصوص مشکلات کارگران کارخانجات نازنخ، مه نخ، فرنخ و پوشینه بافت، جلساتی با رئیس سازمان تأمین اجتماعی و وزیر کار و تعاون اجتماعی برگزار و مقدمات رفع مشکلات آنها فراهم شده است و مقرر شده تا جلسه ای با حضور وزیر مربوطه و معاونان ایشان، کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و دستگاه های ذی ربط، در بهمن ماه سال جاری در قزوین برگزار شود.
وی اضافه کرد: در خصوص نگرانی برخی از مناطق روستایی به عدم دسترسی به پزشک، تذکراتی به وزیر بهداشت داده شد و همچنین اختصاص 50 درصد از سهمیه پزشکان مشمول قانون خدمات پزشکی را به قزوین، خواستار شده ایم.
نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحریم ها بیان کرد: تحریم ها فرصتی برای کشور است تا خود را از وابسته بودن به کیسه نفت خارج کند و به بخش خصوصی تأکید بیشتری شود.
وی یادآور شد: ما باید برای آینده نظام، کشوری بدون وابستگی به نفت را ترسیم کنیم و این فرصت مناسبی است که استراتژی ذی قیمت را برای خود محفوظ نگاه داریم.
پایان پیام/
نظر شما