داشتن وحدت به معنی صرف نظر کردن از اصول اعتقادی نیست

عضو مجلس خبرگان رهبری، با تاکید بر لزوم حفظ وحدت در بین جامعه و امت اسلامی گفت: داشتن وحدت به معنی صرف نظر کردن از اصول اعتقادی نیست.

آیت الله عبدالنبی نمازی، در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم، با تاکید بر لزوم حفظ وحدت در بین جامعه و امت اسلامی گفت: از نظر لغوی واژه وحدت، واحد و وحید به معنی یگانگی و یکی بودن است و این کلمه درست نقطه مقابل تفریق، تفرق و افتراق به معنی جدا بودن می باشد.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری، در ادامه اظهار داشت: از معنی لغوی وحدت که بگذریم به معنای اصطلاحی آن یعنی همبستگی اسلامی، اتحاد و پرهیز از اختلاف و تمسک به مشترکات مذاهب و اتخاذ موضع واحد در برابر دشمنان و برادری اسلامی می رسیم.

 

پرهیز از تفرقه راهی برای اقتدار در برابر توطئه دشمنان

 

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم زیر قدرت و سلطه دیگران نباشیم و در برابر توطئه دشمنان و بدخواهان با اقتدار عمل کنیم باید اختلاف و تفرقه نداشته باشیم چرا که اختلاف باعث تنازع و درگیری خواهد شد.

 

داشتن آراء و انظار مختلف در برخی مسائل بلا اشکال است

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان اینکه گاهی داشتن اختلاف بلامانع و گاهی باعث پیشرفت است، خاطرنشان کرد: برای مثال داشتن اختلاف در بحث های علمی و کارشناسی و یا آراء و انظار متفاوت در بین متخصصان در تخصص های مختلف وجود دارد و اشکالی نیز ندارد حتی گاهی این امر باعث تحقیق و بررسی بیشتر و در نتیجه توسعه و رشد علم نیز می شود.

 

وی بیان داشت: این مسئله در جایی مهم می شود که اختلاف ها به مسائل سیاسی و اجتماعی مرتبط می گردد و در این صورت است که اختلاف آراء و انظار نباید به منشاء درگیری و تنازع بدل شود.

 

عزت و سربلندی امت ها در گرو همبستگی است

 

آیت الله نمازی، با بیان اینکه بدون شک عزت و سربلندی هر امت، در یگانگی و همبستگی مردمان آن است، ابراز داشت: اگر در جامعه ای اختلافات در برخی مسائل، به درگیری تبدیل شد آن وقت تمام استعداد و انرژی ها صرف آن خواهد شد که گروهی گروه دیگر را دفع کند و به این ترتیب کلیه ظرفیت ها و توان جامعه در درگیری قوم ها و گروه های آن از بین می رود و در نتیجه ملت ضعیف و زمینه سلطه بیگانگان فراهم می شود.

 

تنازع، امت اسلامی را توخالی می کند

 

امام جمعه کاشان، در ادامه با اشاره به لزوم حفظ وحدت امت اسلامی از دیدگاه قرآن بیان داشت: قرآن که بالاترین رهنمود برای انسان ها است در جایی بیان می کند،« وَلا تَنازَعوا فَتَفَشّلوا ...» یعنی امت اسلامی نباید با هم تنازع،درگیری و اختلاف داشته باشند چرا که اگر نزاع داشته باشند توخالی و سست می شوند.

 

حفظ وحدت در مسائل سیاسی، اجتماعی و مسائل کلان و اداره کشور

 

وی با تاکید بر اصول مشترک و مورد اتفاق امت اسلامی اعم از شیعه و سنی خاطرنشان کرد: شیعیان دیدگاه های اعتقادی مشخصی دارند که برای آنان مقدس است و اهل تسنن نیز دیدگاه های اعتقادی خود را دارند که برای آنان محترم و مقدس می باشد اما در جایی که آنان در کنار یکدیگر زندگی می کنند باید برای جلوگیری از اختلاف و دودستگی در مورد مسائل کلان و اداره کشور،مسائل اجتماعی و سیاسی با یکدیگر وحدت داشته باشند.

 

داشتن وحدت به معنی صرف نظر کردن از اصول اعتقادی نیست

 

عضو مجلس خبرگان رهبری، تصریح کرد: داشتن وحدت و ایجاد اتحاد اسلامی به معنی صرف نظر کردن اهل تشیع و تسنن از اصول اعتقادی و یا غیراعتقادی نیست بلکه در عین اختلافاتی که در برخی مسائل با هم دارند، باید به واسطه مشترکات بیشتری که در میان آنها است، در مقابل دشمنان جبهه واحدی را داشته باشند.

 

با حفظ برادری فرصت ایجاد تفرقه را از دشمنان بگیریم

 

وی با بیان اینکه اتحاد بزرگ ترین عامل قدرت و عزت هر جامعه و در مقابل ذلت و سقوط هر امت در تفرقه آن نهفته است، تاکید کرد: دشمن معمولا از شکاف های موجود سود می برد و با توجه به اقدامات دشمنان از جمله سازمان سیا و موساد در عراق، پاکستان و برخی مناطق ایران که وهابی ها را با آن دیدگاه های اعتقادی تند، علیه مسلمانان تحریک می کنند باید هوشیارتر بود و با حفظ برادری و وحدت به دشمن اجازه ایجاد تفرقه را نداد.

 

پایان پیام/

کد خبر 21814

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha