راه شناخت امام زمان از مسیر شناخت سیدالشهداء محقق می شود

شفیعی سروستانی بااشاره به اینکه راه شناخت امام زمان(عج) از مسیر امام حسین(ع) می‌ گذرد، گفت: شناخت امام زمان شناخت حسین زمان است و حرکت به سوی امام، تسلیم امام شدن و تجدید عهد با امام، سه تکلیف شیعه است.

به گزارش خبرنگار شبستان، شصت و نهمین نشست از سلسله نشست‌ های فرهنگ مهدوی، عصر پنج شنبه 29 دی با موضوع "از حسین(ع) تا مهدی(عج)" در محل در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، با سخنرانی "اسماعیل شفیعی سروستانی" برگزار شد. شفیعی سروستانی در این نشست بااشاره به واقعه کربلا و نیرنگ و فریب دشمنان در مقاطع مختلف، گفت: کاروان اهل‌بیت(ع) پس از بازگشت از شام در نخستین مجال در اربعین حسینی به دشت کربلا برمی‌ گردند و به زیارت می‌ روند، لذا از اربعین عاشورا قیام می‌ کند، یعنی قیام دوباره حسین(ع) از اربعین اتفاق می‌ افتد.


وی با گریز به سه محور "زیارت سرخ، معنی زندگی غیبت"، "مرام‌نامه شیعه بودن" و "عهد امام و عهد با امام" در سخنان خود، اظهارکرد: مسیر خروج عاشورا از مجرای اربعین اتفاق می‌ افتد، اگر مرگ با شهادت امام حسین(ع) ظهور و بروز پیدا می‌ کند، حضرت زینب کبری(س) نحوه زندگی کردن را معنا می‌ کند.


مدیرمسئول موسسه موعود بااشاره به آیه 23 سوره "شوری" و مفاهیم مستفاد شده از این آیه شریفه، مزد نبوت را نیکی به اهل‌ بیت(ع) خواند و افزود: در تفسیر قمی از محمدبن مسلم و او از امام صادق(ع) شنید که حضرت فرمود: منظور از "قربی" در این آیه اهل‌ بیت هستند.


شفیعی سروستانی در این راستا خاطرنشان کرد: در روایت آمده است"أَلا مَنْ مـاتَ عَلى حُبِّ آلِ مُحَمّد مـاتَ شهیدا"؛ "هرکه با دوستی آل محمد بمیرد، شهید مرده است" همچنین عکس این موضوع نیز این چنین آمده است: "أَلا وَمَنْ مـاتَ عَلى بُغْضِ آلِ مُحَمَّد جـاءَ یَوْمَ الْقِیـامَةِ مَکْتُوبٌ بَیْنَ عَیْنَیْهِ آیِسٌ مِنْ رَحْمَةِ الله"ف «آگاه باشید! کسى که با بغض و کینه آل محمّد(ص) بمیرد، در روز قیامت مى‌ آید، درحالى‌ که بر پیشانی اش نوشته‌ اند: این، مأیوس و ناامید از رحمت الهى است!".


وی ادامه داد: جان شیعه با عشق حسین(ع) ظهور پیدا می‌ کند و با زیارت اباعبدالله شیعه معنای زندگی را دریافت می کند، حال کسی که در کربلا حسین(ع) را بگذارد و بدون حسین(ع) به شهر خویش بازگردد و تحولی در او ایجاد نشود، همانند کسی است که حسین(ع) را در کربلا تنها گذاشته است.


شفیعی سروستانی تصریح کرد: امام حسین(ع) در قالب دعا می‌ فرماید: "پروردگارا در سایه احسانت، زیارت مولایم را برای من آسان بگردان و مرا از زیارت او محروم و ناکام مفرما و مرا از ذمه او وا مرهان..."، بی‌شک امام حسین(ع) به خاطر بخشیده شدن گناهان امت به کربلا نرفت، بلکه به خاطر برای بپا داشتن امر خدا و احیای دین به کربلا رفت.


این پژوهشگر گفت: امام صادق(ع) از جانب خداوند متعال می فرماید: "ارزش مکه در برابر کربلا مانند خیسی سر سوزن در برابر دریاست"، معنای زیارت امام سیدالشهدا(ع) به معنی اتصال مردم به حسین، به معنای اعلام بودن با حسین و تداوم حضور در کاروان حسین(ع) است و در غیر این صورت از کاروان حسین جدا میخواهد افتاد.‌


وی بااشاره به مفاهیم زیارت اربعین خاطرنشان کرد: آنچه انسان از پیام زیارت اربعین متوجه می‌ شود این مهم است که هنوز قیام امام حسین(ع) به اتمام نرسیده است، زندگی شیعه، همان حیات معناداری است که در جغرافیای حق طلبی و جهاد جلوه می‌ یابد، زیارت زائر به منزله برافراشته نگاه داشتن پرچم و قیام است، زیارت در حقیقت پاس داشتن امر خواست.


مدیرمسئول موسسه موعود گفت: "تولی" و "تبری" دو بال پرواز شیعه است، در واقع تولی و تبری دو اصطلاح قرآنی است که از دیدگاه شیعه ازجمله فروع دین و از واجبات به شمار می آید، این دو واژه به ترتیب به معنای دوستی با دوستان خدا و دشمنی با دشمنان خدا است.
وی با گریز به فراز "فَلَعَنَ اللهُ اُمَّةً أسَّسَتْ أساسَ الظُّلْمِ وَالجَوْرِ عَلَیْکُمْ أهْلَ البَیْتِ"، زیارت عاشورا گفت: این فراز بیانگر ارکان شیعه است که توسط امام حسین(ع) پی‌ ریزی شد و توسط امام زمان(ع) ساخته خواهد شد، این عبارت "وَلَعَنَ اللهُ اُمَّةً دَفَعَتْکُمْ عَنْ مَقامِکُمْ وَأزالَتْکُمْ عَنْ مَراتِبِکُمُ الّتِی رَتَّبَکُمُ اللهُ فِیها" بیان کننده استراتژی ظالم است که همواره ادامه دارد، چرا که در بخشی از زیارت عاشورا به بیان عمل ظالمانه آن‌ ها می‌ پردازد "وَلَعَنَ اللهُ اُمَّةً دَفَعَتْکُمْ عَنْ مَقامِکُمْ وَأزالَتْکُمْ عَنْ مَراتِبِکُمُ الّتِی رَتَّبَکُمُ اللهُ فِیها".


شفیعی سروستانی بااشاره به عامل میدانی ظلم در زیارت عاشورا ""َلَعَنَ اللهُ آل زِیَاد وَآلَ مَرْوانَ وَلَعَنَ اللهُ بَنِی اُمَیَّةَ قاطِبَةً وَلَعَنَ اللهُ ابْنَ مَرْجانَةَ وَلَعَنَ اللهُ عُمَرَ بْنَ سَعْد وَلَعَنَ اللهُ شِمْراً"، گفت: این افراد عمله‌ های بنی‌امیه و حتی عمله ‌های بنی اسرائیل هستند، با توجه به این مباحث ما نمی‌ توانیم تفکراتی را بپذیریم که فاقد خداگرایی هستند مانند اومانیسم و سکولاریسم.


مدیرمسئول موسسه موعود گفت: قوای لجستیکی و روحیه‌ ساز و رضایت دهنده به قتل امام حسین(ع) مورد لعن خداوند قرار گرفته‌اند، در واقع سلسله تولی و تبری در زیارت عاشورا مطرح شده است، به طوری که جبهه حق در "السَّلام عَلَى الحُسَیْن، وَعَلَى عَلیِّ بْنِ الحُسَیْنِ، وَعَلَى أوْلادِ الحُسَیْنِ، وَعَلَى أصْحابِ الحُسَینِ"و جبهه باطل در "بَرِئْتُ إلى اللهِ وَإلَیْکُمْ مِنْهُمْ وَمِنْ أشْیاعِهِمْ وَأتْباعِهِمْ وَأوْلِیائِهِمْ" مشخص شده است.


وی خاطرنشان کرد: با زیارت اربعین به استقبال از آغاز امامت ولی‌عصر(عج) می رویم که این مهم بیانگر آن است راه شناخت امام زمان(عج) از مسیر امام حسین(ع) می‌ گذرد، به عبارتی دیگر شناخت امام عصر(عج) شناخت حسین زمان است و حرکت به سوی امام، تسلیم امام شدن و تجدید عهد با امام، به عنوان سه تکلیف شیعه در عصر غیبت محسوب می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 218126

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha