به گزارش خبرنگار شبستان،هادی منبتی در گفتوگویی با بیان اینکه امسال اکران خوبی نداشتیم، گفت: ناگفته نماند افول اکران به امسال بر نمی گردد بلکه امسال تنها شیب آن تندتر شده است. با بررسی که در یک دهه اخیر انجام شده، نشان داده افول مخاطب در سینمای ایران سیکل ده ساله ای دارد که سال 91 شیب تندتری گرفته است.
مدیرعامل موسسه تصویر شهر در ادامه افزود: به نظر می رسد اولین موضوعی که به اقبال مخاطب و سالن سینماها کمک می کند ارائه فیلم خوب در کنار سالن های سینمایی مطلوب و استاندارد است و وضع معیشتی مردم که سینما را از سبد فرهنگی خود برداشته اند. اگر فیلم خوبی بتواند با مخاطب ارتباط خوبی برقرار کند، مردم برای آن وقت می گذارند و هزینه می کنند که این امر در طول سالیان اخیر موجب شده تا عدم اقبال مخاطب را داشته باشیم و قهر مردم با سینما شدت گیرد.
وی همچنین گفت: کار هیات انتخاب و داوری به گونه ای نیست که بگوییم اشتباه یا درست بوده است زیرا داوری و انتخاب زیادی از آن به انتخاب افرادی است که انتخاب می شوند و مقداری از آن هم به سیاستگذاری هایی که در جشنواره صورت می گیرد برمی گردد، زیرا هر جشنواره سیاستگذاری های خاص خودش را دارد و کاملا از قبل مشخص است. حتی در جشنواره های بین المللی کن و ونیز هم مشخصا تابلوی خود را از نظر سیاستگذاری ها و افق آینده نشان داده اند که چه فیلم هایی در آن جا مورد توجه قرار می گیرد.
منبتی با بیان اینکه قائدتا جشنواره فیلم فجر هم به عنوان جشنواره بین المللی و تابلوی سینمای ایران جدا از این سیاست های کلی نیست، توضیح داد: سیاست هایی که جشنواره فیلم فجر انتخاب کرده است، قائدتا داورها حول آن سیاست ها آثار را انتخاب و حول همان سیاست ها کارها مورد داوری قرار می گیرد؛ هر چند که اگر افراد داور را عوض کنیم، در انتخاب فیلم ها تغییر ایجاد می شود و فیلم های دیگری انتخاب می شوند. به هرحال باید به رای هیات داوران و انتخاب احترام گذاشت زیرا تمام شرایط را فیلمساران قبول کردند و شرکت کردند. کلیت این است که موضوعات فیلم ها از موضوعات متناسب با زندگی مردم انتخاب شود و اکثر فیلم ها موضوعاتی را انتخاب می کنند که مربوط به قشر خاصی از جامعه می شود که عموم مردم در آن دیده نمیشوند.
مدیرعامل موسسه تصویر شهر با بیان اینکه باید در فیلم ها موضوعاتی را به تصویر بکشیم که باعث آشتی مردم با سینما شود، افزود: متاسفانه در یک دهه اخیر در فیلم ها کمتر با این موضوع مواجهه شده ایم، لذا مردم کاری از دستشان بر نمی آید و با قهر کردن، وضعیت اکران در سینماها را به سمتی برده اند که کار و تولید در سینمای ایران باید گزیده انتخاب شده و موضوعاتی باشد که مردم بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند.
منبتی کم کردن سیمرغ ها و اضافه کردن به ارزش جایزه ها را ابتکار ارزندهای دانست و گفت: ارزش سیمرغ ها و تندیسهای یک جشنواره برمی گردد به تعداد که هر چقدر این تعداد کمتر باشد، ارزش آن سیمرغ بالاتر و از نظر معنایی ارزش بیشتری پیدا خواهد کرد.
وی همچنین گفت: باید آثاری را ارائه دهیم که در خور سینمای ایران باشد و توجه داشته باشیم که جشواره فیلم فجر آیینه تمام سینمای ایران است، یعنی همه فیلم ها باید در جشنواره حضور داشته باشند و در محک داروی و انتخاب قرار گیرند و به نظرم محدود و گزیده انتخاب کردن فیلم ها باعث می شود تا بهترین های سینمای ایران در جشنواره به رقابت بپردازند و این امر جای خوشحالی دارد زیرا سمت و سوی جشنواره فیلم فجر به سمتی رفته که انتخاب ها برای داوری و محک درست صورت گیرد.
انتهای پیام/
نظر شما