شناسایی راههای نوین وقف مهمترین رسالت رسانه است

مدیر مسئول روزنامه خراسان با بیان اینکه فرهنگ سازی وقف در زمینه نیاز های جامعه ضروری است، گفت: شناسایی راههای نوین وقف مهمترین رسالت ورسانه است.


به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، کوروش شجاعی، مسئول روزنامه خراسان شب گذشته (28دی) در حاشیه اختتامیه نخستین جشنواره تجلی وقف و بقاع متبرکه در رسانهدر جمع خبر نگاران اظهار داشت: رسانه ها باید با بررسی نیاز های جامعه و آگاه کردن مردم وقف های کوچک را در جامعه فرهنگ سازی کنند.

 

وی با بیان اینکه باید مسیرهای نوین برای وقف روشن شود و با ایجاد مسیرهای نوین و شناسایی نیازهای جدید مردم را در وقف اموال و املاک خود راهنمایی کرد، افزود: اگر در جامعه اسلامی ارزشهای دینی همانند وقف اطلاع رسانی نشود دو آسیب تضعیف رویکرد مردم نسبت به وقف و بیشتر شدن شبهات و سوال در جامعه تقویت می یابد.

 

شجاعی با بیان اینکه در جامعه اسلامی نباید موقوفات در مساجد و تکایا خلاصه شود، اظهار داشت: توسعه فرهنگ وقف در مراکز آموزشی، بهداشتی، مسکن، جهیزیه و امور اجتماعی مهمترین نیاز جامعه امروزی است.

 

وی افزود: اداره اوقاف می‌تواند با یک برنامه‌ریزی کامل و جامع اوراق مشارکت برای وقف مردم تهیه کند و با این کار در مسیر وقف‌های خورد نیز گام برداشته و تمامی افراد می‌توانند در این کار مشارکت کنند.


مسئول روزنامه خراسان با بیان اینکه ظرفیت های وقف در شهر مشهد و در استان خراسان بایستی به خوبی شناسایی شود، تصریح کرد: ترویج وقف باعث جمع شدن کمیته امداد و سرو سامان گرفتن خانواده های بی بضاعت می شود.

 

وی با اشاره به اینکه برخی از وقف ها در جامعه باعث درسر می شود، گفت: توسعه وقف های موثر، ماندگار ، جامعه ساز و امید آفرین مهمترین نیاز های جامعه امروزی است.

 

مدیر مسئول روزنامه خراسان با تاکید بر اینکه وقف از نیازهای اساسی جامعه است، خاطر نشان کرد:وقف باید در نظام اسلامی به اوج خود برسد و با ترویج آن در راستای فقرزدایی و کاهش نیازمندی‌های جامعه اقدامات مؤثری صورت گیرد.

 

شجاعی با اشاره به خیرین مدرسه‌سازتصریح کرد: خیرین مدرسه‌ساز پس از انقلاب تاکنون بیش‌ از یکصدهزار مدرسه ساخته‌اند و این ریشه در فرهنگ‌سازی دارد و نقش آموزش و تحصیل برای خیرین روشن شده است و دیگر تنها به مسجد و حسینه‌سازی روی نمی‌آورند.

 

مدیر مسئول روزنامه خراسان ادامه داد: به سبب فرهنگ‌سازی‌هایی که در طی این سال‌ها صورت گرفته سبب شده که تاکنون بیش ‌از 5 هزار مدرسه و درمانگاه توسط اداره اوقاف در کشور ساخته شود اما با این وجود ظرفیت کشور هنوز بیشتر از این تعداد است.

 

شجاعی اظهار داشت: بهرگیری از ظرفیت های جهان اسلام و تشیع در زمینه وقف و ترویج فرهنگ وقف در کشور های مسلمان و ایجاد سند برای موقوفات جوامع اسلامی ضروری است.

 

وی ادامه داد: آموزش و پرورش می‌تواند نقش بسزایی در ترویج فرهنگ وقف داشته باشد و با توجه به اینکه سیستم آموزش و پروش بالغ بر 18هزار دانش‌آموز را در طوی مدت 12 سال تربیت می‌کند می‌تواند در این راستا نقش مؤثری را از خود بر جای گذارد.

 

شجاعی با اشاره به اینکه مردم باید از فعالیت‌های اداره اوقاف آگاهی بیشتری پیدا کنند تا با اطمینان در این مسیر با اداره اوقاف همگام شوند، گفت: دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی نیز باید در این راستا گام مؤثری بردارند و در این مسیر با اداره اوقاف و امور خیریه همکاری‌های لازم را داشته باشند.

 

مسئول روزنامه خراسان با اشاره به اینکه وقف باید ثبت جهانی با نام اسلام و با پرچمداری نظام جمهوری اسلامی ایران انجام شود، تصریح کرد: وقف متناسب با شرایط امروز نیست اما با کارهای صورت گرفته روزنه‌های گسترش وقف مشهود است.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه وقف احیاگر سنت نبوی در اسلام است، گفت: حوزه‌های علمیه از ارکان اصلی ترویج فرهنگ وقف هستند که می‌توان با همکاری این حوزه‌ها در راستای آگاه‌سازی مردم با وقف و مسائل مختلف گام برداشت.

 

پایان پیام/

کد خبر 218093

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha