به گزارش خبرگزاری شبستان، علاءالدین بروجردی در دومین اجلاس ملی دریای خزر با بیان این که دریای خزر بزرگترین دریاچه جهان است ، گفت: دریای خزر در تمام مسائل به ویژه مسائل زیستمحیطی از اهمیت ویژهای برای ایران برخوردار است و این برای دومین بار است که اجلاس ملی برای خزر از سوی مجلس شورای اسلامی برگزار میشود.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با بیان این که امروز به جای ایران و روسیه سه کشور دیگر هم در دریای خزر ساحل دارند، افزود: یکی از عرصههای سیاست خارجی عرصه واقعنگری است.
وی ادامه داد: شورای عالی امنیت ملی در زمینه وضعیت حقوقی دریای خزر تصمیماتی را اتخاذ کرده است که مسئولان اجرایی کشور باید زمینه تحقق آن را فراهم کند.
بروجردی یادآور شد: در زمینه تصمیم شورای عالی امنیت ملی 31 جلسه برگزار شد و انتظار مجلس این است که با توجه به اهمیت بحث خزر به دستاوردهای این تصمیم و اجرای آن سرعت داده شود.
این نماینده مردم در مجلس نهم با بیان این که جایگاه ژئوپلتیک ایران در منطقه ارتقا پیدا کرده است، تاکید کرد: با توجه به تحولات منطقه و تحولات عراق، لبنان و غزه امروز مقاومت مردم غزه عرض اندام در برابر رژیم صهیونیستی که برای چهارمین بار با حمایت صریح ایران این تحول اتفاق افتاد که نشان دهنده تفاوت جایگاه ایران با گذشته است.
وی با بیان این که در نقطه مقابل ارتقای جایگاه ایران عدم موفقیت آمریکا است، گفت: دستیابی ایران به فناوری صلحآمیز هستهای یکی از نقاط عدم موفقیت آمریکا است که در این میان ایران برنده اصلی است چرا که توانسته است از استخراج تا غنیسازی اورانیوم را انجام دهد.
بروجردی یادآور شد: در دهه فجر امسال از پیشرفت جدیدی بهرهبرداری میکنیم که براساس آن موجودی زنده را به عرصه فضا میفرستیم.
نماینده مردم بروجرد در مجلس با بیان این که ایران در برخی زمینهها از چشمانداز 20 ساله جلوتر است توضیح داد: پیشرفتهای ایران یک باور جهانی است چرا که به عنوان مثال در عرصه نانوتکنولوژی از رتبه 60 امروز با وجود تحریمها به رتبه نهم دنیا رسیده است.
وی با یادآوری قراردادهای 1921 و 1940 میان ایران و روسیه، گفت: نگاه مشترک دو کشور به مسائل سیاسی جهانی از یک طرف و توافق دو کشور درباره اتفاقات سوریه بسیار حائز اهمیت است.
بروجردی با اشاره به اهمیت سیاست ایران در ناحیه قفقاز و آسیای میانه افزود: سیاست ایران در این منطقه باید گسترش پیدا کند چرا که بسیاری از کشورهای غربی به این منطقه چشم دوختهاند و در این شرایط تلاش میکنند تا در این منطقه حضور و نفوذ پیدا کنند و در چنین شرایطی نهایی کردن رژیم حقوقی دریای خزر بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان این که ما در میزان سهم ایران از دریای خزر تابع سیاستهای نظام هستیم ، تصریح کرد: باید در زمینه میزان سهم ایران در منطقه گامهای جدی برداشته شود و زودتر این امر عملی شود.
این نماینده مردم در مجلس نهم در تشریح مجموعه منافع ملی ایران در دریای خزر یادآور شد: تنظیم رژیم حقوقی بین ایران و کشورهای همسایه و انعقاد معاهده حقوقی که متضمن حفظ منافع کامل ایران است و جلوگیری از شکلگیری توافقهای سیاسی امنیتی علیه ایران نکته مهمی است که باید به آنها توجه شود.
وی ادامه داد: خنثیسازی نفوذ آمریکا در منطقه براساس استراتژی این کشور و تحقق هدف راهبردی ایران به عنوان پل ارتباطی این منطقه و خلیج فارس و حفظ و توسعه روابط دوستانه و گسترش آن با سایر کشورهای پیرامونی دریای خزر بسیار مهم است.
بروجردی با بیان این که امروز خاویار در دنیا به نام ایران شناخته میشود، گفت: نباید اجازه دهیم موضوع ماهیان خاویاری مورد تهدید قرار بگیرد چرا که خاویار دنیا به نام ایران شناخته شده است.
نماینده مردم بروجرد در مجلس توجه به منافع فسیلی زیر بستر دریای خزر را قابل توجه دانست و افزود: از تلاشهای وزارت نفت برای نصب سکو در این دریا باید تشکر کرد و باید زمینه را برای سرمایهگذاری حداکثری در بنادر و کشتیرانی دریای خزر و تقویت هر چه بیشتر موقعیت ترانزیتی و تقویت روابط دریایی و تحقق لولههای انتقال نفت و گاز و توسعه اکتشافات جدید در منابع سوختی فراهم شود.
وی درباره تقویت توان هر چه بیشتر ایران در دریای خزر افزود: تقویت توان نظامی ایران در دریای خزر و خلیج فارس سیاستی صلحآمیز است اما نباید اجازه دهیم تا بار دیگر دیوانهای مانند صدام بخواهد کشور ما را مورد تهاجم قرار دهد.
وی با یادآوری تقویت روابط تهران – مسکو توضیح داد: وزارت امور خارجه گامهای خوبی در این زمینه برداشته است که در نهایت تقویت این رابطه به صلح و آرامش منطقه کمک میکند.
بروجردی با تاکید بر حفظ امنیت منطقه توسط کشورهای حاشیه خلیج فارس تصریح کرد: نباید اجازه دهیم تا کاری که در خلیج فارس در دریای خزر هم تکرار شود چرا که امنیت دریای خزر از مسئولیت کشورهای منطقه است.
وی در تشریح سیاست آمریکا در دریای خزر یادآور شد: کنگره آمریکا در سال 1999 استراتژی را در منطقه دریای خزر مبنی بر تضعیف روسیه و تقلیل میزان نفوذ این کشور در دریای خزر و افزایش نفوذ آمریکا در منطقه پس از جنگ سرد و سناریوی تقسیم دریای خزر با رویکرد قطع رابطه استراتژیک روسیه و ایران و تقویت حاکمیتهای کشورهای تازه به استقلال رسیده این منطقه و بهبود فرصتهای تجاری برای شرکتهای اروپایی و کنترل منابع انرژی در دریای خزر و گسترش بحرانهای منطقهای را دنبال میکند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به افزایش توانمندی و ارتقای اقتدار ایران در منطقه گفت: با تمام آرایشها و تحریمهای آمریکا و همپیمانان اروپایی آن امروز ایران به جایگاهی بلند در جهان دست یافته است که در این میان اگر نگاه ژرفاندیش رهبر معظم انقلاب مبنی بر این که در ایران باید دانش بومی بوده و تمدن اسلامی باید احیا شود این اقدامات امکانپذیر نبود.
پایان پیام/
نظر شما