نگاه به فقرا در جامعه؛  تحقیر آمیز است

سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور، نگاه به فقرا در جامعه را تحقیر آمیز دانست و گفت: این نهاد با اجرای طرح توانمندسازی خانواده های تحت پوشش به دنبال خودکفایی این افراد و تغییر این نگرش ناصواب است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، حسین انواری در نشست خبری در بندرعباس اظهار داشت: توانمند کردن خانواده های تحت پوشش در بخش های فکری، فرهنگی و اقتصادی از سیاست و اولویت های کمیته امداد است.
 

 

وی با بیان اینکه متاسفانه نگاه به فقرا در جامعه تحقیر آمیز است، افزود: در این نوع نگاه، اگر کسی در حوزه فقر مادی قرار گرفت مهر باطل شدن می خورد زیرا بر این باورند که وی فاقد استعداد و توانایی لازم برای رشد و پیشرفت است.
 

 

انواری با ذکر مثالی در این باره، خاطر نشان کرد: در یک مرکز خرید اگر فردی با سر و وضع مرتب و شیک و همزمان شخصی نیز با وضع معمولی وارد شوند، ناخودآگاه نگاه و برخورد فروشنده با این دو نفر متفاوت خواهد بود در صورتی که این دو بهای کالای مورد نیاز را پرداخت می کنند و این یک عارضه اجتماعی تقبیح شده است.
 

وی ادامه داد: یکی دیگر از موارد این چنینی، نگاه همراه با تحقیر به زنان مطلقه در جامعه است و این رفتار از خانواده فرد آغاز و به جامعه ختم می شود که این موضوع سبب خشکاندن استعدادهای شخص خواهد شد و او را به انزوا و ناامیدی می کشاند.
 

 

این مقام مسئول بر عوض شدن این دیدگاه غلط تاکید کرد و بیان داشت: اگر سرمایه گذاری روی این گونه افراد صورت گیرد و محیطی امن و مناسب برای شکوفایی استعدادهای آنها فراهم شود، به طور یقین رشد کرده و و استعدادهایشان شکوفا خواهد شد.
 

وی با اشاره به خروجی طرح اشتغالزایی و توانمند کردن خانواده های تحت پوشش، تصریح کرد: کسانی که بخاطر شکوفا نشدن استعدادهایشان در برهه ای از زمان احساس ذلت می کردند و مهر باطل شد را از سوی اجتماع خورده بودند امروز همین افراد با اجرای طرح های اشتغالزایی به کارفرمایانی تبدیل شده اند که دستگیر دیگران هستند.
 

 

انواری گفت: سال گذشته 80 هزار خانوار و امسال نیز 100 هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد با استفاده از طرح های اشتغالزایی و کسب درآمد ماهیانه متوسط بیش از چهار میلیون ریال در ماه به مرز خودکفایی رسیده و از چرخه حمایتی(دریافت مستمری ماهانه) خارج شدند.
 

وی افزود: در سال 90 بیش از 320 هزار فرصت شغلی و امسال نیز 300 هزار فرصت شغلی برای مددجویان تحت حمایت این نهاد در سراسر کشور با استفاده از تسهیلات قرض الحسنه بانک ها ایجاد شده است و 200 هزار فرصت شغلی نیز ویژه روستائیان و شهرهای زیر 20 هزار نفر ایجاد خواهد شد.


سرپرست کمیته امداد کشور اذعان کرد: برای توانمند کردن خانواده های تحت پوشش ابتدا این افراد از نظر روحیه بازتوانی می شوند، سپس استعدادیابی خواهند شد و بر اساس استعدادشان آموزش های لازم را فرا گرفته و در مرحله بعد تسهیلات دریافت می کنند که این فرایند گاها سه سال طول می کشد.
 

 

انواری اضافه کرد: پس از توانمند شدن خانواده های تحت پوشش مجری طرح های اشتغالزایی برای هر کدام از آنها کارت همکار صادر می شود و این افراد الگویی برای سایر مددجویان در حوزه خودکفایی خواهند بود.
 

به اعتقاد وی، پرداخت مستمری( ماهیانه بین 40 تا 70 هزار تومان) نباید به صورت طولانی مدت به افراد پرداخت شود زیرا این شیوه وابستگی فرد به امداد را به دنبال دارد و از مستمری تنها باید در مرحله گذار استفاد شود و پس از طی فرایند توانمندی فکری و فرهنگی برای استقلال مالی شخص باید کاری مناسب و پایدار برایش ایجاد گردد.
 

 

سرپرست کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور گفت: 100 هزار دانشجو در کشور از خدمات این نهاد استفاده می کنند که بیش از 1000 نفر از آنان را نخبگان تشکیل می دهند.

 

وی، دانشجویان فارغ التحصیلی که جذب بازار کار می شوند، فراهم نمودن زمینه برای ازدواج دختران و پسران خانواده های تحت پوشش را از دیگر راه های خروج افراد از چرخه حمایتی کمیته امداد برشمرد و بیان داشت: توانمندی، کارآفرینی و تحکیم بنیان خانواده از سیاست های امداد است.
 

انواری افزود: نوک پیکان برنامه ها و سیاست های کمیته امداد امام خمینی(ره) توانمندی و استحکام خانواده های تحت حمایت است و از این رو همه خدمات این نهاد از این پس با این رویکرد ارائه خواهد شد.
 

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: یک میلیون و 40 هزار زن سرپرست خانوار تحت حمایت این نهاد هستند که طرح توانمندسازی آنان با شناسایی استعدادها و ارائه مهارت های لازم در دستور کار قرار گرفته است.

 

انواری افزود: اشتغال زنان سرپرست خانوار باید به گونه ای باشد که آنها در خانه علاوه بر خانه داری و تربیت فرزندان به مشاغل خانگی مشغول شوند.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 217980

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha