همایش وقف و بانوان در قزوین برگزار شد

به مناسبت گرامیداشت هفته وقف، همایش وقف و بانوان در سالن اجتماعات امامزاده حسین (ع) قزوین برگزار و از بانوان واقف استان تجلیل شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام سید حسن موسوی موینی، امام جمعه شهر محمدیه، عصر روز گذشته (27 دی) در همایش وقف و بانوان که در سالن اجتماعات امامزاده حسین (ع) قزوین برگزار شد، بیان کرد: وقف یکی از سنت های حسنه اسلامی است که در روایات بسیاری از ائمه اطهار (ع) بر انجام این عمل تأکید شده است و افرادی که دارای ثروت هستند حتی به مقدار اندک، می توانند بخشی از آن را وقف کنند.
 

وی ادامه داد: وقف شامل ساختن بیمارستان، دانشگاه، مدرسه، مسجد و مکان های عام المنفعه می شود که اگر فردی به اندازه تکه آجری نیز کمک کنند، اَجر آن در سرای آخرت برای وی جاری و ساری است.
 

امام جمعه شهر محمدیه افزود: اموالی که به عنوان وقف از انسان در دنیا باقی می ماند، تا زمانی که مردم از آن استفاده می کنند، ثواب آن به صورت صدقه جاریه به صاحب مال می رسد.
 

وی تأکید کرد: افرادی که دارایی ناچیزی دارند، می توانند به اندازه وسع شان در ساخت موقوفات کمک کنند که این عمل آنها به همان اندازه کسانی که اموال بسیاری از خود برجای می گذارند، پاداش اخروی دارد.
 

حجت الاسلام موسوی موینی عنوان کرد: هر انسانی برای دوران پس از مرگ تنها اختیار ثلث مال خود را دارد و چه نیکو است عمل فردی که ثلث مال خود را وقف امور عام المنفعه کرده و صالحات و باقیاتی از خود برجای گذارد.
 

وی یادآور شد: تمامی انسان ها روزی به سرای ابدی خواهند پیوست و مال و فرزند تنها زینت دنیا است و چنانچه اینها در مسیر صحیح قرار نگیرند، به عنوان باقیات و صالحات محسوب نمی شوند و آنچه از انسان برجای می ماند، تنها اعمال نیک و اموالی است که در راه خشنودی خداوند برجای بماند.
 

امام جمعه شهر محمدیه توضیح داد: افراد به دو صورت برای خود پس انداز می کنند، عده ای برای زندگی دنیایی پس انداز می کنند و پس اندازی که برای این دنیا صورت گیرد در همین دنیا نیز مصرف می شود ولی عده ای برای آخرت خود پس انداز می کنند که وقف نوعی پس انداز برای آخرت است و همیشه ماندگار است.
 

وی تصریح کرد: بر اساس فروموده پیامبر گرامی اسلام (ص) پنج طایفه هستند که در میان قبورشان همیشه صدقه و ثواب برای آنها ساری و جاری است، یک گروه کسانی هستند که مبادرت به کاشت درخت برای استفاده عموم مردم می کنند به طوری که در گذشته ای نه چندان دور افراد در جوار و یا محوطه مسجدی که بنا می کردند، درختی را نیز برای استفاده تمام مردم از میوه آن و همچنین جذب جوانان به مسجد می کاشتند.
 

حجت الاسلام موسوی موینی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از طوایف که در حدیث ذکر شده، مصحفان قرآن هستند زیرا در گذشته کتابت و نشر قرآن بسیار امر مشکلی بود، خوشبختانه امروز با ابزاری پیشرفته از جمله صنعت چاپ که در اختیار انسان قرار گرفته است، نشر و کتابت بسیار آسان شده است و اگر این کتاب به عنوان وقف در اختیار افرادی که آن را تلاوت می کنند و یا محافل انس با قرآن قرار گیرد، برای صاحب مال، باقیات و صالحات محسوب می شود.
 

وی افزود: امروز قرآن کریم در میان خانواده های ما غریب مانده است و عظمت و اقتدار این کتاب الهی مغفول مانده است و تنها پیامبر گرامی اسلام (ص) و اهل بیت مطهر ایشان و تعدادی از بزرگان دین به عظمت آن پی بردند.
 

امام جمعه شهر محمدیه اضافه کرد: امروز قرآن، تنها به صورت نمادین در تمام مراسم ها از جمله جشن عروسی قرار دارد ولی از این کتاب الهی که تمام دستورات خداوند برای سعادت بشری وجود دارد، استفاده نمی شود.
 

وی تصریح کرد: در راستای نشر و گسترش فرهنگ دینی قرآنی، باید کار فرهنگی صورت گیرد و عده ای فعالیت در راستای ترویج موسیقی را کار فرهنگی قلمداد می کنند در صورتی که این کار فعالیت فرهنگی نیست و در برخی موارد موسیقی های حرام نیز در جامعه گسترش می یابد و باید در راستای فرهنگ قرآنی تلاش کرد.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 217893

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha