بحران کم تحرکی را می توان با عمل به آموزه های دینی از بین برد

رییس اداره مراقبت عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت از افزایش 40 درصدی آمار کم‌تحرکی افراد در جامعه خبر داد و گفت: با عمل به توصیه های دینی از جمله پرهیز پرخوری می توان از این بحران مصون ماند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، جلیل کوهپایه‌زاده، رییس اداره مراقبت عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت و درمان پزشکی در همایش «بسیج تغذیه» پیرامون کم‌تحرکی افراد گفت: در اثر کمبود مصرف میوه و سبزیجات تازه و استفاده زیاد از تنقلات در میان وعده‌های غذایی از قبیل چیپس، پفک و جویدن آدامس به تکرار زیاد 15 تا 65 درصد از افراد جامعه را درگیر بی‌تحرکی می‌کند.

 

کوهپایه‌زاده چاقی، فشار خون بالا و دیابت را از بیماری های پرخطر برشمرد و افزود: در صورت دارا بودن این سه مورد، 50 درصد افراد در کتگوری خطر آلزایمر قرار می‌گیرند.

 

وی افزود: اطلاع‌رسانی و آگاهی دادن به عموم جامعه می‌تواند نرخ بیماری‌های خاص چون دیابت، فشار خون و چاقی در افراد را به نسبت زیادی کاهش دهد.

 

کوهپایه‌زاده با اشاره به اینکه روزانه پنج واحد میوه و سبزیجات تازه باید در سبد کالای مصرف خانوارهای ایرانی قرار گیرد، اظهار کرد: برخی از افراد به علت مشغله کاری زیاد و مصرف تنقلات بی‌شمار، میوه و سبزیجات را از تنظیمات غذای مصرفی حذف کرده‌اند که با ارایه اصول صحیح در تغذیه و تبلیغات درست و هدفمند محصولات غذایی طبیعی در رسانه‌های تصویری را جایگزین تبلیغات بی‌شمار فست فودها کرد.

 

بنا بر این گزارش، در این همایش، رضا غلامی، معاون مرکز سلامت محیط کار، توانمندی مسئولان و سیاست‌گذاران سازمان صنایع غذایی را نیروی تأثیرگذار در روند بهبود تغذیه برشمرد و تصریح کرد: رسانه‌ها نیز می‌توانند به عنوان بازوی حمایتی دولت در جامعه، نقش اساسی در بهبود بهره‌مندی افراد از مواد غذایی سالم داشته باشند.

 

وی با اشاره به اینکه 40 درصد از فعالیت‌های بدنی افراد در طول روز می‌تواند 50 درصد از هزینه درمان را کاهش دهد، افزود: ورزش می‌تواند موجب افزایش ضربان یا ریتم قلب شود و این خود یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار سلامت و کمبود روند چاقی به شمار می‌رود.

 

غلامی با بیان اینکه در مباحث دینی و در احادیث مختلف به کم‌خوری اشاره فراوان شده است، افزود: افراد مرفه جامعه مصرف کننده اصلی چربی‌ها و نوشیدنی‌های قندی و فسفت فودها هستند و عموما میزان چاقی در میان کودکان این طبقه بیشتر از کودکان طبقه متوسط جامعه است که می‌توان با اطلاع‌رسانی صحیح و هدفمند در مدارس کشور از روند معضل چاقی در کودکان جلوگیری کرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 21770

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha