به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدرضا طالقانی پس از مدتها دوری از عرصه کشتی، سرپرستی فدراسیون کشتی پهلوانی و ورزش باستانی و زورخانهای کشور را برعهده گرفت و به گفته خودش به خاطر مردم آمده است.
وی در سفری که به پایتخت معنوی کشور داشت، برنامههای مختلفی را در دستور کار خود قرار داد و دیدارهایی نیز با معاون سیاسی امنیتی استاندار، فرماندار، مدیرکل ورزش و جوانان، شهردار مشهد و ... در زمینه احیا و توسعه ورزش زورخانهای داشت.
همچنین در این سفر خبر خوشی را به مردم مشهد مقدس داد؛ اولین مسابقات بینالمللی پهلوانی و هنرهای فردی سال آینده در مشهد مقدس برگزار میشود.
محمدرضا طالقانی در خصوص بحث پهلوانی گفت: «در رابطه با بحث ورزش پهلوانی تصمیم گرفتیم که دست به کار بزرگی بزنیم و چه خوب که این کار را از پایتخت معنوی کشور و استانی که بیشترین پهلوانان کشور را دارد شروع کنیم.
بر این اساس 5 شهریور سال آینده همزمان با ولادت تختی که هم کار فرهنگی است و هم کار پهلوانی، اولین دوره مسابقات بینالمللی پهلوانی را در این شهر برگزار میکنیم که از خراسانیها میخواهم در این کار ما را یاری کنند.»
سرپرست فدراسیون پهلوانی و زورخانهای کشور با بیان اینکه سفری که به مشهد داشتم خیلی خوب بود و فکرش را نمیکردم تا این اندازه برای ورزش زورخانهای تاثیرگذار باشد، گفت: «با مسئولان مختلف استان جلسات خوبی داشتیم و حتی قول احداث 12 مکان برای ورزش زورخانهای را از شهردار و فرماندار گرفتهایم.»
طالقانی به گردهمایی پیشکسوتان و روسای هیئتهای کشتی پهلوانی، چوخه، آزاد و فرنگی استان اشاره میکند و میگوید: «جلسهای که با پیشکسوتان تمام رشتههای کشتی استان داشتم خیلی خوب و تاثیرگذار بود. احساس من از دیدار با پیشکسوتان این است که اثرات خوبی دارد و به نفع کشتی استان است. در آینده شاهد این خواهیم بود که با همدلی دوستان ورزش پهلوانی به جایگاهی برسد که باز هم در سالنها شاهد حضور پررنگ تماشاگران باشیم.»
رئیس سابق فدراسیون کشتی کشورمان در پاسخ به این سوال که چرا در حال حاضر مرام پهلوانی کمرنگ شده، میگوید: «هیچ حرفی در این باره ندارم، چون درست است وخیلی کمرنگ شده، فقط باید کار کرد. داریوش ارجمند را به این دلیل آوردم که مرام پهلوانی را از طریق ورزش مطرح کند و اثر خیلی خوبی هم دارد. اما دلم میخواهد که از بچهها شروع کنم و توقع دارم که به مسابقات پهلوانکها توجه بیشتری شود.»
طالقانی خراسانرضوی را با داشتن17 بازوبند پهلوانی به عنوان یکی از قطبهای ورزش پهلوانی و زورخانهای کشور عنوان میکند و میگوید: «در تمام کشور 6 بازوبند پهلوانی نداریم اما خراسان بیشترین پهلوانان را دارد لذا باید قدردان آنها باشیم. ما چه بخواهیم و چه نخواهیم آنها سرلوحه تاریخ مملکت ما هستند. اینها گنجینهاند و نماد کشورمان هستند. ما برای پهلوانان مرحومی مثل شورورزی، وفادار، سخدری و ... چه کار کردهایم. آنها در چه وضعیتی فوت کردند. پس باید قدر پهلوانانی که هستند را بدانیم.
وی سرمایهگذاری و اشاعه فرهنگ پهلوانی در ردههای پایه را بسیار مهم خواند و افزود: «باید برای زنده مانده ورزش پهلوانی، این ورزش باید به خانوادهها وارد شود که لازمه آن توجه به سنین پایه است.»
پایان پیام/
نظر شما