حجت الاسلام محمد صالحی، مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان همدان به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به اینکه نخستین بانگ اذان در نهاوند برخاسته است، مناره اذان در این شهر احداث می شود.
وی افزود: مناره نمادی از مهمترین عناصر معماری اصیل اسلامی و ایرانی است که جایگاه ویژهای در فرهنگ معماری اسلامی و آداب و سنن اجتماعی ایران دارد.
وی تصریح کرد: پیش از آنکه مناره در کنار مسجدها برای اذانگویی ایجاد شود، به عنوان برجهای راهنمایی بوده که مسافران را هدایت میکرده و در مواردی میلِ نشان راهنما به حساب میآمده است.
مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان همدان اظهار داشت: مناره بنایی است بلند که از قدیم بر فراز ایوان اصلی مسجدها، زیارتگاهها و مدارس دینی میساختند و از آن برای پرتو افکنی و اذانگویی استفاده میکردند.
حجت الاسلام صالحی در خصوص موقوفات نهاوند، اظهار داشت: نهاوند 73 موقوفه منفعتی دارد که این موقوفات در مجموع 350 رقبه را شامل می شود.
وی گفت: از مهمترین موقوفات نهاوند، موفوقه مرحوم ابراهیم خان ظفر سلطان، مرحوم حاج شکرالله شعبانی و مرحوم حاج خدارحم است که در راستای تبلیغ و ترویج دین وقف شده است.
وی ابراز داشت: با توجه به مشکلات اقتصادی امروز اگر عامه مردم نمی توانند واقف باشند حداقل می تواند مبلغ و مروج وقف باشند.
پایان پیام/
نظر شما