فضای دانشگاه را امنیتی نکنیم/ آیین نامه تشکل ها تغییر می کند

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه نباید در دانشگاه ها فضای امنیتی و بسته ایجاد کنیم، گفت: دانشگاه باید به عنوان قوه عاقله جامعه نقش مشارکت‌آفرینی ایفا کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، غلامرضا خواجه‌سروی، معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم در نشست مشترک معاونین فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها و نمایندگان وزیر در هیئت های نظارت و تشکل های اسلامی در خصوص انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده گفت: این انتخابات برای کشور بسیار اهمیت دارد و سیاست آموزش عالی دانشگاه این است که به عنوان قوه عاقله جنبه مشارکت‌آفرینی داشته باشد. همچنین جایگاه دانشگاه جایگاه مهمی و جذابی است و باید از این جایگاه برای انتخابات سال آینده استفاده کرد و مشارکت زیادی را شاهد باشیم.

 

خواجه‌سروی در مورد اتفاقات انتخابات سال 88 نیز گفت: علی‌رغم فعالیت‌های زیاد در آن سال انرژی متراکم‌شده زیادی داشتیم، البته در بیشتر آن اتفاقات تقصیر با معاونت‌های آموزشی بود و کمترین تقصیر با معاونت‌های اجتماعی دانشگاه بود.

 

معاون فرهنگی وزیر علوم خطاب به معاونت‌های فرهنگی یادآور شد: فضاهای دانشگاه‌ها را باید طوری آماده کرد تا انرژی‌ها تخلیه شده و منفجر نشود. همچنین در سال 88 یکی از نقاطی که ممکن بود کشور را دچار مشکل کند، اساتید بودند و بخش فرهنگی دانشگاه‌ها به صورت همه‌جانبه مسئولیت‌اش با شماست.

 

ابلاغ دستورالعمل باشگاه آزاد اندیشی

خواجه سروی افزود: دستورالعمل باشگاه آزاداندیشی ابلاغ شده و این بر اساس تجربه‌ کرسی‌های آزاداندیشی از سال 88 تا ابتدای سال جاری بدست آمده که با هماهنگی با دستگاه‌های مختلف تهیه شده است.

 

وی افزود: شرکت‌کنندگان در کرسی‌های آزاداندیشی باید مهارت‌ها و آموزش‌های لازم را یاد بگیرند تا تولید محتوا و برگزاری‌های کرسی‌ها را تسهیل کنند.

 

معاون فرهنگی وزیر علوم بیان داشت: کرسی‌های آزاداندیشی حالتی ثابت دارند و دفتر و مکانی به نام باشگاه آزاداندیشی تأسیس شده، همچنین این کرسی‌ها به صورت متغیر در بعضی از کلاس‌های درسی می‌تواند برگزار شود و ما تقاضاهای بسیاری از دانشگاه‌ها داشتیم تا کلاس‌ها و برخی از سخنرانی‌ها به کرسی‌های آزاداندیشی تبدیل شوند.

 

وی افزود: تلاش بر این است که گردانندگان باشگاه‌ها از بین دانشجویان سابقه‌دار در امور فرهنگی انتخاب شوند و این اتفاق به درستی شکل گیرد.

 

تغییر آیین نامه تشکل های دانشجویی در انتظار تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی

وی بیان کرد: نمایندگان وزیر در هیئت‌های نظارت توسط دانشگا‌ه‌ها دعوت می‌شود و اگر در بعضی از دانشگاه‌ها و به هر دلیل این اتفاق نیفتد باید موضوع به اطلاع دبیرخانه تشکل‌های اسلامی دانشگاهیان برسد و رؤسای دانشگاه‌های موظف هستند که این نمایندگان را دعوت کنند. همچنین بعضی از نمایندگانی که تاریخ حکم آنها تمام شده با جایگزینی یا تمدید حکم خود همچنان عضو هیئت نظارت هستند.

 

خواجه‌سروی ادامه داد: آیین‌نامه تشکل‌های دانشگاهی در دستور کار اسلامی‌شدن دانشگاه‌ها قرار گرفته و اگر این آیین‌نامه به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی هم برسد، ابلاغ خواهد شد.

 

وی درباره نگرانی در مورد تشکل‌ها نیز بیان کرد: سیاست ما این است که تکثر و در عین حال تکثیر داشته باشیم و با رعایت اینکه افراد مؤثر آدم‌های درستی باشند که دشمن نتواند از جای دیگر نفوذ کند و باید با احتیاط کار را به جلو ببریم، به طور مثال هشت دانشگاه درخواست تأسیس دفتر تحکیم وحدت داده‌اند که با هفت تا از این درخواست‌ها موافقت شده و گسترش دفتر تحکیم وحدت سیاستی بوده که مسئولان کشور به آن تأکید کرده‌اند ولی احساس شده در بعضی از موارد افراد نفوذی می‌خواهند بیایند و باید از این اتفاق جلوگیری کرد.

  

معاونین فرهنگی به جای مقامات امنیتی ننشینند

خواجه‌سروی خطاب به معاونت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها اظهار کرد: هیچ‌وقت نباید به جای مقامات امنیتی، نظارتی و حراستی بنشینیم و در واقع باید نقش امام حسین (ع) را در دانشگاه ایفا کنیم. همچنین نباید کسی از ایمان شخصی سؤال کند و راندن افراد کار ما نیست بلکه کار ما جذب افراد است، معاونت‌های فرهنگی باید در کمیته‌های انضباطی نماینده داشته باشند و نباید اجازه داد که به راحتی در دانشگاه اخراج صورت بگیرد و دفاع از دانشجو بر عهده شماست و تا جایی که ممکن است باید نقش هدایتگر را بر عهده داشته باشیم.

 

وی در ادامه افزود: کار سلبی‌کردن بسیار آسان است ولی کار ایجابی بسیار سخت است و باید از توان دانشجویان و اساتید استفاده کرد و در واقع سیاست‌ ما استفاده از خود دانشگاهیان است، خصوصا اینکه با محدودیت اعتبارات مواجه هستیم و باید به دنبال روش‌های دیگری باشیم.

 

وی در ادامه افزود: در دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران بی‌دین و بی‌مذهب نداریم و نباید حکم بی‌خود داد. در حال حاضر در دانشگاه‌ها شاهد چنین امری نیستیم و عموما افرادی که در کشور هستند در خانواده‌های متدین بزرگ شدند.

   

فضای امنیتی و بسته را در دانشگاه ایجاد نکنیم

وی همچنین توصیه کرد: طی ماه‌های آتی کاری کنید که در دانشگاه‌ها تنش ایجاد نشود و فضای امنیتی و بسته را در دانشگاه ایجاد نکنیم. همچنین باید معاونت فرهنگی برای دانشگاه‌های کوچک حداقل دو مدیریت و در دانشگاه‌های بزرگ دو اداره کل داشته باشد.

 

خواجه‌سروی افزود: معاونت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها باید فرمان سیاسی دانشگاه باشند و نه به عنوان فرمول برای آن عمل کنند.

 

معاون فرهنگی وزیر علوم در مورد کانون‌های فرهنگی و هنری نیز افزود: یکی از ظرفیت‌هایی که می‌توان از آن استفاده کرد، کانون‌های فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها است و باید از ظرفیت‌های هنری آنها بیشترین بهره را برد.

 

رابط رسانه ای در دانشگاه ها حضور داشته باشد

معاون فرهنگی وزیر علوم با اشاره به لزوم ارتباط رسانه‌ای دانشگاه‌ها اظهار داشت: ارتقای امید و نشاط در بین جوانان از ثمره ارتباط رسانه‌ای دانشگاه‌ها است و من حتما توصیه می‌کنم در دانشگاه یک رابط رسانه‌ای وجود داشته است البته این کار به هنجارشکنی نیاز دارد و باید با تعامل روابط عمومی انجام شود.

 

 

وی افزود: معاونت فرهنگی به سمت سخنگوی دانشگاه‌شدن باید پیش برود و به طور مثال دانشگاه‌های بزرگ که چندین پردیس دانشگاهی دارند در اولویت این کار هستند.

 

وی در خاتمه خواستار استفاده از ظرفیت اساتید در برنامه‌های مختلف صدا و سیما و مطبوعات شد و گفت: باید از این ظرفیت برای کمک به رسانه ملی در مسایل این حوزه استفاده کنیم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 217320

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha