برگزاری همایش تبیین الگوهای قرآنی و سبک زندگی اسلامی

همایش تبیین الگوهای قرآنی و سبک زندگی اسلامی امروز، سه شنبه 26 دی ماه از ساعت 9 الی 11 صبح ، به همت شورای قرآنی منطقه 15 و با همکاری دارالقرآن مسجد امام جعفرصادق(ع) برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، همایش تبیین الگوهای قرآنی و سبک زندگی اسلامی امروز، سه شنبه 26 دی ماه از ساعت 9 الی 11 صبح ، به همت شورای قرآنی منطقه 15 با حضور جمعی از مدرسان و اساتید دانشگاهی در سالن همایش دارالقرآن مسجد امام جعفرصادق(ع) برگزار شد.

قاسم مالکی مدرس دانشگاه ، در آغاز این همایش بر نقش قرآن به عنوان مرجعی بی بدیل برای تبیین سبک زندگی اسلامی تأکید کرد.
قاسم مالکی عضو فعال جمعیت قرآنی استان تهران در ادامه گفت : نور قرآن همواره در تمامی اعصار همچون خورشید می تابد و انوار معارفش پایان پذیر نیست. هر جامعه ای که ارتباط بیشتری با معارف والای کلام الهی یعنی قرآن داشته باشد به توفیقات بیشتری رسیده است با این حال متاسفانه جامعه کنونی ما از معارف قرآن کریم بسیار کم بهره برده و سبک زندگی قرآنی و اسلامی درمیان مردم مجهول مانده است.
وی با اشاره به غنی بالای معارف و آموزه های دین اسلام خاطر نشان کرد: اسلام ، دینی جامع و کامل است حتی چیزی از جزئیات زندگی آدمی را فرو گذار نبوده است. در حقیقت دین مبین اسلام در پرتو آیات الهی ، سبک زندگی سالم و درست را به مردم معرفی می کند.
مالکی با اشاره به ابزارهای مورد نیاز برای ترویج فرهنگ قرآنی در میان آحاد مردم تصریح کرد: به منظور ترویج الگوهای سبک زندگی اسلامی در جوامع اسلامی نخست باید در رجوع متفکرانه به قرآن ، مدیریت در ساختارهای اجتماعی و روابط فی ما بین آنها را در جامعه به صورت تخصصی مورد ارزیابی قرار داد و بر اساس موازین و معیارهای آیات الهی دوباره آنها را تدوین و بازنگری نمود.
وی عنوان کرد: در راستای نهادینه کردن الگوهای نوین سبک زندگی اسلامی در جامعه باید از پژوهش ها و مطالعات اجتماعی مبتنی بر احکام الهی بهره برد. و می توان از قرآن به عنوان یک نظام نامه متعالی برای زندگی بشری در این امر بهره ها برد.
مالکی افزود: آیات قرآن راهگشای انسان برای سیر تکاملی خود است. در این کتاب الهی در مورد مسایل اجتماعی و شیوه زندگی ، آیات متعددی آمده است و قطع یقین با تفکر و تعقل پیرامون آنها می توان راهکارهایی مطمئن برای ارایه یک الگوی برتر زندگی اسلامی بدست آورد.
مالکی با اشاره به اصول اولیه سبک زندگی قرآنی اظهار کرد: سبک زندگی اسلامی مبتنی بر خداشناسی ، معرفت‌شناسی و دیگر مبانی اعتقادی است. این نگرشها جزء اصول دیده شده در سبک زندگی اسلامی است و عدم پایبندی به آنها به معنی انحراف و فاصله گرفتن از سبک زندگی اسلامی است.
وی عنوان کرد: اسلام و احکام اجتماعی مربوط به آن ، این گونه نیست که سبک زندگی را در کلی گویی تبیین کند، بلکه به حوزه های کوچک تر و جزئی تر نیز وارد می شود و حتی در مورد آداب فردی و اجتماعی علاوه بر تاکید بر رعایت اخلاق اسلامی دستوراتی را نیز ارایه کرده است. از این رو سبک زندگی در اسلام از امورکلی و اصولی آغاز و به مباحث و موضوعات بسیار ریز و دقیق ادامه می یابد.


در پایان چنین می توان گفت که مراجعه به منابع غنی اسلامی بر گرفته از آیات قرآن کریم ، یکی از راه‌های آشنایی با سبک زندگی اسلامی می باشد. به نظر می رسد می توان با تشکیل کارگروه‌های سبک زندگی اسلامی با حضور پژوهشگران حوزه علمیه، نخبگان مراکز دانشگاهی و مسولین فرهنگی صدا و سیما ضمن استخراج مفاهیم متعالی قرآن کریم ، به زبانی ساده در اختیار اقشار مختلف مردم و بویژه مسئولان مربوطه قرار داد تا بدینسان مولفه های قرآنی در سبک زندگی اسلامی در میان مردم دیگر مجهول باقی نمانده و بطور فراگیر بصورت عملیاتی در تمامی سطوح زندگی اجتماعی مردم قابل رویت باشد.
پایان پیام/

 

کد خبر 217150

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha