اشتغال بیش از 214 هزار نفر در خراسان جنوبی

معاون برنامه‌ریزی استانداری خراسان جنوبی گفت: این استان حدود 230 هزار و 710 نیروی فعال و 214 هزار و 562 نفر نیروی شاغل دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، مجید امینی، امروز (30 بهمن) در هشتمین جلسه کارگروه تخصصی اشتغال و سرمایه گذاری استان تصریح کرد: خراسان جنوبی با جمعیتی بالغ بر 670 هزار نفر یک درصد از جمعیت کل کشور و وسعتی برابر با پنج درصد از کل کشور را به خود اختصاص می دهد، که این امر نشان دهنده پراکندگی زیاد این استان است.


وی با بیان اینکه بخش کشاورزی حدود 30 درصد از اشتغال استان را تحت پوشش قرار داده است، اظهار کرد: ارزش افزوده در بخش کشاورزی استان از میانگین کشوری پایین تر است که باعث سطح پائین درآمد خانواده روستایی می شود.


امینی با بیان اینکه میانگین سالیانه درآمد یک خانواده روستایی در خراسان جنوبی، دو میلیون و 700 هزار تومان است، افزود: این رقم در کشور پنج میلیون و 600 تومان است.


امینی با اشاره به اشتغال 30 درصدی در بخش صنعت و 34 درصدی در بخش خدمات اذعان کرد: با توجه به اینکه خراسان جنوبی یک درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهد باید از یک درصد از ارزش افزوده نیز برخوردار باشد در صورتی که در حال حاضر فقط نیم درصد از ارزش افزوده به شاغلان تعلق می‌گیرد.


وی با بیان اینکه مجموع فعالیت‌ها در استان نصف نرخ میانگین ارزش افزوده کشوری است، تصریح کرد: نرخ مشارکت اقتصادی در خراسان جنوبی 5/41 درصد است که این امر نشانگر جمعیت بالای متقاضی کار در سطح استان و نیاز این استان به سرمایه گذاری شدید است.


معاون توسعه و منابع انسانی استانداری خراسان جنوبی نیز فعالیت بنگاه های زودبازده در دولت نهم را منشا تحول در توسعه و اشتغال دانست و بیان داشت: طبق پیگیری های وزارت کار و امور اجتماعی در بازنگری طرح بنگاه های زودبازده باید تغییراتی در فرآیند اجرایی آن ها صورت گیرد تا منجر به ایجاد فرصت های اشتغال پایدار شود.


محمدرضا گلرو افزود: با توجه به اینکه کسب و کارهای کوچک در سه تا پنج سال اولیه دچار چالش اقتصادی و ریزش می‌شوند باید مدل این طرح بر مبنای کاهش ریسک سرمایه گذاری تدوین شود.


وی با اشاره به اجرای طرح پنجره واحد کسب و کار مشاغل خرد ادامه داد: این طرح که برای اولین بار در خراسان جنوبی اجرا می شود، نمونه ای از تدوین فرآیندها و روش های اجرایی در کل کشور خواهد بود به همین دلیل تمام دستگاه های دولتی باید نگاهی نقادانه به این طرح داشته باشند.


گلرو اذعان کرد: مهم ترین مسئله در عامل شکست کارآفرینان، نداشتن مهارت لازم است بنابراین باید تغییری در رویکرد کارآفرین ها برای خلق ارزش افزوده انجام شود.


وی با بیان اینکه این طرح در نقطه آغازی خود است و نیاز به تدوین دارد، یادآور شد: یکی از مشکلات سطح پایین درآمد شاغلین استان، مدیریت نادرست کسب و کارهای موجود است.


پایان پیام/
 

کد خبر 21711

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha