با توجه به اقدامات گذشته آژانس درپی تضمینهای جدی‌تر در مذاکرات هستیم

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اقدامات گذشته آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ارجاع موضوع هسته‌ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: با توجه به این اقدامات، در خصوص تضمینهای لازم، جدی‌تر عمل می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری امروز خود با تاکید براینکه باید همه تلاش کنیم و رایزنیها را ادامه دهیم تا آرامش به سوریه بازگرددگفت:کشورهایی که از روشهای غیرمسالمت‌آمیز حمایت می‌کنند و سعی در افزایش درگیریها و ارسال سلاح به سوریه دارند، بدانند این روش بی نتیجه است.

مهمانپرست گفت: اصول مورد نظر جمهوری اسلامی ایران در قبال کشورهای منطقه و مردم سوریه دفاع از حقوق مردم منطقه است به همین منظور باید درگیریها برای حفظ جان مردم در سوریه متوقف و از مداخلات خارجی جلوگیری شود.

وی با اشاره به طرح 6 ماده‌ای جمهوری اسلامی ایران و طرح بشار اسد گفت: همه این تلاشها برای متوقف کردن درگیریها در این کشور است تا زمینه برای برگزاری انتخابات که خواسته اکثریت مردم این کشور است فراهم شود.

مهمانپرست با اشاره به اینکه بر اساس طرح بشار اسد، عفو عمومی و آزادی زندانیان اجرا می شود، افزود: تاکنون هم بیش از 2000 نفر از زندانیان سوری با دستور بشار اسد آزاد شده‌اند.

خبرنگار دیگری درباره طرح دبیرکل اتحادیه عرب که سوریه در ماده 7 سازمان ملل قرار گیرد پرسید و گفت: آیا این طرح در مقابل طرح 6 ماده ای ایران است؟ و مهمانپرست در پاسخ گفت: معتقدیم دو رویکرد در قبال سوریه وجود دارد یکی روش مسالمت آمیزی است که توقف درگیری ها را پیگیری می کند و به دموکراسی و احترام به رای مردم معتقد است و ایجاد فضای مناسب برای کمک رسانی و جبران خسارت ها را در برنامه دارد و به شدت با مداخله خارجی مخالف است. جمهوری اسلامی ایران حامی جدی این رویکرد است و کشورهای بزرگ و موثری نیز از آن حمایت می کنند.

مهمانپرست افزایش درگیری ها، بکارگیری خشونت، ارسال سلاح، ایجاد زمینه برای مداخله نظامی، بی توجهی به خواست مردم و تحمیل نظرات سیاسی خود به جای مردم سوریه را ایده دوم در قبال سوریه دانست و گفت: آسیب رسیدن و آوارگی مردم نتیجه این تفکر است و آماده سازی مداخله نظامی خارجی در سوریه نیز جزو اهداف آنهاست.

وی افزود: معتقدیم کشورهای موثر به سمت رویکردی مسالمت آمیز حرکت می کنند و مردم نیز خواهان توقف درگیری ها هستند تا در شرایط مناسب بتوانند نظراتشان را راجع به آینده این کشور ابراز کنند.

مهمانپرست گفت: اینکه برخی کشورها مخالفت کنند و برخی مجموعه های منطقه و بین المللی خلاف این جهت حرکت کنند به معنی این است که چندان در پی ثبات و امنیت در منطقه نیستند و یا بدنبال زمینه سازی مداخله نظامی خارجی هستند به طور قطع ملت ها به ویژه مردم سوریه با این روش ها موافق نیستند.

سخنگوی وزارت امورخارجه درباره اقدام ترکیه در زمینه تعیین حاکم در شمال سوریه، گفت: همانطور که گفته ایم مردم سوریه باید درباره آینده کشورشان تصمیم بگیرند وهیچ کشور و جریانی نمی تواند به جای آنها تصمیم بگیرد و پیش شرط بگذارد و نظراتش را به آنان تحمیل کند.

وی افزود: تعداد گروههای مخالف مسلح که با دولت سوریه در حال جنگ هستند قابل مقایسه با تعداد مردم سوریه نیستند و اکنون 50، 60 یا 100 هزار نیروی مخالف را اگر در نظر بگیریم در مقایسه با جمعیت 23 تا 24 میلیونی سوریه از اکثریت برخوردار نیستند چرا از اینکه انتخابات برگزار شود نگرانند.

مهمانپرست گفت: اگر اکثر مردم سوریه از گروههای مخالف حمایت کنند در انتخابات به طور قاطع این نظر تایید می شود و می توانند تعیین کنند که چه افرادی در این کشور باشند اما هر قدر با برگزاری انتخابات در داخل سوریه مخالفت شود و اجازه ندهند ثبات و آرامش به این کشور برگردد و زمینه مشارکت مردم فراهم شود تردید ها را در زمینه اینکه این گروهها مورد حمایت مردم هستند بیشتر می کند.

 

سخنگوی وزارت امورخارجه درمورد سفر نخست وزیرسوریه به تهران گفت: این سفردرراستای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری است وهیئت مقدماتی قبلاً به ایران آمده بود و در این سفر توافق ها نهایی می شود.

مهمانپرست با بیان اینکه این سفر به دعوت معاون اول رئیس جمهورانجام می شود و برای توسعه روابط دو کشور مفید است در مورد سفر امیر عبداللهیان معاون عربی و افریقای وزارت خارجه به چین افزود: هدف از این سفر رایزنی و تبادل نظر در مورد مسائل منطقه است چون معتقدیم چین کشور تأثیرگذاری بشمار می رود و رایزنی با کشورهای مؤثر امری رایج است.

 

پاکستان برای مقابله با تروریسم تلاش کند

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: پاکستان برای مقابله با تروریسم تلاش بیشتری انجام دهد.رامین مهمانپرست امروز در نشستی خبری خود در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات تروریستی علیه شیعیان پاکستان گفت: اقدامات تروریستی در کشورهای منطقه جان مردم بی‌گناه را به خطر انداخته است، ما از دولت پاکستان انتظار داریم که تلاش بیشتری برای مقابله با تروریسم انجام دهد و همه کشورهای منطقه باید برای ریشه‌کن کردن این پدیده شوم همکاری کنند.

ایران و جمهوری آذربایجان اشتراکات فراوانی دارند

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ایران و جمهوری آذربایجان اشتراکات فراوانی از جمله تاریخ ، فرهنگ و اعتقادات مشترک دارند.

مهمانپرست در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه سحر آذری درباره اینکه در محافل دانشگاهی جمهوری آذربایجان مسئله ای با عنوان طرح تدوین تاریخ مشترک ایران و جمهوری آذربایجان مطرح است، افزود: حتما ما آمادگی داریم برای تدوین تاریخ کشورهای استقلال یافته از شوروی سابق کمک کنیم.

وی گفت: بخش مهمی از تاریخ این کشورها در اسناد زبان فارسی وجود دارد و برای اینکه بتوانند تاریخ مشترک را تدوین کنند حتما متخصصان کشور ما به طور کامل آماده همکاری هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: باید در تدوین تاریخ با دقت نظر و بر اساس اسناد و منابع موثقی که در کشور ما وجود دارد، عمل کرد.

مهمانپرست در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار درباره لغو قرارداد مربوط به تردد مرزی بین دو کشور از طرف جمهوری آذربایجان، گفت: درباره رفت و آمد مردم بین کشورهای همسایه، ما قائل به لغو روادید هستیم و این حتما به نفع دو ملت و دو کشور خواهد بود. لغو روادید، روابط دو ملت را نزدیکتر و عمیق تر می کند و همکاری های اقتصادی و تجاری را افزایش می دهد و نتیجه به نفع دو کشور خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: به همین دلیل با برخی کشورها بحث لغو روادید را دنبال و حتی با برخی از این کشورها به صورت یک طرفه لغو روادید را اعلام کردیم. اینکه در محدوده مرز بین دو کشور امتیازات ویژه ای برای رفت و امد اهالی قرار داده شود حتما به توسعه همکاری ها و روابط و بازارچه های مرزی کمک می کند.

مهمانپرست گفت: قراردادی که ما با جمهوری آذربایجان در این زمینه داشته ایم می تواند برای مردم بسیار مفید باشد و این مذاکرات در دست پیگیری است که امیدواریم مجددا منجر به توافقاتی شود تا اهالی ساکن در حوالی مرزهای دو کشور بتوانند رفت و آمد و همکاری های اقتصادی و تجاری را دنبال کنند.

 

با توجه به اقدامات گذشته آژانس درپی تضمینهای جدی‌تر در مذاکرات هستیم

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اقدامات گذشته آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ارجاع موضوع هسته‌ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: با توجه به این اقدامات، در خصوص تضمینهای لازم، جدی‌تر عمل می‌کنیم و مذاکرات هم در همین زمینه صورت می‌گیرد.

مهمانپرست در ادامه نشست خبری امروز خود افزود: به بهانه نگرانی از برنامه هسته‌ای سعی کردند پرونده ایران را به شورای امنیت ارجاع دهند و قطعنامه‌های غیرقانونی علیه کشورمان صادر کنند. این قطعنامه‌ها هیچ مبنایی ندارد زیرا ما به تعهداتمان پایبند بوده‌ایم و باید پرونده هسته‌ای ایران به شرایط عادی خود بازگردد. اگر مشکلی به لحاظ فنی و حقوقی در این زمینه باشد باید با دلایل فنی و حقوقی مطرح شود.

مهمانپرست گفت: اگر ابهاماتی به لحاظ فنی و حقوقی وجود داشته باشد آماده‌ایم این ابهامات را برطرف کنیم. داشتن فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای و چرخه سوخت حقوق حقه همه کشورها از جمله کشور ماست.

مهمانپرست با اشاره به مذاکرات ایران و نمایندگان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ابراز امیدواری کرد مجموعه کاملی از توافقات به دست آید که در آن حقوق هسته‌ای صلح‌آمیز ایران به رسمیت شناخته شود.

وی با اشاره به اینکه بر اساس معاهده ان‌پی‌تی داشتن فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای حق ملت ایران است، گفت: چیزی بیشتر از این نمی‌خواهیم و چیزی کمتر از حقوق ملت خود را هم نمی‌پذیریم.

مذاکرات هسته ای باید روال طبیعی داشته باشد

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با رد برخی اظهارنظرهای رسانه های خارجی و مقامات آمریکایی در مورد فعالیتهای سایت پارچین گفت: ما برای همکاری با آرامش بیشترین تلاش را کرده ایم و عضو ان پی تی هستیم وهمواره به آن معاهده پایبندیم.

مهمانپرست با بیان اینکه مذاکرات با آژانس باید درچارچوب های فنی و حقوقی باشد افزود: انتظار این است که به حقوق ما احترام گذاشته شود و ما همواره برای رفع ابهامات آماده هستیم.

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره در قبال رفع ابهامات خواستار قرار گرفتن پرونده هسته ای و حل آن در مسیر طبیعی است اضافه کرد: ما زودتر از موعد مقرر توافق شده به همه بسته سئوالات آژانس پاسخ دادیم آژانس رسماً‌ اعلام کرد که ابهامات پاسخ داده شد ولی پرونده روال طبیعی را نداشت و ادعای آژانس بر اساس اظهارات مقامات آمریکایی که مدعی مدارک تازه هستند مطرح شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه روشن است اگر قرار باشد تکلیف پرونده ای مشخص شود باید روال طبیعی را طی کند و اگر قرار باشد آژانس هر روز به خاطر ادعاهای آمریکا بخواهد یک منطقه نظامی در نقاط مختلف ایران را بازدید کند و به این بهانه بخواهند همه مراکز نظامی ما را بازرسی کنند این ماجرا حل نخواهد شد.

وی با اشاره به دو بازدید آژانس از پارچین و مشاهد نشدن فعالیت هسته ای در آن گفت : این سایت یک مرکز نظامی است و همواره به کار خودش ادامه می دهد و هر بحث باید در نشست مشترک ما با آژانس بررسی و همه حقوق هسته ای ما به رسمیت شناخته و همه نگرانی ها در چارچوب مشخص حل شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در مورد ادامه مذاکرات هسته ای گفت : هفته گذشته ما پیشنهاد زمان و مکان را دادیم و شب گذشته خانم اشتون با آقای باقری برای مذاکرات بعدی توافق کردند و قرار شد معاون اشتون مکان را اطلاع دهد.

وی افزود: ما در مذاکرات مسکو همه پیشنهادهای خود را اعلام کردیم و آنها فرصت خواستند و طرف ها مذاکرات را جامع و سازنده خواندند ولی هنوز پاسخ ندادند.

هیچ اطلاعی از سرنوشت مأمور اف‌بی‌آی نداریم

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: هیچ اطلاعی از سرنوشت مامور آمریکایی اف ‌بی ‌آی نداریم.

مهمانپرست در پاسخ به سؤالی درباره ادعای برخی مقامات آمریکایی مبنی بر ناپدید شدن مأمور اف‌بی‌آی و ارتباط آن با ایران افزود: ادعایی که در این زمینه مطرح می شود دقیق نیست.

وی با بیان اینکه این ادعا با اهداف خاصی مطرح می‌شود، گفت: برای کمک به مسائل انسان‌دوستانه آمادگی داریم تا در این زمینه کمک کنیم ولی هر گونه اتهامی را در این زمینه رد می‌کنیم.

اظهارات سفیر آمریکا در یمن بی پایه و اساس است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی در خصوص اظهارات سفیر آمریکا در یمن که مدعی شده ایران در جهت بی ثباتی در یمن تلاش می کند گفت: اظهارات برخی از مقامات آمریکایی از جمله ، این گونه اظهارات تازگی ندارد. این اظهارات بی پایه و اساس و در جهت اتهام زدن به کشور ما و همچنین اختلاف افکنی میان کشورهای منطقه است.

وی گفت: باید به جناب سفیر آمریکا در یمن یادآوری کنیم که حرکت مردم در منطقه و همچنین موج بیداری اسلامی به علت حمایت های طولانی آمریکایی ها از دیکتاتورهای منطقه بوده و باعث تنفر مردم منطقه از سیاست های مقامات آمریکایی شده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این افراد اگر با هوشمندی کافی و دقت، مسائل منطقه را پیگیری کنند، متوجه خواهند شد که شعارهای مردم و احساسات آنها در جهت ابراز تنفر در خصوص سیاست های آمریکایی ها و همپیمانان آنان است.

مهمانپرست گفت: بهتر است این کشورها در مسائل منطقه دخالت نکنند و اجازه دهند مردم منطقه خودشان تصمیم بگیرند و حتماً از میزان تنفر نسبت به این سیاست ها کاسته خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگاری در خصوص اختلافات بر سر جزایر مالویناس(جزایر مورد مناقشه انگلیس و آرژانتین) گفت: ما بر مبنای مواضع اصولی مان، ترتیبات استعماری درباره مسائل سرزمینی را محکوم می کنیم و با آن به شدت مخالف هستیم.

مهمانپرست افزود: ما به کارگیری زبان تهدید و استفاده از زور در حل اختلافات میان کشورها را غیرقانونی و مردود می دانیم. به دو طرف مناقشه توصیه می کنیم که از راه حل مسالمت آمیز برای حل مسائل میان خودشان استفاده کنند.

 

مشکلات افغانستان به صورت منطقه ای رفع می شود

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: همه کشورهای منطقه ای در کنار افغانستان خواهند بود تا همه مشکلات به دست مسئولان افغانی و با کمک کشورهای منطقه رفع شود.

مهمانپرست در نشست خبری درباره توافق افغانستان و آمریکا و دیدار رئیس جمهور این کشور با اوباما افزود: می پنداریم بحران کشورهای منطقه از طریق همکاری های منطقه ای قابل رفع است و حضور کشورهای خارج از منطقه نمی تواند کمکی به حل مشکلات کند و مسائل منطقه را پیچیده تر می کند.

وی گفت: در داخل افغانستان این آمادگی وجود دارد که در برقراری امنیت و آرامش از نیروهای افغانی استفاده شود و تاکید رئیس جمهور این کشور نیز این بوده است که بعد از این توافق و در آینده نزدیک نیروهای افغانی خواهند بود که از کشورشان دفاع می کنند و ثبات و امنیت را تامین خواهند کرد.

مهمانپرست افزود: امنیت افغانستان به طور کامل با امنیت منطقه و امنیت جمهوری اسلامی ایران مرتبط است و طبیعی است که کشورهای منطقه بیشترین تلاش را برای حفظ ثبات و امنیت به خرج دهند و دلسوزانه در کنار مسئولان افغانستان قرار داشته باشند و برای بازسازی و توسعه این کشور همه ظرفیت خود را بکار گیرند.

 

پایان پیام/

کد خبر 217103

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha