به گزارش خبرگزاری شبستان،سید محمد حسینی در این مراسم که با شعار ایران اسلامی در آئینه فرهنگ و تمدن گشایش یافت تاکید کرد: بدون تردید تعامل و تبادل فرهنگی میان ملت ها به رشد و تعالی فضایل اخلاقی و انسانی در دنیای خسته از خشونت و بی عدالتی امروز می انجامد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: برگزاری هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران یقینا نقطه عطفی در روابط میان دو کشور خواهد بود و می تواند ظرفیت های نهفته فراوان موجود درمناسبات میان دو ملت را فعال کند.
وی در این مراسم که شمار زیادی از مقامات؛ شخصیت های سیاسی و نخبگان علمی و فرهنگی بوسنی؛سفرا و کارداران خارجی و ایرانیان مقیم حضور داشتند به سابقه دوستی دیرین دو ملت ایران و بوسنی اشاره کرد و افزود: تعامل میان دو ملت در حوزه های مختلف به خصوص در زمینه فرهنگ همیشه جریان داشته است.
حسینی از هنرمندان؛ شاعران؛و نویسندگان بوسنیایی دعوت کرد در رویدادهای فرهنگی بین المللی جمهوری اسلامی ایران همانند جشنواره های فیلم؛تئاتر؛موسیقی؛ هنرهای تجسمی و شعر فجر فعالانه شرکت کنند و از تجربیات فرهنگی و هنری جمهوری اسلامی ایران بهره مند شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: توانمندیهای فراوان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران قابل عرضه در قالب محدود نمایشگاهها و هفته های فرهنگی نیست .
وی تصریح کرد: آنچه امروز در معرض دید علاقه مندان قرار می گیرد صرفا رایحه ای از شمیم روح نواز بوستان فرهنگ اصیل اسلامی و ایرانی وچند دسته گل از گلستان بزرگ فرهنگ و ادب و هنر مردمان سرزمین کهن ایران است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران را با استمداد از این شعرخواجه شوریده شیرازافتتاح کرد که :
گر در سرت هوای وصال است حافظا
باید که خاک درگه اهل هنر شوی
هنر نمایی گروه موسیقی سنتی هم نوازان که بی درنگ و در پیوند با سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد و قطعاتی از غزلیات حافظ و دیگر شعرای نامدار ایران را اجرا کردند با استقبال پر شور حاضران مواجه شد.
در ادامه این مراسم گروههای مختلف هنری از جمهوری اسلامی ایران به اجرای برنامه پرداختند که با استقبال حاضران مواجه شد.
حضور پر رنگ رسانه های گروهی و شبکه های تلویزیونی بوسنی که برخی به صورت زنده این رویداد فرهنگی را پوشش می دادند از نکات قابل توجه این مراسم بود.
هفته فرهنگی ایران در بوسنی و هرزگوین با حضور 32 نفر از هنرمندان کشورمان در عرصه های مختلف فرهنگی و هنری شامل صنایع دستی مینیاتور، نگارگری، فرش بافی، تذهیب و معرق کاری، منبت کاری، نقاشی و خط نقاشی، برگزار می شود.
همچنین گروه های موسیقی سنتی فارسی و آذری به اجرای موسیقی اصیل و سنتی ایرانی خواهند پرداخت.
تابلوهای عکس ایران شناسی و کتاب های مختلف در حوزه مطالعات ایران شناسی و اسلام شناسی نیز در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
پایان پیام/
نظر شما