معرفی موقوفات دانشگاهی انگیزه وقف را افزایش می‌دهد

حجت‌الاسلام میراحمدی با اشاره به ابزارهای مورد نیاز به منظور بهره‌وری بیشتر از موقوفات در کشور گفت: معرفی انفاق‌ها در حوزه‌های دانشگاهی و دینی انگیزه را برای این امر خداپسندانه افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام سیدمهدی میراحمدی، نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه امیرکبیر در جلسه مشترک دانشگاهیان و متولیان وقف با اشاره به انگیزه‌های درونی انسان‌ها برای احسان و نیکوکاری به همنوعان خود گفت: میل به بقا و جاودانگی در انسان امری فطری بوده و هر کس دوست دارد وجودش، هنر و یا آثارش در میان مردم به جاودانگی باقی بماند.

وی ادامه داد: همان‌طور که دانشگاه صنعتی امیرکبیر از موقوفات مرحوم دکتر نفیسی بوده که علی‌رغم اینکه حضور فیزیکی در میان ما ندارد و اثر موقوفی او به او حیات بخشیده است.

وی با اشاره به دستاوردها و نتایج بی‌شائبه دینی آموزشگاه امیرکبیر خاطرنشان کرد: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ارایه خدمات بی‌شائبه دانشگاه صنعتی امیرکبیر به نظام و انقلاب برکات و ثمرات این اقدام در نامه اعمال واقف این دانشگاه ثبت می‌شود.

میراحمدی با اشاره به لزوم تشریح ابعاد روانی آثار وقف در جامعه خاطرنشان کرد: با توجه به مغفول‌ماندن فرهنگ وقف در میان آحاد جامعه شناسایی ابعاد مثبت روانی این اقدام خداپسندانه در میان مردم نیاز به تبیین و معرفی دارد.

میراحمدی عنوان کرد: موقوفات دانشگاهی در حوزه‌های دینی، فرهنگی و آموزشی نیاز به معرفی دارند تا انگیزه را برای دیگران افزایش دهند.

وی با اشاره به دستاوردهای مفید جلسه هم‌اندیشی مشترک دانشگاهیان، کارگزاران و متولیان وقف تصریح کرد: تقابل دانشگاهیان و مسئولان اوقاف می‌تواند آثار و برکات فراوانی به همراه داشته باشد که این هم‌اندیشی آغازی مبارک است.

بنا بر این گزارش، حجت‌الاسلام رضا حاجی‌ابراهیم، رییس گروه معارف دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به آثار و برکات وقف در جامعه گفت: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای اشاعه فرهنگ غنی و معنوی انفاق در میان مردم تأمین عدالت با انگیزه‌های معنوی است.

وی با اشاره به شأن نزول آیات سوره مبارکه لیل در خصوص اهمیت وقف خاطرنشان کرد: پیامبر (ص) زمانی از مزرعه‌ای می‌گذشتند و کسی را در حال کاشتن درخت یافتند، ایشان فرمودند می‌خواهید کاری را یاد بگیرید که خداوند در بهشت درخت‌هایی شکوهمندتر از این به تو عطا کند، سپس پیامبر فرمود صبح و شام تسبیحات اربعه را ترک نکن، آن شخص جواب داد من این درخت را برای وقف کاشته‌ام؛ از این رو آیاتی در سوره مبارکه لیل نازل شد که اینچنین می‌فرماید کسانی که اهل عطا و پارساسرشتی هستند خداوند کارهای سخت را بر آنان آسان می‌کند و آنان که در مقام بخشندگی باشند و بخل بورزند کارهای آسان برایشان سخت می‌شود.

وی با اشاره به لزوم جهت‌دهی نیات واقفین در راستای نیازها و کمبودهای جامعه تصریح کرد: موقوفات در گذشته اغلب مربوط به امامزادگان، ائمه یا در حوزه‌های مدارس علمیه و دین یا مسایل درمانی بوده ولی امروزه با توجه به ضرورت‌های جامعه و نیازهای آن باید نیات واقفین بر اساس آن تبیین شود.

وی عنوان کرد: جهت‌دهی نگاه واقفین در راستای کمبودهای جامعه مستلزم جلسات هم‌اندیشی با حضور دانشگاهیان است تا این افراد خبره علمی با مطالعات کمبودها را در اختیار مسئولان وقف قرار دهند. همچنین ضرورت‌های مهم اجتماعی، فرهنگی، آموزشی می‌تواند با پروژه‌هایی توسط دانشگاهیان پی‌گیری شود تا دستمایه‌ای برای بهره‌مندی بهتر از موقوفات صورت پذیرد.

شایان ذکر است، جلسه هم‌اندیشی مشترک دانشگاهیان و کارگزاران وقف دوشنبه 25 دی ساعت 15 تا 17 با حضور مسئولان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و اساتید و مسئولان اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران در این دانشگاه برگزار شد.

پایان پیام/

 


 

کد خبر 216892

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha