به گزارش خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، مجید درینی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان در نشست کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی جیرفت با هیئت رئیسه انجمن خرمای کرمان اظهار داشت: 36 هزار هکتار از باغات جنوب کرمان زیر کشت نخیلات است.
وی با بیان اینکه بیش از 70 رقم خرمای موجود در منطقه جنوب کرمان، سالیانه بیش از 200 هزار تن محصول می دهد از پایین بودن میزان صادرات این محصول و کم ارزش بودن تولیدات منطقه گلایه کرد.
مجید درینی، مهمترین مشکلات فراروی کشاورزان نخل دار را، عارضه خشکیدگی خوشه خرما، عدم وجود صنایع تبدیلی در منطقه، عدم وجود امکانات و زیر ساخت ها جهت صادرات محصول اعلام و البته خاطرنشان کرد: پس از انجام 25 طرح تحقیقاتی کارشناسان به این تنیجه رسیده اند که می توان با چند عمل ساده از خسارات عارضه خشکیدگی خرما،کم کرد.
مهدی ایرانی کرمانی، رئیس هیئت امنای انجمن خرمای کرمان نیز در این نشست، لازمه رشد اقتصادی در همه زمینه ها را، تعامل همه دستگاه ها با بخش خصوصی دانست.
وی با بیان اینکه فقط 10 درصد خرمای تولیدی کشور صادر می شود؛ خواستار ارائه راهکار و همکاری در زمینه افزایش صادرات این محصول شد.
ایرانی از کشاورزان خواست با توجه به بحران خشکسالی و کمبود آب به فکر میزان تولید در سطح نباشند؛ بلکه به فکر میزان تولید به ازای متر مکعب آب مصرفی باشند و با بهینه سازی مصرف از استحصال زیاده از حد آب جوگیری کنند.
صادق علیزاده، مسئول تحقیقات و بررسی های اقتصادی اتاق بازرگانی کرمان نیز گفت: در حال حاضر در مرحله گذار از وضع موجود به وضع مطلوب هستیم و با ایجاد زیر ساختی چون گمرک و پایانه صادراتی در جنوب کرمان، بسیاری مشکلات برای کشاورزی منطقه حل می شود.
پایان پیام/
نظر شما