ویژه برنامه های گرامیداشت هفته وقف در امامزاده های آذربایجان شرقی

امامزاده های آذربایجان شرقی، در راستای ترویج و تبیین سنت حسنه وقف میزبان اصلی برگزاری ویژه برنامه های و مراسمات گرامیداشت هفته وقف در این استان هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، روز 27 صفر به منظور تحکیم پایه های سنت نبوی وقف و ترویج این فرهنگ اسلامی و نیز معرفی کارکردهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و بهداشتی این عمل خداپسندانه، به همت سازمان اوقاف و امور خیریه جمهوری اسلامی ایران به عنوان «روز وقف» نام گذاری شده است.


از آنجا که فقر از موانع عمده پیشرفت و سعادت انسان و به فعلیت رسیدن استعدادهای خدادادی است، وقف به عنوان یکی از عوامل مهم فقرزدایی، اهمیت دو چندانی می یابد و همچون چتری بزرگ، سایه خود را بر سر تمامی نیازمندان و محرومان می گستراند و جامعه را از تهی دستی که عامل بسیاری از مفاسد اجتماعی و اخلاقی است، نجات می دهد.


سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با انتخاب شعار هفته وقف امسال با عنوان «همه واقف باشیم»، 21 آذر را روز "وقف و ترویج فرهنگ قرآن و معارف معصومین"، 22 آذر را وقف، احیای سنت نبوی و سیره علوی، 23 آذر را وقف، ولایت و تداوم بیداری اسلامی، 24 آذر را وقف، اقتصاد، افزایش بهره‌وری موقوفات، 25 آذر را وقف، عدالت و نیازهای اجتماعی و 26 آذر را روز وقف و قطب فرهنگی شدن بقاع متبرکه و 27 آذر را نیز روز وقف، بانوان و توسعه احسان ماندگار نامگذاری کرد.


طی این هفته مراسم ویژه و همایش های مختلفی در راستای بزرگداشت هفته وقف در آذربایجان شرقی برگزار می شود که در این زمینه بیشترین میزبانی توسط آستان امامزاده های این استان انجام می شود.


حجت الاسلام احمد جباری، سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان مرند از برگزاری همزمان با همایش یاوران وقف طی این هفته خبر داد و گفت: همزمان با هفته وقف و در راستای تجلیل از اشخاص حقیقی و حقوقی که بنوعی یاری رسان وقف بوده اند و در حفط و احیای موقوفات نقش داشته اند همایش یاوران وقف برگزار می شود.


وی افزود: این همایش با حضور مسئولان، اقشار مختلف مردم منطقه و با سخنرانی مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان راس ساعت 10 صبح امروز ( 25 دی) در محل آستان مقدس امامزاده سید ابراهیم(ع) مرند برگزار و از یاوران وقف و موقوفات تجلیل به عمل خواهد آمد.


همچنین ایستگاه های "همه واقف باشیم" با هدف ارایه مشاوره وقفی به مردم و آشنایی آنها با این سنت نبوی و علوی همزمان با روز وقف در شهرهای استان راه ندازی شد.


این ایستگاه ها در جوار امامزادگان شاخص استان طراحی و راه اندازی شده و با استقرار مشاوران و کارشناسان وقف اطلاعات و مشاوره های لازم به مراجعه کنندگان ارایه می شود.


نبی پور، مدیر داخلی امامزاده سید محمد کججانی تبریز نیز در این خصوص افزود: به مناسبت هفته وقف نمایشگاه «همه واقف باشیم» دراین امامزاده به همت اداره کل اوقاف و امور خیریه استان برپا شده است.


وی افزود: هدف از این نمایشگاه معرفی و شناسایی موقوفات و بقاع متبرکه شاخص استان، تبیین و تشریح آثار و برکات موقوفات و گزارش اقدامات و عملکرد اوقاف و امور خیریه اعلام کرد.

 

نبی پورادامه داد: نمایشگاه «همه واقف باشیم» تا چهارشنبه، 27 دی‌ماه برای بازدید عموم برپا است.


در آستانه هفته وقف و با هدف آشنایی مردم با فرهنگ وقف، نمایشگاه وقف و بقاع متبر که آذربایجان شرقی طی مراسمی و با حضور مسئولان استانی امروز افتتاح شد.


مسئول روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی گفت: با افتتاح نمایشگاه وقف و بقاع متبرکه استان سعی داریم تصویری از موقوفات، وقف نامه ها، آثار و برکات وقف و نیز تصاویری از بقاع متبرکه استان بعنوان اماکن جذب گردشگر مذهبی در معرض دید عموم گذاشته شده است.


علی نیک نفس، عمده هدف از برگزاری این نمایشگاه را ترویج و تبیین سنت حسنه وقف و ترغیب مردم به این امر اسلامی و انسانی اعلام کرد.


وی با اشاره به نیازهای متنوع در جامعه افزود: در این زمینه تلاش می شود با هدایت افراد جامعه به این امر و بخصوص ایجاد وقفهای نوین نیازهای مختلف جامعه برطرف شود.


علی نیک نفس، مسئول روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی همچنین از برگزاری مسابقه انشا نویسی وقف توسط این اداره کل خبر داد و اظهار کرد: این مسابقه همزمان با گرامیداشت هفته وقف در دو مقطع راهنمایی و دبیرستان برگزار می شود.


نیک نفس، مهلت ارسال آثار به این مسابقه را 28 دی ماه جاری اعلام کرد و خاطر نشان کرد: به 30 اثر برگزیده در سطح استان جوایز نفیسی اهدا خواهد شد و علاقه مندان می توانند آثار خود را به اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی واقع در تبریز یا ادارات اوقاف و امور خیریه شهرستان های تابعه ارسال کنند.


گفتنی است، سهم عمده ای از موقوفات در کشورهای اسلامی، به ایجاد و تقویت مراکز علمی و مدارس دینی اختصاص دارد و  در گذشته نیز صدها مدرسه بزرگ و کوچک در روزگار خلافت عباسیان و پس از آن، از نظامیه بغداد گرفته تا دارالعلم های بخارا و سمرقند، عمدتا از محل موقوفات اداره می شدند و حکیمان و دانشمندان مشهوری چون ابن سینا و شیخ مصلح الدین سعدی در این مدارس وقفی به شکوفایی رسیده و شهره خاص و عام گشته اند.

 

پایان پیام/

کد خبر 216449

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha