تغییر و تحولات مسایل جزیی هر سازمان است/ تغییر ساختار نمایشگاه کتاب

سرپرست معاونت امور فرهنگی ارشاد گفت: تغییر و تحولات مسایل جزیی هر سازمانی است و دلیل بر کم‌کاری افراد نیست بلکه همه دست به دست هم می‌دهند تا کاری مؤثر انجام شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، علی اسماعیلی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم تودیع و معارفه مدیر کل امور چاپ و مشاور اجرایی در سخنانی گفت: یکی از وظایف مدیریت خدمت‌گزاری است و اگر کسی می‌خواهد به جایی برسد تنها از راه سلوک محقق می‌شود. مدیریت امانتی است در اختیار همه ما، بنابراین باید نگاه ما نگاه امانتی باشد تا سر موعد آن را تحویل دیگری دهیم.

وی ادامه داد: مدیریت‌ها یک نوعی تکلیف است که بر گردن ما گزارده می‌شود و خوش به حال آن کسی که از تمام توان و ظرفیت‌اش در این راه استفاده می‌کند. مدیران نباید طوری برنامه‌ریزی کنند که سال‌ها انتظار ماندگاری در آن مقام را داشته باشند چرا که افتخار ما این است که خود را نوکر مردم می‌دانیم و خدمتگزار آنها هستیم.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: به لطف خدا و با همراهی مدیران کل معاونت و عنایت وزیر ارشاد من حقیر و کم‌تجربه با تلاش و کوشش و همفکری همکاران توانستم اقدامات مؤثری در این مدت کوتاه انجام دهم.

سرپرست معاونت امور فرهنگی ارشاد با اشاره به جایگزین‌شدن برنامه‌محوری به جای شعارمحوری تأکید کرد: وقتی برنامه‌محوری را به جای شعارمحوری در دستور کار قرار دهیم نفرات بعدی نیز اقدامات مؤثری انجام خواهند داد.

وی افزود: برنامه‌های فرهنگی ما نیز طبق برنامه سال 91 معاونت امور فرهنگی انجام و در شرف انجام است البته در این میان برخی دوست دارند به حاشیه‌ها بیشتر بپردازند.

اسماعیلی با تأکید بر اینکه باید مدیران مأموریت و رسالت خود را مشخص کنند، بیان کرد: مدیران با تعیین مأموریت و هدف خود باید از حواشی بپرهیزند چرا که به چشم برهم‌زدنی فرصت مدیریتی‌شان تمام می‌شود و دیگر جای افسوس‌خوردن ندارند، در این زمینه از مطبوعات و خبرگزاری‌ها نیز خواهش می‌کنم که از بیان حواشی موجود بپرهیزند و با پیشنهادات مؤثر در انجام اقدامات این معاونت پیش‌قدم باشند.

وی با اشاره به جشنواره‌ها و جوایز جلال آل احمد، کتاب فصل، کتاب سال، جایزه پروین و ... بیان کرد: مجموعه مأموریت‌های معاونت امور فرهنگی برگزاری جشنواره‌های ادبی بوده که هم‌اکنون تعدادی از آنها با موفقیت انجام شده است، مجموعه گزارش‌های هفته کتاب و عملکردهای موجود در این هفته نیز در حال تدوین است. طرح همیار کتاب نیز که چندی پیش مطرح شد مقدمات‌اش فراهم آمده است. شورای سیاست‌گذاری صنعت چاپ و صنعت نشر کشور نیز تشکیل جلسه داده است و به طور کلی مجموعه فعالیت‌هایمان در سال 91 با توجه به برنامه موجود در معاونت فرهنگی اجرایی شده است.

این مقام مسئول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه معاونت امور فرهنگی ارشاد را اولین معاونتی دانست که با کل کشور ارتباط تنگاتنگ دارد و درباره برنامه‌های سال 92 در این معاونت اظهار کرد: بر اساس برنامه‌محوری که در این جلسه به آن اشاره کرده‌ام برای سال 92 برنامه جامعی برای امور استان‌ها ترتیب داده شده که امیدوارم اجرایی شود، اتاق فکر یکی از دغدغه‌های جدی ماست که در حال شکل‌گیری است.

وی تغییرات تحول در یک سازمان را جزء مسایل جزیی آن سازمان دانست و گفت: تغییر و تحولات مسایل جزیی هر سازمانی است و دلیل بر کم‌کاری افراد نیست و به قول آقای افراش در این راه همه دست به دست هم می‌دهند تا کاری مؤثر پیش رود، بر این اساس ما نیز سعی کردیم کمترین تغییرات را در این معاونت ایجاد کنیم.

اسماعیلی با اشاره به فعالیت‌های بسیار مدیر کل سابق دفتر امور چاپ ارشاد بیان کرد: در مدت مسئولیت آقای افراش ایشان توانستند شورای سیاست‌گذاری صنعت چاپ را راه‌اندازی کرده و اقدامات مؤثری در این زمینه به انجام رسانند، این مسئله نشانگر آن است که اگر هم‌افزایی در بدنه نشر و چاپ کشور صورت گیرد عائله وزینی خواهیم داشت که با توجهات ویژه به سرانجام می‌رسد.

وی در ادامه در بخش دیگری از سخنان‌اش درباره ساختار نمایشگاه کتاب آینده عنوان کرد: در ساختار نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران سال آینده سه معاونت را در نظر گرفته‌ایم؛ اول معاونت علمی و فرهنگی که به فعالیت‌های محتوایی، نظرسنجی و پژوهشی فرهنگی نظارت دارد، دوم معاونت برنامه‌ریزی اجرایی و سوم معاونت امور نمایشگاهی که در سه حوزه امور بین‌الملل، امور داخلی و امور الکترونیک فعالیت می‌کنند.

اسماعیلی از تدوین کتابی جامع درباره چهارچوب، ساختار و آیین‌نامه‌های معاونت امور فرهنگی ارشاد خبر داد و افزود: چهارچوب، ساختار، آیین‌نامه‌ها و قوانین اجرایی معاونت امور فرهنگی را به صورت کتابی جامع در حال آماده‌سازی و تدوین داریم تا این کتاب در معاونت باقی بماند تا نفرات بعدی به مشکل برنخورند چرا که هنر مدیریت این است که تجربه‌اش را در اختیار افراد بعدی قرار دهد.

سرپرست معاونت امور فرهنگی ارشاد در ادامه گفت: از روزی که ما به این معاونت آمدیم تقریبا همه ساز رفتن می‌زدند و در شرف بازنشستگی بودند، آقای سیدمومنی از افراد باتجربه و باسابقه این معاونت است که ما از او تقدیر می‌کنیم و به جای او محمدرضا حجازی را به عنوان مسئول دفتر خود انتخاب می‌کنیم. در همه جا مرسوم است که دیگران پلکان ترقی فرد دیگری می‌شوند و ما نیز باید به عنوان پله‌ای برای ارتقای دیگران باشیم و وقتی توان و ظرفیتی در دیگری وجود دارد باید از جایگاه خود بگذریم و مسئولیت را به آن فرد واگذار کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان‌اش انتظارات خود را از مدیران جدید عنوان و بیان کرد: هر مدیر باید یک‌سری مهارت‌ها و از جمله چهار مهارت را مدنظر خود قرار دهد؛ اول مدیریت فکری، دوم مهارت انسانی یا مهارت برخورد با ارباب رجوع، سوم مهارت ارتباطی و چهارم مهارت فنی است. انتظار ما از مدیران معاونت فرهنگی این است که برنامه‌ریزی دقیق و صریحی داشته باشند و اولین قدم را بر ایجاد این برنامه دقیق بر اساس اولویت‌ها بردارند.

اسماعیلی با توجه به نقش هماهنگی درون‌سازمانی همایون امیرزاده اظهار کرد: سرعت‌بخشیدن به کارها، آموزش نیروی انسانی صنعت چاپ و نشر و ایجاد حلقه ارتباطی با برگزیدگان جوایز ادبی در جهت استعدادیابی و تحقق اهداف سازمانی از جمله وظایف مشاور اجرایی است.

به گزارش شبستان، در این مراسم همایون امیرزاده، جایگزین داریوش رضوانی به عنوان مشاور اجرایی معاون امور فرهنگی ارشاد شد. همچنین احمد علمشاهی پس از بازنشستگی یوسف افراش به عنوان مدیر کل دفتر امور چاپ وزارت ارشاد منصوب شد و حکم خود را از علی اسماعیلی دریافت کرد.

 

بر این اساس، سردبیری خبرگزاری کتاب و کتاب هفته نیز از علی آقاغفار به محمد انصاری رسید.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 216397

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha