کیخسرو چنلگوایی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، با بیان اینکه از ابتدای اجرای طرح توسعه کشاورزی تاکنون هفت هزار و 55 طرح توسعه کشاورزی در استان و با تسهیلات 572 میلیارد تومان مصوب شده، به خبرنگار شبستان گفت: بیشترین تسهیلات مصوب طرح توسعه کشاورزی در خوزستان مربوط به شهرهای شوش، دزفول، بهبهان، شوشتر، اندیمشک و خرمشهر است.
وی به اعتبارات تخصیص یافته اشاره کرد و افزود: تاکنون 682 میلیارد و 429 میلیون تومان از محل اعتبارات سال 90 و 91 به استان اختصاص یافته که 429 میلیارد تومان آن با نرخ سود 7 درصد و 253 میلیارد تومان آن با نرخ سود 13درصد بوده است.
چنگلوایی، با بیان اینکه تاکنون شش هزار و 549 طرح به بانک معرفی شده اند که این میزان معادل 93درصد کل طرح های مصوب بوده، تصریح کرد: در حال حاضر از نظر عقد قرارداد و پرداختی ها با فاصله حدود 70 میلیارد تومان از استان دوم قرار داریم.
وی تعداد طرح های عقد قرارداد و پرداختی را 4 هزار و 69 طرح عنوان کرد و با بیان اینکه 94 درصد تسهیلات مصوب در مرحله عقد قرارداد و پرداخت قرار گرفته اند، به طرح های بهره برداری شده اشاره کرد و ادامه داد: تاکنون حدود 2 هزار پروژه مصوب طرح توسعه کشاورزی در خوزستان به مرحله بهره برداری رسید است.
وی با بیان اینکه این تعداد پروژه با 69 میلیارد و 600 میلیون تومان تسهیلات برای 2 هزار و 629 نفر شغل ایجاد کرده، به کشت محصولات کشاورزی به شیوه خاک ورزی حفاظتی در خوزستان اشاره کرد و اذعان داشت: بـیش از 320 هـزار هکتار از زمین های کشاورزی خوزستان در سال زراعی جاری به شیوه خاک ورزی حفاظتی کشت شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، با اشاره به اینکه این میزان کشت به شیوه خاک ورزی حفاظتی در مقایسه با سال گذشته 19 درصد افزایش داشته، تصریح کرد: سال گذشته 262 هزار هکتار از زمین های کشاورزی خوزستان به شیـوه خـاک ورزی حفاظتی کشت شد.
وی با بیان اینکه در خاک ورزی حفاظتی، زمین شخم زده نمی شود و مقداری از بقایای گیاهی در خاک رها شده و بر اثر بارندگی و تابش نور خورشید، به مواد آلی خاک تبدیل می شود، عنوان کرد: در این شیوه، بذر بدون شخم زدن زمین و با دستگاه بذرکار کاشته می شود.
وی یاد آور شد: خوزستان یکی از استان های پایلوت و مقام اول کشور در اجرای طرح خاک ورزی حفاظتی می باشد و قرار است امسال 400 هزار هکتار از زمین های کشاورزی خوزستان به شیوه خاک ورزی حفاظتی کشت شود، چرا که با اجرای خاک ورزی حفاظتی علاوه بر کاهش هزینه های شخم و کشت، محصول برداشتی نیز بین 30 تا 50 درصد افزایش می یابد.
پایان پیام/
نظر شما