به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد،حجت الاسلام محمد هاشم عاملی، مدیرکل اسناد و ثبت سازمان اوقاف و امورخیریه کشور صبح امروز (24دی) در جلسه با مسئولان اداره اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی اظهار داشت: بازنویسی اسناد موقوفات نیازمند یک مهارت خاص است که کارشناسان زبده اوقافی با شناخت و آگاهی از رسم الخط، شیوه نگارش و اصطلاحات وقفی ادوار گذشته می توانند این متون را بازخوانی و بازنویسی کنند.
وی افزود: در حال حاضر 135 هزار سند وقف دارای قدمت بیش از هزار ساله و معاصر در کشور نگه داری می شود که همه این اسناد مورد بازنویسی قرار می گیرند.
مدیر کل اسناد و ثبت سازمان اوقاف و امورخیریه کشور با اشاره به اینکه تاکنون 70 درصد از اسناد وقفی در استانهای کشور بازنویسی شده است، تصریح کرد: این میزان معادل 94 هزار سند وقفی است که توسط کارشناسانی از اوقاف وامورخیریه، فرهنگی و متخصصان خط شناسی از استان های کشور انجام شده است.
وی با بیان اینکه بازنویسی اسناد وقفی به منظور اجرای دقیق نیات واقفین و جلوگیری از مخدوش شدن این متون انجام می گیرد، تصریح کرد: وقف نامه ها و اسناد وقفی از جنبه های مختلف فرهنگی، تاریخی، ملی و مذهبی دارای ارزش هستند و موضوع پایان نامه ها، پژوهش ها و مقالات تاریخی، فرهنگی و اجتماعی قرار می گیرند.
مدیر کل اسناد و ثبت سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: بر اساس داده های آماری در استان های خراسان رضوی، فارس، اصفهان، کرمان و یزد بیشترین اسناد وقفی بازنویسی شده است.
بنابر گزارش شبستان در ادامه این جلسه سید محمد فتحی، مدیر روابط عمومی اوقاف و امورخیریه خراسان رضوی گفت: 90 بقعه در شهرستان های این استان زیرپوشش طرح مودت قرارگرفته است.
وی با بیان اینکه طرح مودت در خراسان رضوی از امروز آغاز شده و تا اواخر بهمن ماه سال جاری ادامه دارد، اظهارداشت: طرح مودت به منظور جذب کمک ها و نذورات مردمی برای عمران و توسعه بقاع متبرکه در خراسان رضوی اجرا می شود.
فتحی با اشاره به اینکه بر اساس آیه 23 سوره مبارکه شوری، پیامبر اعظم (ص) اجر رسالتشان را مودت و دوستی اهل بیت (ع) خود معرفی می کنند، گفت: به منظور نشان دادن التزام عملی به حدیث شریف نبوی و با توجه به اعتقاد، ارادت و محبتی که مردم به ائمه اطهار (ع) و فرزندان ایشان دارند طرح مودت در دستور کار قرار گرفته است.
وی خواستار مشارکت بیش از پیش مردم شهرستان های خراسان رضوی در پیشبرد اهداف طرح مودت شد و گفت: با توجه به سوابق روشن مذهبی مردم شهرستان های این استان به طور قطع شاهد جذب بیشتر کمک های مردمی می شویم.
مدیر روابط عمومی اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی تصریح کرد: در قالب طرح مودت و با همکاری هیئت امنای بقاع متبرکه و خیرین نیک اندیش جلساتی برای جلب کمک های مردمی برگزار می شود.
فتحی افزود: نقش کمک های مردمی در امر گسترش و ساماندهی بقاع متبرکه بسیار مهم و اثر گذار است و بدون جذب این مساعدت ها با موانع زیادی بر سر راه آبادانی بقاع زیارتی روبه رو می شویم.
پایان پیام/
نظر شما