50 درصد موقوفات کاشان وقف عزاداری ابا عبدالله الحسین(ع) است

رئیس اداره اوقاف کاشان با تاکید بر ترویج و نهادینه کردن فرهنگ وقف در جامعه گفت: 50 درصد موقوفات کاشان وقف عزاداری ابا عبدالله الحسین(ع) است.

حجت‌الاسلام محمدرضا اسماعیل‌پور، رئیس اداره اوقاف کاشان به مناسبت هفته وقف در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: حدود 900 نیت وقف در کاشان است که بیشترین آن مربوط به برگزاری عزاداری سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) است.


وی با اشاره به یک‌ هزار و 850 موقوفه و 7 هزار رقبه آن در کاشان افزود: کاشان بعد از شهر اصفهان رتبه دوم تعداد موقوفات را در این استان دارد.


به گفته وی، بیشترین درآمد موقوفات کاشان از مدرسه سلطانی (امام خمینی ره) کاشان با یک هزار و 500 رقبه به عنوان بزرگ‌ترین موقوفه خاص در این شهرستان است که هزینه های طلاب و مخارج مدرسه را تامین می کند.


رئیس اداره اوقاف کاشان تصریح کرد: سنگاب(آب سرد کن قدیم) گذر منطقه فین کاشان نیز کوچک‌ترین موقفه در این شهرستان است.
 

حجت الاسلام اسماعیل‌ پور، بالاترین وقف را در روستای مرق کاشان دانست و گفت: شش دانگ روستای علی آباد و 5 دانگ و نیم روستای خاوه در بخش مرکزی موقوفه زیارت سلطان علی بن باقر در مشهد اردهال است.


وی با اشاره به وقف کامل و شش دانگی روستای سرنج کاشان افزود: 5 دانگ مزرعه اتابکی شهر نیاسر نیز وقف طلاب حوزه های علمیه است.


به گفته وی، 24 مورد موقوفات جدید الکشف نیز شناسایی و سندش به اداره اوقاف تحویل داده شده است.


حجت الاسلام اسماعیل پور، سندگذاری و ثبت بیش از 110 سند موقوفه در بنیاد مسکن و اداره ثبت اسناد کاشان را یادآورشد و گفت: کاشان رتبه اول دریافت سند موقوفات را در استان اصفهان دارد.


* وقف 11 مورد موقوفه جدید در کاشان طی یکسال اخیر


رئیس اداره اوقاف کاشان در ادامه از وقف 11 مورد موقوفه جدید به ارزش 300 میلیون تومان خبر داد و گفت: در یکسال گذشته تا کنون ماهی یک موقوفه جدید ثبت شده است.


وی با تاکید بر نهادینه کردن فرهنگ وقف و ترویج این سنت حسنه و ماندگار در بین مردم گفت: متاسفانه یک تفکر باطلی رایج است که مردم فکر می کنند اداره اوقاف موقوفه را برای خود بر می دارد در حالی که این تصور آنها غلط است و اداره اوقاف وظیفه صیانت، نظارت و حفظ و حراست از موقوفه ها را بر عهده دارد.


حجت الاسلام اسماعیل پور گفت: طی قیمت گذاری انجام شده در سال 90 موقوفات کاشان 3 میلیارد تومان ارزیابی شده است و این در حالی است که در آمد موقوفات این شهرستان در سال گذشته فقط 400 میلیون تومان بوده است.


وی اظهار داشت: موقوفات کاشان طی 9 ماه نخست سال جاری نیز 600 میلیون تومان درآمد داشته است در حالی که بر اساس ارزیابی انجام شده باید یک میلیارد و 100 میلیون تومان درآمد داشته باشد.


به گفته وی، حدود 90 درصد در آمد موقوفات کاشان محقق می شود.


* 2 هزار پروند راکد وقفی در کاشان، تاخیر پرداخت اجاره بها دارد


رئیس اداره اوقاف کاشان گفت: 2 هزار پروند راکد وقفی در کاشان تاخیر پرداخت اجاره بها از یکسال تا 30 سال دارد.


حجت الاسلام اسماعیل پور با اشاره به عدم پرداخت 250 میلیون تومانی اجاره بهای اداراتی که محل آن موقوفه است، افزود: 32 رقبه از موقوفات کاشان در دستگاه های اداری کاشان است.


وی با اشاره به پرداخت این اجاره بها از محل بودجه های سالیانه ادارات تصریح کرد: این دستگاه های دولتی چون هنوز بودجه را دریافت نکردند موفق به پرداخت اجاره بها نشده اند.


به گفته وی، فرمانداری، شهرداری، سپاه، آموزش و پرورش و دانشگاه علوم پزشکی کاشان از پرداخت کنندگان خوش حساب اجاره بهای موقوفات در این شهرستان هستند.


رئیس اداره اوقاف کاشان با تقدیر از حمایته ای مادی و معنوی برخی مسئولان و ادارات شهرستان از جمله امام جمعه، نماینده، فرماندار، دادگستری، بنیاد مسکن، ثبت اسناد و شهرداری گفت: امام جمعه و نماینده ولی فقیه در کاشان با سخنان مکرر خود در جلسات و خطبه های نماز جمعه پیرامون فرهنگ سازی در مورد ارزش وقف کمک های زیادی به اوقاف شهرستان داشته است.


وی اقدامات حسنه و خداپسندانه خیرین در بخش های مختلف آموزشی، درمانی، ورزشی و مسکن را حرکتی موثر و مورد نیاز در جامعه دانست و گفت: اگر این اقدامات خیرین در قالب وقف انجام شود کار آنها ماندگار شده و هیچ وقت کسی نمی توانست کاربری آن را در سال های آتی تغییر دهد.


به گفته وی، در کاشان خیرین سلامت، مسکن ساز، آموزش یار و ورزش یار حمایت و مساعدت های زیادی در ساخت و ساز و تجهیز این بخش ها انجام داده اند ولی این اقدامات آنها می توانست در قالب وقف ماندگارتر و دائمی شود.


حجت الاسلام اسماعیل پور با اشاره به اینکه هیچ موقوفه ای در کاشان برای دانش آموزان بی بضاعت وجود ندارد، گفت: تصور افراد جامعه بر این نباشد که حتما باید یک مبلغ کلان، مکان گران قیمت و هزینه بالایی را وقف کنند بلکه آنها می توانند حتی با وقف کمترین داشته خود خدمتی ماندگار و سنتی حسنه در اجتماع را پایدار و مستدام کنند.


وی، انواع وقف را بر دو نوع موقوفه عام (مسجد و حسینیه)خاص( پدر برای فرزندان) عنوان کرد و گفت: بهره برداری از وقف نیز به دو نوع انتفاع بدون درآمد مادی(بهره برداری معنوی) و وقف منفعت با درآمد مادی است.


به گفته وی، درآمد وقف نیز از محل 3 بخش نذورات ، هدایا در قالب طرح مودت و فروش قبر (به صورت واگذاری حق اولویت دفن در زمین موقوفه) است.


گفتنی است، 21 تا 27 دی، هفته وقف نامگذاری شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 216017

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha