به گزارش خبر گزاری شبستان از مشهد، حسین رضایی، دبیر جمعیت خدمتگزاران زایران پیاده امام رضا (ع) شب گذشته(23دی) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با وجود پیش بینی مبنی بر کاهش آمار این دسته از زایران به دلیل سرما و برودت هوا، شاهد افزایش بیش از 12 درصدی آمار زایران پیاده نسبت به سال قبل در همین زمان هستیم.
وی با بیان اینکه این جمعیت که 62 درصد آنان مرد و مابقی بانوان بودند در قالب 888 کاروان وارد مشهد شدند.
رضایی با اشاره به این مطلب که 15درصد زایران پیاده امسال افرادی بودند که برای نخستین بار با پای پیاده به مشهد سفر می کردند و در میان سایرین نیز برخی تا 30بار پای پیاده به مشهد سفر کرده اند، ادامه داد: همچنین بزرگترین کاروان با جمعیت بیش از سه هزار نفر که 90 درصد آنان را زنان تشکیل می دادند از نیشابور به مشهد وارد شدند.
وی با اشاره به اینکه بالغ بر70درصد این جمعیت را جوانان تشکیل می داد، افزود: مسن ترین زایر پیاده زنی 85 ساله از روستاهای شهرستان جوین و کوچکترین آنها نوزادان چند ماهه ای بودند که در آغوش مادرانشان به مشهد الرضا (ع) مشرف شدند.
رضایی گفت: دورترین مسیر این زایران پیاده شهرستان های گرگان، مینودشت، کلاله و گنبد در استان گلستان و زایران بمی در استان کرمان که 32 روز را در مسیر بودند و نزدیک ترین مسیر نیز شهرستان ها و مناطق اطراف مشهد بود.
دبیر جمعیت خدمتگزاران زایران پیاده امام رضا (ع) افزود: در طول مسیر نیز در مجموع 96ایستگاه صلواتی بزرگ و کوچک ایجاد شد.
رضایی افزود: طی ایام پایانی ماه صفر بر اساس برنامه ریزی انجام شده با مدیران این کاروان ها بیش از 34 هزار نفر در 65 محل اسکان که با کمک آموزش و پرورش، تربیت بدنی و نیز خیران استان آماده شده بود، اسکان یافتند.
دبیر جمعیت خدمتگزاران زایران پیاده امام رضا (ع) تصریح کرد: در طول مسیر حرکت نیز شوراهای اسلامی روستاها، مساجد بین راهی، بقاع متبرکه زیر نظر اوقاف و چند رباط در اختیار میراث فرهنگی و گردشگری استان و مدیران ایستگاههای صلواتی ثابت زمینه اسکان موقت و استراحت این زایران را فراهم کردند.
رضایی بزرگترین ایستگاه صلواتی طول مسیر را مربوط به کفشداران آستان مقدس رضوی در ملک آباد با حدود 600 خدمه و 13 هزار متر مربع وسعت و کوچکترین آنها را ایستگاهی در محور فاروج توسط خانواده ای با امکانات موجود آنان برای پذیرایی از این زوار عنوان کرد.
وی گفت: در این میان بسیاری از روستاییان مسیر هم خانه های خود را برای اسکان این زایران آماده کردند و در اختیار می گذاشتند که جای قدردانی دارد.
دبیر جمعیت خدمتگزاران زایران پیاده امام رضا (ع) اظهار داشت: امکانات لازم برای پذیرایی در سه وعده غذایی و ارائه خدمات پزشکی، بهداشتی و مانند آن نیز برای جمعیت اسکان داده شده به صورت رایگان طی این ایام فراهم شد.
رضایی افزود: در این ایستگاه ها خدمات فرهنگی همچون محصولات فرهنگی و ادعیه ارائه می شد و بیش از 500 طلبه و مبلغه زن نیز در ایستگاه ها، محل های اسکان و همراه زایران با برپایی نماز جماعت و پاسخگویی به سئوالات شرعی آنان و مباحث مربوط با آنان همراه بودند.
وی با اشاره به اینکه بیماران زایر پیاده در صورت نیاز به ارجاع به بیمارستان به صورت رایگان پذیرش می شدند، اظهار داشت: در این مدت بیش از 220 پزشک و پرستار نیز به زایران خدمات رسانی کرده و داروی مورد نیاز توسط خیرین،دانشگاه و انجمن داروسازان مشهد برای درمان و ارائه خدمات بهداشتی به زایران در مجموع به ارزش بیش از 350 میلیون ریال نیز تامین شد.
رضایی با بیان اینکه حضور جمعیت هلال احمر استان با 225 نیرو، 71 دستگاه آمبولانس و 2 فروند بالگرد در خدمت رسانی به این زایران نقش بسزایی را ایفا کردند، تصریح کرد: بیش از 60 هزار مورد امداد رسانی توسط این جمعیت به این زیران انجام شد.
دبیر جمعیت خدمتگزاران زایران پیاده امام رضا (ع) گفت: آستان قدس رضوی نیز 20 پزشک و 70 پرستار و کمک پرستار برای کمک به این زایران اعزام کرده بود همچنین امسال خیرین و پزشکانی از سایر استان های کشور از جمله تهران، سیستان و بلوچستان و فارس نیز در خدمت به زایران پیاده حضور داشتند.
رضایی با اشاره به برگشت زایران پیاده به شهرستان های خودشان، گفت: تمهیدات لازم توسط راه آهن و مدیریت پایانه ها انجام و مشکلی برای خروج زایران پیاده نبوده و با پیگیری های معاون عمرانی استانداری هزار دستگاه اتوبوس در حالت آماده باش هستند.
پایان پیام/
نظر شما