رحیم دادی نژاد، معاون میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با خبرنگار شبستان، اظهار داشت: تعزیه هنر بسیار والایی است که باید در بین اقشار مختلف مردمی نهادینه شود.
دادی نژاد تعزیه را یکی از پر مخاطب ترین هنرها عنوان کرد و گفت: هنر کاملاً اسلامی تعزیه ابراز محبت به خاندان رسالت را به خوبی به نمایش می گذارد که در نهایت با جلب رضای خداوند و نیل به پاداش اخروی همراه است.
وی بر حفظ اصالت تعزیه تأکید کرد و از تعزیه خوان ها خواست بیشتر در گفتن واژه ها و الفاظ خاص تعزیه دقت کنند .
این مسئول میراث فرهنگی کهگیلویه وبویراحمد به تأثیر تعزیه در اذهان عمومی اشاره کرد و افزود: عمق تأثیرگذاری تعزیه بنا به عقیده ما بیش از صدها کتب قطور بوده چرا که انسان مستقیماً می تواند خود را در آن واقعه حاضر و ناظر ببیند و از عمق وجود مصائب کربلا را درک کند.
وی در ادامه عنوان کرد: با توجه به سابقه بیش از 115 سال تعزیه بزرگ و سنتی لنده در استان مراحل ثبت ملی و معنوی این اثر در شورای سیاست گذاری میراث فرهنگی دنبال می شود.
دادی نژاد تصریح کرد: همزمان با اربعین سرور و سالار شهیدان تعزیه بزرگ لنده فیلمبرداری و همراه با مستندات به شورا ارسال شد.
معاون اداره کل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد گفت: قبل از این تعزیه ترقو لنده به ثبت ملی معنوی رسیده و در سراسر ایران تعزیه ترقو با نام لنده شناخته می شود.
دادی نژاد با اشاره به زحمات دست اندرکاران و پیشکسوتان تعزیه استان اذعان داشت: در هفته میراث فرهنگی از پیشکسوتان تعزیه سنتی لنده و سایر بخش ها و شهرستان های استان تجلیل می شود.
پایان پیام/
نظر شما