به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، حمیدرضا بشارت، مدیر عامل شهرک صنعتی مهریز در جمع صاحبان صنایع مستقر در شهرک صنعتی مهریز که در محل اداره راه و شهرسازی شهرستان مهریز به منظور ساماندهی دفع و تخلیه نخاله های کارخانجات جمع شده بودند گفت: شهرستان مهریز بدلیل قرار گرفتن در منطقه کوهپایه ای استان یزد و دارا بودن بهترین و سالم ترین آب و هوا و قرار گرفتن در جوار جاده بین المللی شمال به جنوب کشور و دوری از هر گونه آلودگی زیست محیطی همیشه زبانزد بهترین شهرستان استان یزد بوده است به گونه ای که این شهرستان را باغ شهر استان معرفی می کنند اما هم اکنون این شهرستان با چالشی بزرگ مواجه شده و آن وجود نخاله های ساختمانی وکارگاهی که در تمامی ورودی و خروجی شهر مهریز بچشم می خورد.
بشارت با اشاره به مضرات عدم دفع و ساماندهی نخاله های تولید شده گفت: خاکهای مازاد و نخالههای ناشی از ساختمانسازی، بازسازی، تعمیر، تخریب و سایر سازههای مهندسی و همچنین ضایعات واحدهای سنگبری از جمله پسماندهای شهری است که امروزه با توجه به نرخ تولید و اثرات آن مورد توجه خاص قرار گرفته است.
وی ادامه داد: تخلیه در مکانهای غیر مجاز علاوه بر ایجاد منظره نازیبا، آلودگی خاک و تخریب اراضی ملی صرف هزینههای بالای پاکسازی، آلودگی زیست محیطی، از بین رفتن پوشش گیاهی و مراتع و ... را نیز در پی دارد.
مدیر عامل شهرک صنعتی مهریز افزود: متاسفانه شهرک صنعتی شهرستان نیز از این معضل در امان نمانده و ورودی و خروجی شهرک صنعتی مهریز با نخاله های سرگردان شهر مهریز و کارخانجات آراسته شده و در برخی از نقاط شهرک نیز نخاله های موجود بر آلودگی منظر این شهرک افزوده است.
وی بیان کرد: اکنون تخلیه نخاله ها علاوه بر ورودی و خروجی شهرک تا کنار کارخانه ها هم کشیده شده که اگر بر همین منوال ادامه دارد تا چند سال دیگر کارخانه ها در زیر کوهی از نخاله های تولید شده مدفون می شوند.
شعبان جمشیدی، رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان مهریز نیز در این جلسه گفت: یکی از مشکلات زیست محیطی شهرستان مهریز به ویژه شهرک صنعتی مهریز حجم بسیار زیاد زباله و نخاله های ساختمانی و کارگاهی است که در سال های اخیر به علت گسترده تر شدن شهر و کارخانجات صنعتی به چالشی مهم برای محیط زیست و دستگاههای مربوطه مهریز تبدیل شده است به گونه ای که در اطراف شهر نخاله های موجود که بون هیچ ضابطه و قانونی رها شده اند چشم هر رهگذری را خیره می کند.
وی افزود: از جمله مهمترین مشکلات نخاله های ساختمانی، آلودگی بصری ناشی از حضور آنها در اطراف محل زندگی انسانها و گرد و غبار فراوان ناشی از آنها می باشد.
رئیس اداره راه و شهرسازی مهریز تاکید کرد: کارخانجات مستقر در شهرستان حجم انبوهی از نخاله های ساختمانی و کارگاهی را نیز تولید می کند. نخاله هایی که به کندی جمع آوری می شود و در یک منطقه مخصوص نیز تخلیه نمی شود.
وی تاکید کرد: کامیون ها و وانت هایی که مملو از نخاله های ساختمانی و کارگاهی است بی هیچ ضابطه ای در شمال، جنوب، شرق و غرب شهر مهریز و شهرک صنعتی در اراضی ملی که متعلق به نسل اینده می باشد نخاله های کارگاهی را رها می کنند وی خواستار برخورد جدی با این معضل شد.
امینی، نماینده سنگبری های استان یزد نیز با اظهار تاسف از پراکندگی و رها سازی نخاله ها در اطراف شهرک صنعتی مهریز گفت: از نخاله های ساختمانی می توان به طرق مختلف استفاده کردخاک های تولیدی حاصل از عملیات خاکبرداری با توجه به جنس و مرغوبیت می تواند مصارف مختلفی داشته باشد از جمله به عنوان مخلوط و یا خاک نباتی مورد استفاده قرار گیرند.
امینی با تاکید بر اینکه نخاله های ساختمانی و کارگاهی می توانند در توسعه پایدار شهری موثر واقع شوند، یادآور شد: شهرداری ها و اداره راه و شهرسازی می توانند در راستای توسعه پایدار شهری و راههای شهرستان برای طراحی پارک ها، تسطیح شیب ها، محوطه سازی و راهسازی از نخاله های ساختمانی کارگاهی به عنوان مصالح پرکننده، زهکش و زیرساز استفاده کنند.
وی تاکید نمود: تمامی صنایع مستقر در شهرک صنعتی مهریز آمادگی دارند که برای حفظ محیط زیست و حفاظت از اراضی ملی مکانی توسط ادارات مسئول شهرستان مشخص شود تا تمامی نخاله های تولیدی توسط کارخانجات به ان مکان انتقال یابد.
پایان پیام/
مدیر عامل شهرک صنعتی مهریز با اشاره به وضعیت زیست محیطی مناسب شهرستان مهریز در گذشته گفت: اکنون این شهرستان با چالشی به نام نخاله های ساختمانی و کارگاهی روبه رو است.
کد خبر 215708
نظر شما