به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، دکتر حسن انوشه، استاد دانشگاه و سرپرست تدوین دانشنامه مازندران شب گذشته (20دی) در جلسه هم اندیشی نخبگان سیاسی، فرهنگی، علمی و دانشگاهی استان در خصوص تدوین اولین دانشنامه دیار علویان اظهار کرد: جهت تدوین دانشنامه مازندران بیش از 50نفر از استادان خبره با هم همکاری می کنند.
وی به اهمیت تاسیس کتابخانه تخصصی در خصوص مازندران اشاره کرد و گفت: در دانشنامه مازندران هر مطلبی که به مازندران مربوط می شود را باید بگنجانیم.
انوشه از جمع آوری مقالات مهم و کلیدی که به دستان متخصصان این حوزه نوشته شده اند و مطالب باستان شناسی برای دانشنامه خبر داد و افزود: گام برداشتن و تحقق این هدف تنها در تعامل و همکاری همه افراد جامعه و مسئولان مربوطه است.
وی گفت: انتظار دارد مرکز دانشنامه مازندران به مرکز پژوهشی تبدیل شود تا همه جوانان و نوجوانان فرهنگی از این مرکز استفاده کنند.
این مسئول، قوی بودن کتابخانه را به معنای تسریع در امر تدوین دانشنامه خواند و خبر داد:106 موضوع تایید شده جهت گنجاندن در دانشنامه در حال بررسی است.
وی با بیان اینکه 106 موضوع به صورت کلی است و اگر بخواهیم تفکیک کنیم بیش از 5 هزار مطلب در این دانشنامه گردآوری شده است، گفت: یک موضوع بسیار مهم دیگر را قصد دارم به این دانشنامه اضافه کنیم.
دکتر انوشه با بیان اینکه آخرین و جامع ترین موضوع مربوط به نیکوکاران مازندرانی است، اظهار کرد: با گنجاندن این مقوله تنها دو هدف را دنبال می کردم.
وی در ادامه افزود: می خواستم که کسانی که به مردم نیکی می کنند شرح حالشان در این دانشنالمه قید شود و دیگری اینکه همه بدانند که اگر کسی کار خیر و نیک انجام بدهد جاودانه می شود.
دکتر انوشه خاطرنشان کرد: باستان شناسی مازندران، امامزادگان مهم، ولایت مداران، دانشمندان در علوم گوناگون، شاعران، نویسندگان، شهدای بلندآوازه استان، آموزش و پرورش مدارس دینی، ادبیات شفاهی استان، کتابخانه های مهم، مطبوعات، سخنوران، سوگواری های دینی، آداب و رسوم و سنت ها، زندگی نامه ورزشکاران، صادرات و واردات از جمله موضوعاتی است که در دانشنامه مازندران گنجانده می شود.
پایان پیام/
نظر شما